Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Septembar 2014
Asocijacija Medija
No. 231
U OVOM BROJU
Blic slavi 18. rođendan
Do juna 2015. digitalni TV signal
Harper’s Bazaar stigao u Srbiju
Kampanja “Stop! Govor mržnje!”
Struktura nove Evropske komisije
Novine su žive
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom SrbijaPROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

BLIC SLAVI 18. ROĐENDAN

Dnevne novine Blic slave 18 godina od objavljivanja svog prvog broja. Zato je Blicova redakcija pripremila brojne zaniljive sadržaje za svoje čitaoce. Od 16. septembra, svakoga radnog dana u "Blicu" će biti objavljivane priče najuglednijih književnika iz zemalja bivše Jugoslavije koji će pisati na temu 23 godina od raspada Jugoslavije. Među onima čije će priče biti objavljene u okviru serijala "Generacija 23" su se našli Srđan Tešin, Igor Marojević, Svetislav Basara, Miljenko Jergović, Muharem Bazdulj, Ksenija Popović, Aleš Šteger, Aleksandar Gatalica, Ante Tomić, Balša Brković, Ljubica Arsić, Vladimir Kecmanović. Samo na dan rođendana, "Blic" se štampa u velikom formatu. Tradicionalno će na rođendan, izdanje "Blica" za naredni dan, uređivati ugledne poznate ličnosti iz sveta politike, ekonomije, zabave, kulture i sporta. Oni će raditi kao urednici i birati teme koje će naši novinari profesionalno i stručno obraditi. Urednički tim gostiju čine: pomoćnik direktora policije- Bogoljub Živković, italijanski ambasador u Beogradu- Giuseppe Manzo, glumac - Dragan Nikolić, pevač i kompozitor - Željko Joksimović, osnivač Reformskog saveta - Bojan Đurić, ministar pravde - Nikola Selaković, selektor vaterpolo reprezentacije - Dejan Savić, Predsednik Saveta stranih investitora i Predsednik IO Societe Generale Banke - Frederic Coin.


DO JUNA 2015. DIGITALNI TV SIGNAL

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizovalo je 9. septembra prvi radni sastanak sa nacionalnim, regionalnim i lokalnim emiterima o procesu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje TV signala. Skupu su prisustvovale i medijska i novinarska udruženja. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, je rekao da će Srbija do juna 2015. godine preći na digitalno emitovanje i najavio da će za najsiromašnije kategorije stanovništva (oko 180.000) država obezbediti neophodne set-top-boksove za prijem digitalnog signala. Ljajić je dodao da je 1. septembra počeo tranzicioni period u kome će biti i digitalnog i analognog emitovanja koji će trajati do 1. maja naredne godine. On je rekao da se digitalizacija ne odnosi na one koji imaju digitalnu televiziju, satelitsku antenu i IPTV, nego na one koji televizijski program prate preko sobnih i krovnih antena što je oko 38 stanovništva Srbije. On je ukazao na to da digitalizacija nije trošak već investicija u tehnologiju, razvoj i ekonomski oporavak, i da će građani dobiti bolji kvalitet slike, tona, više kanala, više programa, mogućnost pauziranja emisije, kao i da biraju titlove. Druga prednost je što će se osloboditi deo frekvencijskog spektra koji će biti iskorišćen za bolji signal mobilne telefonije i za brži mobilni internet. To otvara mogućnost za investiranje u oblasti elektronskih komunikacija, rekao je ministar telekomunikacija. Danas 93 odsto stanovnika Srbije može da prati i prima digitalni signal i proces ne samo da je deblokiran, već je ušao u završnu fazu.


NOVI SAJT MAGAZINA STORY

Magazin Story predstavio je sasvim novi sajt koji je dizajniran po uzoru na velike svetske sajtove. Novo superiorno online izdanje magazina Story automatski se prilagođava formatu ekrana uređaja sa kojeg mu se pristupa. Nakon višemesečnog rada vrhunskog tima stručnjaka novi sajt magazina Story oduševiće svoje posetioce novim, modernim dizajnom i sadržajnijom ponudom vesti. Namenjen je svima koji uživaju u novostima iz života javnih ličnosti iz Srbije, regiona, ali i sveta, kao i onima koji cene umetnost, modu, pop kulturu, zdrav život, fitness i kvalitetnu ishranu.


PREGLASNE TV REKLAME

Iako je više puta RATEL utvrdio da TV stanice puštaju glasnije reklame nego što bi smele, ne samo da nijedna nije kažnjena već nije podneta nijedna prekršajna prijava. Donošenjem novih medijskih zakona sada je to delom prešlo u nadležnost Regulatornog tela za elektronske medije (bivša RRA). Predsednik RTEM Goran Karadžić sada, međutim, kaže da je od RATEL-a zatražio podatke o prekršiocima, ko je, kada i na koji način kršio zakon kako bi protiv njih bile podnete prekršajne prijave. "Odsad ćemo i mi moći da podnosimo prijave, ali RATEL i dalje meri te devijacije, odnosno odstupanja. Tražili smo da nam dostave podatke kako bismo mogli da reagujemo. A pošto oni ne mogu da u kontinuitetu prate programe, mi ćemo da uradimo jednu štih probu. Dostavićemo im svake nedelje u mesecu po jedan dan snimljenih programa kako bi mogli da izmere odstupanja, pa ćemo da podnosimo prijave" - kaže Karadžić za „Blic“. U RATEL-u objašnjavaju da su oni i ranije upozoravali emitere da ne pojačavaju signal, ali kažu da prijave nisu podnosili. U RATEL-u ne žele da kažu ko je dosad najviše kršio ova pravila, ali navode da su beležena odstupanja i „do 200 kiloherca“. Primera radi, dozvoljeno odstupanje je 75 kiloherca, što znači da jedna stanica sme da koristi frekvencijski opseg koji za toliko odstupa od njene osnovne frekvencije. A što je veće odstupanje, jači je signal, pa je samim tim i ton jači - objašnjavaju u RATEL-u.


NIŠTA OD KONKURSA ZA DIREKTORA RTS

Upravni odbor Radio-televizije Srbije na poseldnjoj sednici nije doneo odluku o datumu raspisivanja konkursa za generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika televizije. Kako piše "Danas", najpre je potrebno uskladiti Statut ove kuće sa novim Zakonom o javnim servisima. Članica UO RTS Milica Kuburović ističe da je doneta odluka o formiranju radne grupe za pripremu nacrta novog Statuta, jer su po Zakonu o javnim servisima u obavezi da u roku od šest meseci od stupanja na snagu zakona, što je najkasnije do 13. februara sledeće godine, usklade s ovim zakonom akta televizije. To podrazumeva, prema njenim rečima, usklađivanje Statuta, akta o načinu rada, unutrašnjoj organizaciji, niz pravilnika među kojima su i oni o postupku imenovanja generalnog direktora, glavnih i odgovornih urednika.


AUTO BILDOV IZBOR ZA „ZLATNI AUTO“

Redakcija magazina Auto Bild uspešno je okončala glasanje u Izboru za Zlatni auto 2014. godine u Srbiji, koje se organizuje prvi put na našem tržištu. Posle prvog kruga glasanja, u kojem su učestvovali posetioci portala blic.rs/auto i čitaoci magazina Auto Bild, od 39 automobila, kandidata za trofeje u šest kategorija, izabrana su po tri modela, koji su se našli pred specijalnim žirijem. Testiranje i ocenjivanje u drugom, finalnom krugu, održano je tokom dva dana na kartodoromu na Adi Huji "iza zatvorenih vrata", a ni loše vreme nije pokvarilo atmosferu i uživanje prisutnih u vožnjama najpopularnijih četvorotočkaša u Srbiji. Pobednici će biti proglašeni na gala večeri 26. septembra u Hotelu Izvor u Aranđelovcu.


HARPERS BAZAR STIGAO U SRBIJU

Domaća medijska scena postaje bogatija za jednu od najpoznatijih modnih publikacija – Harper’s Bazaar Srbija - koju će ove jeseni pokrenuti izdavačka kuća Attica Media Srbija. Ova izdavačka kuća ponosno je najavila da će prvi broj najpoznatijeg modnog magazina na svetu biti u prodaji od 22. septembra. Ovo je ujedno i prvo licencirano izdanje magazina Harper's Bazaar na ovim prostorima što ga čini još prestižnijim za celu regionalnu scenu. Oko magazina je okupljen vrhunski tim saradnika na čelu sa glavnim urednikom Petrom Janoševićem. Pored premijernog oktobarskog izdanja, i još tri u 2014. godini, magazin će imati 12 izdanja 2015. godine i biće distribuiran u Srbiji i regionu. Harper’s Bazaar je ime koje predstavlja sinonim za stil, vizuelni kvalitet, najnovije i najbolje modne trendove koje svet može da ponudi u bilo kom trenutku. Više od 147 godina Harper’s Bazaar je magazin koji svojim čitaocima pruža zabavu, edukuje ih i iznova iznenađuje. Osnovan je 1867. godine kao prvi modni magazin u Americi, pod nazivom Harper’s Bazar, a zatim mu je drugo slovo A dodato u logo magazina 1925. godine.


BUDUĆNOST U DIGITALNOJ TEHNOLOGIJI

U organizaciji Color Press Grupe održana je regionalna konferencija "Digital 2014" o trendovima u telekomunikacijama i medijima. Hotel Hyatt Regency ugostio je preko dve stotine učesnika i gostiju koji su prisustvovali celodnevnim panelima i diskusijama na temu telekomunikacionih kompanija u regionu, oglašavanja, društvenih mreža i novih medija. "Do 2020. godine minimum 40 odsto zanimanja obavezno će zahtevati digitalnu veštinu, istakla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na otvaranju ove konferencije. U ime organizatora skup je pozdravio Robert Čoban, predsednik Color Pres Grupe. Neka od najzanimljivijih saznanja su da je Facebook danas veća kompanija od Coca Cole, da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem medija koji brže napreduju od zakona koji se na njih odnose, da je zavisnost od društvenih mreža dokazano ista kao zavisnost od kockanja i da će za pet godina biti pedeset milijardi uređaja, a već danas ih ima više nego stanovništva na našoj planeti. Digitalizacija je promenila društvo i na nama je da se prilagodimo, zamenićemo sve pa i svoje brojeve telefona IP adresama, zaključak je lidera telekomunikacionih kompanija u regionu.


IZLOŽBA „HOME/HOPE – KIŠA JOŠ PADA“

Početkom septembra je u „Pop up“ galeriji Kulturnog centra Beograda u organizaciji agencije „McCann Beograd“ održana prodajna humanitarna izložba pod nazivom „Home/Hope – Kiša još pada“. Sav prihod od prodaje unikatnih radova i posebno dizajniranih predmeta namenjen je za pomoć ugroženima od poplava. Tim povodom, Olivera Perković, direktorka agencije „McCann Beograd“, izjavila je: „Naša ideja bila je da iskoristimo ono što imamo – naše znanje, talenat naših kreativaca i saradnika i naravno iskustvo, i da na taj način zajedno doprinesemo što bržoj sanaciji štete. Svi oni koju su kupili izložene radove pomažu ljudima čiji su domovi stradali u poplavama, a celokupan prihod biće uplaćen na namenski račun "Do 2020. godine minimum 40 odsto zanimanja obavezno će zahtevati digitalnu veštinu, istakla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na otvaranju ove konferencije. U ime organizatora skup je pozdravio Robert Čoban, predsednik Color Pres Grupe. Neka od najzanimljivijih saznanja su da je Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava.“ Autori unikatnih radova su Marija Milanković, Lidija Milovanović, Tereza Cenić, Nataša Radosavljević, Marina Čavić, Kristina Jovanović, Branko Andrejević, Branko Rosić, Zdravko Kevrešan, Nenad Dodić i Marko Prokić, inače dizajneri zaposleni u agenciji „McCann Beograd”, a svoj doprinos izložbi dala je i Tatjana Kuburović, dizajnerka brenda Superheroina Cura Fina. Posetioci su pored njihovih radova mogli da kupe i posebno dizajnirane šolje, narukvice, torbe, majice, kabanice, kišobrane i rokovnike sa motivima poplave, delo istih autora.


RADIONICA “KAKO SE PRAVI MUZIKA” U ULICI OTVORENOG SRCA

U subotu, 6. septembra, učenici osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Beograda održali su jedinstveni koncert na majstorskom alatu u okviru manifestacije "Ulica otvorenog srca – Poplava ljubavi". I ovaj neobičan koncert proizvod je radionice “Kako se pravi muzika” koju su Kolarac i Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) pokrenuli ovog leta. "Prisustvovali smo jednom zaista lepom koncertu. Ovo je četvrti koncert u saradnji sa Kolarcem i VKV Bokijem. Nama je veoma drago što se koncerti šire po Srbiji, jer smo bili i u drugim gradovima, van Beograda. Danas smo u jednoj posebnoj ulozi - Telekom Srbija je podržao i "Ulicu otvorenog srca", kao i ovu muzičku radionicu “Kuc, kuc Kolarac".”, rekla je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost kompanije Telekom Srbija. Zadužbina Ilije M. Kolarca uz partnersku podršku Telekoma Srbija ovim radionicama želi da deci na zabavan način približi proces stvaranja zvuka, a kasnije i prave mizičke kompozicije, na predmetima koji nisu klasični instrumenti, podstičući na taj način muzičko stvaralaštvo mladih.


„SAVA ŠUMANOVIĆ: 1 SLIKAR, 10 FOTOGRAFA, 20 UMETNIČKIH DELA“

U zajedničkoj organizaciji magazina Lepota i zdravlje i Galerije slika Sava Šumanović u Šidu, 12. septembra otvorena je izložba pod nazivom „Sava Šumanović: jedan slikar, 10 fotografa, 20 umetničkih dela“. U pripremi izložbe bilo je pozvano 10 najboljih savremenih srpskih fotografa da svako od njih izabere po jednu sliku Save Šumanovića i uradi njenu foto-reminscenciju sa savremenim modelima. Na taj način, organizatori su želeli da ponovo aktuelizuju delo slavnog sprskog slikara i povežu ga sa autorima iz 21. veka. Detalji se mogu pogledati na web stranici projekta: www.lepotaizdravlje.rs/savasumanovic. Po otvaranju izložbe organizovan je Cocktail Party šidske vinarije "Molovin" (think global - drink local).


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

POČETAK KAMPANJE „STOP! GOVOR MRŽNJE!“

Povodom početka kampanje "STOP! Govor mržnje!" koji se podudara sa zvaničnim početkom predizborne kampanje za Opšte izbore 2014. godine, iz Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini, izdali su saopštenje za medije, koje u potpunosti prenosimo. Cilj kampanje „STOP! Govor mržnje“ je reagovanje protiv govora mržnje, diskriminatorske i huškačke retorike u komentarima posetilaca internet portala, kao i edukacija posetilaca web portala da govor mržnje i huškačka retorika nisu sloboda govora, te da podležu krivičnoj odgovornosti, u skladu sa krivičnim zakonima u BiH. Tim monitora Vijeća za štampu u BiH pratiće sadržaje komentara tokom predizbornog perioda u Bosni i Hercegovini, postavljajući znak „STOP! Govor mržnje!“, kako bi podsetili ili informisali posetioce portala da govor mržnje nije sloboda govora. Urednici web portala ne snose odgovornost za sadržaje komentara posetilaca portala, ali je urednička obaveza da uklone komentare koji sadrže govor mržnje, diskriminaciju, pretnje i huškanje, i u ekstremnim slučajevima da sarađuju sa policijom i tužilaštvima na otkrivanju identiteta lica koja zloupotrebljavaju slobodu govora. Žalbe na slučajeve govora mržnje građani mogu poslati Vijeću za štampu u BiH, putem jedinstvenog obrasca za prijavu, dostupnog na stranici Vijeća.


STRUKTURA NOVE EVROPSKE KOMISIJE

ENPA (Evropska asocijacija novinskih izdavača čiji je član Asocijacija medija) uložila je maksimalan napor da se pripremi i poveže sa novim predstavnicima vlasti u Evropskoj uniji sa akcentom na resore koji su od značaja za novinsku industriju, o čemu su obavestili članstvo. Prema predlogu predsednika EK Jean-Claude Junckera, najznačajnija promena je što će novi sastav imati 6 potpredsednika, pored postojećeg Visokog predstavnika za inostrana pitanja i bezbednost, koji je ujedno i potpredsednik Komisije. Ovi potpredsednici će delovati kao zamenici Predsednika Junckera, rukovodeći projektima i vršeći superviziju određenog broja komesara. Postojaće takođe Prvi podpredsednik (Frans Timmermans, Holandija) koji će biti zadužen za bolju regulaciju, međuinstitucionalne odnose, vladavinu prava i osnovna prava. Iz ugla novinskih izdavača, sledeće pozicije su od značaja: Podpredsednik za Digital Single Market – Andrus Ansip (Estonia), koji će biti tim lider za rad komisije za Digitalnu ekonomiju i društvo; Interno tržište; Zaposlenje i socijalnu politiku; Pravdu; Ekonomske i finansijske poslove; Poreze i carinu; Regionalnu politiku i Poljoprivredu. Od značaja je i pozicija Komesara za digitalnu ekonomiju i društvo – Gunther Oettinger (Nemačka). Projektni tim kojim će rukovoditi Andrus Ansip biće nadležan i za autorska prava, koja će sada biti u okviru Direktorata za komunikacione mreže, sadržaj i tehnologiju (DG CONNECT), sa komesarom Oettingerom na čelu. Na čelu Resora za interno tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, biće Elžbieta Bienkowska (Poljska), a od značaja je što se sada prvi put u nekom resoru ističu mala i srednja preduzeća. Ekonomski i finasisjski poslovi, porezi i carine, sada su pod vođstvom Pierre Moscovici (Francuska), što ujedno znači da porezi i carine postaju pitanje ekonomske i monetarne unije. Resor konkurencije je pod Margrethe Vestager (Denmark), a privreda pod Cecilia Malmström (Sweden).


MAGAZIN ICON – NOVA ELEGANCIJA

Za početak jesenje sezone 2014.godine, WELT grupa je pripremila novi izgled svog magazinskog dodatka Icon, koji će po prvi put izaći ukoričen. Ovo je nastavak investiranja u izgled magazina, koji sada dobija jedinstvene mogućnosti u vidu lepljenja na korice. Zahvaljujući velikom uspehu, redakcija se odlučila da poveća broj strana na 116 i da po prvi put planira deset izdanja tokom sledeće godine. Poslednja istraživanja (TNS Infratest, mart 2014) pokazuju da je novinarski koncept ovog izdanja dobro prihvaćen od strane čitalaca „Welt am Sonntag“, budući da kombinuje ekskluzivnost magazina i kredibilitet dnevne novine, što je potvrdio 251 ispitanik (71 posto). Icon donosi priče o velikim i malim imenima, dizajnerima, brendovima i poslovima iz sveta luksuza. Magazin je posvećen eleganciji, kvalitetu i stilu, sa ciljem da čitaoce inspiriše.


NOVINE SU ŽIVE

Statistika pokazuje da ljudi još uvek čitaju dnevne novine, ali i da ih nije tako jednostavno zadovoljiti. Stoga oglašivači moraju da se uvere da novine igraju važnu ulogu i potrošačkoj psihologiji i da dosta utiču na ponašanje potrošača. Sedam od deset kanađana čita dnevne novine svake nedelje. Dodatno, 70 posto čitalaca novina čitaju samo štampano izdanje. Novine nedvosmisleno nude jedinstven sadržaj. On-line vesti jesu doprinele širenju sadržaja, ali za sada više služe za čitanje naslova, dok se u novinama čita sadržaj kroz sasvim drugačije iskustvo od onog koje nudi internet. Istraživanja pokazuju i da čitaoci provode 20 posto više vremena sa novinama nego kada čitaju on-line. Novine nude oglašivaču kontekst i okruženje bazirano na informacijama pogodnim za predstavljanje proizvoda i usluga. Sama forma štampanog izdanja nosi sa sobom element personalizovane konzumacije sadržaja, jer čitalac drži novine, lista ih, vraća se na sadržaj. I dodatno, novine imaju svoj nastavak ili prethodnicu u on-line izdanju, za dalje dubinsko istraživanje i proširenje sadržaja. Zaključak je da novine nisu mrtve, ali bi trebalo da se glasnije obrate oglašivačima koji su odavno zahvaćeni digitalnom olujom.


AXEL SPRINGER I POLITICO PARTNERI

Axel Springer, jedan od vodećih evropskih digitalnih izdavača, i Politico (iz Washingtona) dominantni izdavač političkih vesti, dogovorili su zajedničko izdavanje evropskog izdanja Politico, novog digitalnog političkog medija koji će ponuditi dubinsko pokrivanje evropske političke scene. Obe kompanije su potpisale ugovor o vlasništvu 50/50 posto, a sedište nove kompanije biće u Briselu. Axel Springer je izdavačka kompanija osnovana davne 1946. godine, sa sedištem u Berlinu, aktivna u više od 40 zemalja u različitim oblicima vlasništva, partnerstva, licenci i sl. Kompanija je podeljena u tri operativna segmenta: plaćeni model, marketing model i model malih oglasa. Tokom 2013. godine, više od polovine prihoda kompanije je generisano iz digitalnih aktivnosti. S druge strane, Politico je nepartijsko preduzeće sa sedištem u Washingtonu, sa osnovnom delatnošću izdavanja političkih vesti, koje su osnovali 2007. godine Robert Allbritton, predsednika i CEO Jim VandeHei i glavni odgovorni urednik John F. Harris. Pretstavlja ono-stop shop za najbrže pokrivanje vesti iz Bele kuće, Kongresa, politike i policije. Politico daje najnovije vesti kroz svoju digitalnu platformu koja doseže preko 7 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno, a izdaje i Washington novine, Politico magazin, organizuuje Politiko događaje i ima Politico Pro (news servis na bazi pretplate).


RADIO SPOT U PROMOCIJI NOVINSKOG SADRŽAJA

Kada je Južna Afrika bila potresena sudskim procesom u kome je njihov heroj paraolimpijski šampion Oscar Pistorius bio optužen za ubistvo devojke, mediji su se susreli sa potrebom društva da bude što ažurnije obavešteno o toku ovog procesa. Izlaganja su dugo trajala i nosila su dosta detalja, ali koliko god bili zainteresovani nisu svi građani mogli da prate tv prenos ili internet striming. Kako bi zadovoljio javni interes, Cape Argus (dnevne novine sa jutarnjim i večernjim izdanjem) redovno su objavljivale dodatke na ovu temu. Bilo je još smao potrebno da publika bude informisana gde može da pronađe sadržaj. Zbog toga je Cape Argus pokrenuo radio kampanju u okviru koje je na nekoliko radio stanica u Cape Townu, tokom dva meseca, svakodnevno emitovano po nekoliko radio spotova koji su govorili o tome da svi zainteresovani za ovaj slučaj mogu da pročitaju najnovije vesti u Cape Argus-ova dva dnevna izdanja.


Copyright - Asocijacija medija - 2014.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde