Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Septembar 2013
Asocijacija Medija
No. 208
U OVOM BROJU
"Ringier - Axel Springer" otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu
Esquire Srbija - novo licencno izdanje na domaćem tržištu
"Novosti" u Australiji
Britanija: Čitaoci vole papirne novine
Berlin: World Publishing Expo u Oktobru
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Delta Holding

Posta

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

TASOVAC UTVRDIO PRIORITETE

Novoizabrani ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac informisao je članove Odbora za kulturu i informisanje o prioritetima Ministarstva čijim radom će ubuduće rukovoditi. Tasovac je izjavio da će prioriteti u narednom periodu biti profesionalizacija kadrova u kulturi, poboljšanje rada i jačanje institucija kao i transparentnost u donošenju zakona


„RINGIER – AXEL SPRINGER“ OTVORIO NAJMODERNIJU ŠTAMPARIJU NA BALKANU

Kompanija Ringier Axel Springer (član Asocijacije medija) otvorila je štampariju u Novom Beogradu, koja je proširena na ukupno 4.800 m2 i opremljena modernom novinskom štamparskom mašinom visokog kapaciteta. Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, zajedno sa Jelenom Drakulić-Petrović, generalnim direktorom Ringier Axel Springera Srbija, Marcom Walderom, glavnim izvršnim direktorom Ringiera AG, i Markom Dekanom, glavnim izvršnim direktorom Ringier Axel Springera Media AG, zvanično je pustio u rad štampariju. Investicija od 8.386.657 evra  finansirana je u celosti iz poslovanja kompanije Ringier Axel Springer Srbija. Do danas je štamparija proizvodila četiri nacionalne novine i osam regionalnih. Modernizovana štamparija ponudiće veći obim proizvodnje, širokog spektra publikacija. Nova štamparska mašina WIFAG evolution 473  kapaciteta je 135.000 primeraka novina na sat i može da štampa 96 strana odjednom u punom koloru. U okviru ove investicije ukupan iznos svih taksi i dozvola plaćenih državi iznosi 39,5 miliona dinara. Preko 20 lokalnih srpskih građevinskih kompanija bilo je uključeno u građevinske radove proširenja zgrade štamparije.  „Nova štamparija omogućiće nam da štampamo naša izdanja Blic, Alo, 24 sata, sva specijalna izdanja i dodatke boljeg kvaliteta, po najmodernijim i ekološkim standardima. Bićemo u mogućnosti da izađemo u susret komercijalnim zahtevima klijenata i poslovnih partnera na najbolji način“ - izjavila je Jelena Drakulić-Petrović. U svom obraćanju, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić je rekao: „Otvaranje ove štamparije važno je iz nekoliko razloga: da se biznis u Srbiji razvija, da kompanije nesmetano mogu da sprovode projekte bez pravnih i političkih poteškoća. Ovo što se danas događa govori dobro i o kompaniji Ringier Axel Springer i o Vladi Srbije, jer su investitori odlučili da je Srbija dobro mesto za ulaganje. Neretko se ne slažem sa onim što se objavljuje u izdanjima Ringier Axel Springera. Ali, vi ste izabrali dobar put: ne da se dopadnete vlastima nego narodu“.

 


”NOVOSTI“ U AUSTRALIJI

Večernje novosti napravile su još jedan veliki korak za srpsko novinarstvo i - prekoračile okean. Ovaj naš list štampa se i u Australiji. 7834Čestitke “Novostima” povodom novog izdanja i želje za uspeh na novom tržištu stigle su i od premijera Australije Kevina Rada. - Sa oduševljenjem šaljem čestitke izdavačima srpskih novina “Večernje novosti” - napisao je predsednik Australijske vlade. - Ove novine će osobama, koje govore srpski jezik u Australiji ponuditi važne vesti i zabavu. Novine će povećati broj usluga koje su na raspolaganju lokalnoj zajednici, proširiće mogućnosti za razmenjivanje ideja, mišljenja i informacija.


ESQUIRE SRBIJA – NOVO LICENCNO IZDANJE NA DOMAĆEM TRŽIŠTU

Kompanija Attica Media SRB (član Asocijacije medija) pokreće Esquire, najprestižniji muški lifestyle magazin na svetu. U godini u kojoj se navršava 80 godina od izlaska prvog broja američkog izdanja magazina Esquire, ovoj značajnoj godišnjici i njenom obeležavanju, pridružiće se i srpsko izdanje. Kao najnoviji član porodice internacionalne mreže magazina Esquire, koja broji 24 izdanja, Esquire Srbija će na dnevnom nivou razmenjivati ideje sa timom Hearst Magazine International, licencorom magazina Esquire. Attica Media SRB i Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik izdanja, postavili su jasne ciljeve:  Esquire Srbija će biti najprestižniji, najinformativniji i najreprezentativniji muški lifestyle mesečnik. Prvi broj srpskog izdanja magazina Esquire biće u prodaji od 30. septembra, a tokom godine će biti 10 izdanja – dvobroji su jul/avgust i januar/februar. Esquire magazin osnovan je oktobra 1933. godine i do danas je ostao najprestižniji muški magazin na svim tržištima na kojima je publikovan. Izlazi u 24 zemalje sveta, a vlasnik licence je Hearst Corporation iz Sjedinjenih Američkih Država.


SAOPŠTENJE UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE MEDIJA

Upravni odbor Asocijacije medija protestuje što izveštačima dnevnih listova Kurir i Blic nije bilo dozvoljeno da prisustvuju konferenciji za novinare direktora policije Milorada Veljovića, čime su onemogućeni da obave svoje profesionalne zadatke. Asocijacija medija se protivi selektivnom pozivanju redakcija na konferencije za novinare i favorizovanju elektronskih medija, na štetu štampanih. Za Asocijaciju medija neprihvatljiva je praksa Direkcije policije da na događaje od javnog značaja, bez obzira na to da li su oni redovni ili vanredni, poziva samo izveštače televizija i novinskih agencija. Direkcija policije, kao i svi ostali državni organi i institucije, dužni su da medijima pod jednakim uslovima obezbede pristup informacijama od javnog značaja. Na to obavezuje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji u članu 7. izričito propisuje da “organ vlasti ne sme stavljati u bolji položaj nijednog novinara, ili javno glasilo, kada je više njih uputilo zahtev, tako što će samo njemu ili njemu pre nego drugim novinarima ili javnim glasilima omogućiti ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja. 


NOVI GLAVNI UREDNIK „ILUSTROVANE POLITIKE“

Aleksandar Gajović, donedavni savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja, je novi glavni i odgovorni urednik lista „Ilustrovana politika“. Gajović je na ovu funkciju postavljen odlukom Nadzornog odbora „Politike A.D.“ , a na njoj je zamenio dosadašnju urednicu Mariju Durković. „Nakon godinu dana rada kao savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja, gde sam učestvovao u pisanju seta medijskih zakona, po pozivu generalnog direktora „Politike A. D.“ Zeferina Grasija vratio sam se u svoju matičnu kuću“, rekao je Gajović UNS-u. Aleksandar Gajović rođen je 1951. godine u Beogradu. Završio je Pravni fakultet.


KONKURS ZA GODIŠNJU NAGRADU „ĐOKO VJEŠTICA”

Udruženje novinara Srbije raspisalo je konkurs za novinarsku nagradu “Đoko Vještica”. Nagrada za novinarsku humanost “Đoko Vještica” dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost. Za nagradu mogu da konkurišu radovi objavljeni u periodu od 26. oktobra 2012. godine do 20. oktobra 2013. godine. Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima i tekstovima objavljenim na vebu, dostaviti na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd, najkasnije do 22. oktobra sa naznakom "Za novinarsku nagradu Đoko Vještica". Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra 2013. godine


RRA ODBIO ŽALBE

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odbio je prigovore televizija "Nova" i "Kopernikus Svet plus 3" koje su konkurisale, a nisu dobile dozvolu za korišćenje nacionalne frekvencije bivše TV "Avala".  Informaciju je saopštio  Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA koji je dodao da Savet nije raspravljao o tome da li će i kada biti raspisan novi konkurs za dodelu frenkvencije bivše TV "Avala". Savet RRA saopštio je 9. avgusta da nije dodelio nacionalnu televizijsku frekvenciju koja je ostala upražnjena gašenjem TV "Avala", jer nijedan od dva kandidata nije dobio dovoljan broj glasova.


GORDANA PREDIĆ PONOVO DRŽAVNI SEKRETAR

Vlada Srbije ponovo je imenovala Gordanu Predić za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, saznaje FoNet. 7963Predić je na ovoj funkciji bila i pre nedavne rekonstrukcije Vlade Srbije. Kao državni sekretar, u nadležnosti je imala oblast informisanja i reforme medijskog zakonodavstva.


IZUZETNO INTERESOVANJE ZA 5. MEDIJA SAMIT U BEOGRADU

Za Peti Medija samit vlada izuzetno interesovanje kako među učesnicima tako i među govornicima. Džerard Bejker (Gerard Baker), glavni i od­go­vor­ni ured­nik Dow Jones & Co. i mana­ging edi­tor The Wall Street Journal-a, takođe se pridružuje eliti svetskih medijskih eksperata, koji će govoriti na 5. Media samitu, pod nazivom New Media Revolution, 6. novembra u Beogradu. Teme ovogodišnjeg samita će biti fokusirane na nove tehnologije transfera informacija, transparentno poslovanje, novinarsku etiku u novim medijskim tehnologijama, nova merenja potencijala medija, kao i na ukupno unapređenje medijske industrije u Srbiji. Pored Ričarda Fona, predsednika svetske ABC organizacije (IFABC) za web standarde, predsednika JICWEBS (Joint Industry Committee for Web Standards za UK i Irsku) i izvršnog direktora za komunikacije i inovacije britanskog ABC-a, i Magnusa Paulsona, predsednika ABC Evrope (EMEA) i ABC Švedske, do sada su svoje učešće potvrdili i Dominik Lajl, generalni direktor Evropske asocijacije agencija (EACA) i Marko Bernaskoni, generalni direktor ABC Švajcarske (WEMF). Sa još dva govornika, čiju potvrdu organizatori očekuju, biće zaključena lista stranih medijskioh eksperata za ovogodišnji samit. Svi zainteresovani za učešče na samitu, mogu se prijaviti na
http://bizdialog.wufoo.eu/forms/media-summit-5-new-media-revolution/


NOVI INFO TV KANAL STARTUJE 2014.

Regionalni informativni kanal na području bivše Jugoslavije N1, koji će emitovati program iz Beograda, Sarajeva i Zagreba, počeće s radom 2014, saopštio je taj kanal. Sporazumom o saradnji sa kompanijom Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućeno je kanalu N1 da postane eksluzivni partner CNN –a u regionu. N1 će emitovati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i lokalnih centara smeštenih po gradovima čitavog regiona. Prema rečima generalnog direktora kanala Brenta Sadlera, saradnja sa CNN–om doneće toj televiziji dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa. „N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima čemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak“, smatra Sadler. Glavni finansijski investitor kanala N1, kako se navodi u saopštenju, je Junajted grupa (United Group), odnosno „pay TV“ platforma koja obuhvata i srpskog kablovskog operatora SBB, Telemach Sloveniju i Telemah BiH, kao i Total TV.


VICTORIA GROUP UZ SRPSKE ATLETIČARE

Kompanija Victoria Group (pridruženi član Asocijacije medija) nagradila je srpske sportiste Ivanu Španović i Emira Bekrića poklon čekovima od po 570.000 dinara za dosadašnje ostvarene uspehe. Ovom prilikom potpisan je i ugovor o saradnji sa Atletskim savezom Srbije za trogodišnje stipendiranje priprema Amele Terzić za odlazak na Olimpijske igre 2016. godine. Svečanom uručenju nagrada i potpisivanju ugovora o finansiranju priprema, u mesečnom iznosu od 264.500 dinara u naredne tri godine, prisustvovali su pored atletičara, Zoran Mitrović, generalni direktor kompanije Victoria Group i Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije. „Sportisti su najbolji ambasadori naše zemlje i to potvrđuju gde god da se nađu. U to su nas uverili i Ivana Španović i Emir Bekrić u Moskvi, kad smo ih s ponosom gledali na pobedničkom postolju, a nagrada naše kompanije samo je podsticaj da nastave istim tempom, kazao je Zoran Mitrović, generalni direktor kompanije Victoria Group. Ugovorom sa Atletskim savezom Srbije, kompanija Victoria Group postala je prvi član atletskog sponzorskog pula Rio 2016.


ABC SRBIJA – NOVI PROIZVOD DO KRAJA GODINE

Do kraja godine ABC Srbija će uvesti na tržište potpuno novi proizvod "Multiplatform ser­ti­fi­kat", koji će dati kor­po­ra­tiv­nu vred­nost sva­kog po­je­di­načnog me­di­ja, uključujući broj prodatog tiraža, broj preuzetih digitalnih (replika) izdanja i broj poseta na sajtu. "Mul­ti­plat­form ser­tifi­kat" je usa­gla­šen sa stan­dar­dima svet­ske ABC orga­niza­cije IFABC (www.­ifabc.­org), koji su utvrđeni pri Komitetu za standarde ove organizacije. Novi proizvoid će biti predstavljen na Media Samitu - New Media revolution, 6. novembra u Beogradu, u 7832  organizuaciji ABC Srbija. Pored unapređene aplikacije sa prikazom tiraža, u oktobru će biti ponuđen novi sistem za oditovanje posećenosti web sajtova, a u decembru će proizvod biti zaokružen uvođenjem podataka o tiražima digitalnih izdanja (replike). Multiplatform sertifikat, čije su osnove kreirane na zahtev vlasnika medija u svetu, ima za cilj da tačno izmeri sve oblike distribucije informacija i oglasa kroz kanale, koje koristi vlasnik medija - prose­čan tiraž štampanih izdanja, prosečan broj preuzetih digitalnih izdanja i prosečan broj poseta (UB) sajta, tokom oditovanog perioda. Sistem koji će koristiti ABC Srbija oslanja se na praksu ABC Britanije i Brazila, a usaglašen je sa zahtevima svetske organizacije IFABC. Pored Multiplatform sertifikata, ABC Srbija će za svaku platformu izdavati i zasebne sertifikate, koji će biti dostupni svim vlasnicima medija koji koriste samo jedan distributivni kanal.


„TELEKOM“  UZ ATLETSKI SAVEZ SRBIJE

Kompanija Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) i Atletski savez Srbije potpisali su Ugovor o sponzorstvu kojim je nastavljena tradicionalna saradnja i podrška koju Telekom Srbija već godinama pruža tom savezu. Ugovor su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, a potpisivanju su prisustvovali i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i  osvajači bronzanih odličja u svojim disciplinama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u atletici Ivana Španović i Emir Bekrić. Oni nisu krili svoje zadovoljstvo činjenicom da će kompanija, kao što je Telekom Srbija, nastaviti da pomaže funkcionisanje Saveza i razvoj mladih atletičara koji bi tek trebalo da krenu njihovim stopama. „Pre svega bih čestitao Ivani i Emiru na sjajnim rezultatima i osvojenim medaljama na svetskom prvenstvu u Moskvi. Velika mi je čast da najavim da će Telekom Srbija nastaviti višegodisnju saradnju sa Atletskim Savezom, ne samo kroz sponzorski ugovor, već i kroz podršku projektu „Dečja atletika“ u okviru koga ćemo obezbediti najkvalitetnije moguće uslove za treniranje, kao i opremu koja je neophodna mladim atletičarima kako bi se bavili „kraljicom sportova“ rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.


BESPLATNA DOSTAVA UDŽBENIKA I KNJIGA NARUČENIH PREKO SAJTA POŠTE SRBIJE

Pošta Srbije na svom sajtu (www.posta.rs) omogućava korisnicima pristup „on-line“ prodavnici - „Internet kupovina udžbenika i knjiga“, putem koje mogu da poručujeu udžbenike i knjige izdavačkih kuća i ostalih poslovnih partnera, koji su zainteresovani da ostvare prodaju putem Pošte. Dostava poručenih izdanja je besplatna, na kućnu adresu na teritoriji gde je organizovana dostava paketa. Poručivanje udžbenika i knjiga obavlja se putem interneta, a iznos poručenih izdanja plaća se prilikom uručenja istih. U ponudi su udžbenici i knjige izdavačkih kuća „Klett“,  JP „Zavod za udžbenike“, „Laguna“, „Škola plus“, „Eduka“ i agencije „Soho Ggaph“ .


„BLIC“ PROSLAVIO 17. ROĐENDAN

Redakcija dnevnog lista „Blic“ (član Asocijacije medija)  proslavila je 17. rođenda na sada već uobičajeni način.Teme za slavljenički broj “Blica”  odredio je “prošireni” kolegijum  lista, u kojem su pored urednika rubrika bili i gosti-urednici, ugledne ličnosti iz oblasti politike, ekonomije, kulture, sporta, zabave... Oni su, svako iz svog domena, analizirali specijalno  3D izdanje “Blica”, predlažuzći istovremeno i teme koje će biti obrađene u slavljeničkom broju. Ovogodišnji rođendanski kolegijum činili su tako i Tanja Mišćević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU (Politika, Tema Dana); njegova ekselencija Fransoa Gzavije Denio, ambasador Francuske (Svet); vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić (Ekonomija); dr Nada Macura, portparolka Graskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć (Društvo); reditelj Srdan Golubović (Kultura), muzičar Nele Karajlić (Zabava) i atletičar osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu Emir Bekrić (Sport).


VAŠE NOVINE SU NA VOJVODINA FESTU

Kampanja "Vaše novine su na Vojvodina Fest-u!" koja je održana 7. i 8. septembra na novosadskom Štrandu u okviru manifestacije "Vojvodina Fest" nastavak je promotivnih aktivnosti nedeljnika na rusinskom jeziku "Ruske slovo" i nedeljnika na slovačkom jeziku "Hlas l'udu". U izvanrednom ambijentu najlepše plaže na Dunavu sa bogatom ponudom svojih izdanja pored štanda sa rusinskim i slovačkim novinama prošlo je 15.000 posetilaca. U okviru kampanje pokrenuta je foto - akcija "Moje novine i ja" i očekuje se aktivno uključenje čitalaca u komunikaciju na svim platformama.


OSIGURANJE ZA MIRAN SAN

Ugovaranjem kasko osiguranja u AMS Osiguranju (pridruženi član Asocijacije medija), dobijate maksimalnu zaštitu za Vaše vozilo. Kasko osiguranje je dobrovoljno osiguranje koje pokriva štete nastale na Vašem vozilu usled saobraćajne nezgode izazvane Vašom greškom kao i požara, pada ili udara nekog predmeta, udara groma, eksplozije, oluje, zlonamernih postupaka ili obesti trećih lica, krađe delova ili vozila u celosti, kao i drugih rizika, poručuju iz AMSS. Ono pruža mogućnost da sami birate širinu pokrića, vrste rizika, teritorijalnu pokrivenost (Srbija/Evropa).Vozilo možete osigurati sa i bez rizika od krađe.  U AMS Osiguranju dobijate mogućnost plaćanja na 12 mesečnih rata, kao i  mogućnost da sami izaberete visinu učešća u šteti. Za plaćanje u celosti, odobrava se dodatni popust. Detaljnije informacije ćete dobiti kod AMS Osiguranje, Ruzveltova 16, Beograd, 011 3084900, 0800 009 009, info@ams.co.rs, www.ams.co.rs  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

„FINANCIAL TIMES“ U TURSKOJ

Menadžment „Financial Times“ saopštio je početkom septembra da je štampanje ovog lista počelo u Istambulu na bazi dugoročnog sporazuma sa kompanijom „Dunya“ koja je inače distributer ovog lista u Turskoj. Do sporazuma je došlo nakon procene da postoji značajan interes čitalaca za sadržajem lista kako u Turskoj tako i u čitavom regionu.  „FT“ je inače u Turskoj vodeći list ekonomskog sadržaja sa tiražom od 38.000 primeraka.


iPHONE 5C NEMA PROĐU NA SOCIJALNIM MREŽAMA

Ocene izrečene na socijalnim mrežama povodom promocije najnovijeg Apple iPhone 5C nisu pozitivne. Čak 81 odsto učesnika se izrazilo negativno o novom proizvodu i to 46 procenata njih daje negativne ocene kada je reč o dizajnu a 36 odsto se negativno izrazilo o ceni proizvoda.


BRITANIJA: ČITAOCI VOLE PAPIRNE NOVINE

Uz sveopšte digitalizacije najnovije istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji među čitaocima dnevnih novina sa nacionalnom distribucijom pokazalo je da čitaoci ovih novina više vole da čitaju štampane verzije svojih novina od onih koje su im dostupne na računnarima, telefonima ili tabletima. Doduše 17 odsto anketiranih je izjavilo da vesti čita i online. Obrnuto među 38 procenata onih koji novine čitaju na tabletima prati i njihovu štampanu verziju.


BERLIN: WORLD PUBLISHING EXPO U OKTOBRU

Glavni grad SR Nemačke – Berlin biće od 7. do 9. oktobra domaćin najvećeg skupa posvećenog novinskom izdavaštvu –World Publishing Expo 2013.  Na konferenciji koja se tim povodom održava, biće više od  200 govornika, a sajam posvećen najnovijim dostignućima iz oblasti novinskog izdavaštva okupiće oko 300 izlagača iz celog sveta. Očekuje se da će sajam i konferenciju posetiti više od 8.500 posetilaca iz osamdesetak zemalja.


BRAZIL: “VEJA” SLAVI 45. ROĐENDAN

Najveći brazilski news nedeljnik “Veja” tokom septembra slavi 45 godina od izlaska prvog broja iz štampe. Tim povodom krajem septembra na tržištu će se pojaviti specijalno izdanje sa 45 odabranih priča iz prethodnih godina. Prema podacima brazilskog ABC magazin Veja prosečno prodaje oko 1.000.000 primeraka što je za 50 odsto više od najbližeg takmaca na tržištu štampe u Brazilu.


USA: TIME INC. PAZARIO AMERICAN EXPRES PUBLISHING

Predstavnici Time Inc. I American Express Company saopštili su da je postignut sporazum po kome će Time Inc. preuzeti American Express izdavačku diviziju. Očekuje se da će process prodaje i preuzimanja biti okončan tokom četvrtog kvartala 2013. godine. Na ovaj način će magazini poput “Travel+Leisure” i “Food & Wine” preći u stopostotno vlasništvo Time Inc.


„MOBILNE NOVINE“ U NEMAČKOJ ČITA 7 MILIONA LJUDI

Tokom prošlog meseca u Nemačkoj je registrovano da je oko 7 miliona čitalaca pratilo novine putem mobilnih uređaja, dakle u elektronskoj formi. Reč je o masi od 27,1 odsto ukupnog broja korisnika mobilnih uređaja za praćenje interneta. U ovoj masi čitalaca „elektronskih“ izdanja novina najzastupljenija je starosna grupa između 30 i 49 godina u kojoj je 28.3 odsto od ukupnog broja korisnika ovog oblika praćenja štampe.


Copyright - Asocijacija medija - 2012.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Lokal Info Media Group; Kompanija Novosti AD; Ringier - Axel Springer d..o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde