Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Oktobar 2017
Asocijacija Medija
No. 303
U OVOM BROJU
Nastavlja se projekat "Young media"
Tabloidne aveti i žalbe građana
Slučaj Vranjske
IFRA World Expo
Novi predsednik EMMA
Rolling stone na prodaju
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Francuska 5
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...

Oktobar

  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

OSTAVKA NA ČLANSTVO U RADNOJ GRUPI

Upravni odbor Asocijacije medija odlučio je da povuče svoju predstavnicu iz Radne grupe za izradu Radne verzije Strategije sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine i ovlastio izvršnu direktorku Dalilu Ljubičić da ostavku na članstvo u Radnoj grupi podnese ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, koji je u avgustu ove godine rešenjem imenovao u njen sastav. Upravni odbor Asocijacije medija usvojio je izveštaj svoje predstavnice o radu Radne grupe u kojem se konstatuje da Radna grupa, do isteka roka za izradu Radne verzije Strategije, nije završila ni analizu stanja javnog informisanja u Srbiji. U međuvremenu su nastupile okolnosti koje su uticale na urušavanje kredibiliteta Radne grupe, ocenio je Upravni odbor Asocijacije medija, koji smatra da je imenovanjem novog državnog sekretara za informisanje, usred rada Radne grupe, doveden u pitanje i njen legitimitet. Prema stavu Upravnog odbora, metodologija je od početka bila pogrešna, a dosadašnji način izrade ovako važnog dokumenta neefikasan, na šta je Asocijacija medija više puta ukazivala. Asocijacija medija predlaže ministru Vukosavljeviću da raspusti Radnu grupu, imenuje novu i promeni metodologiju, kako bi ovaj zahtevan posao mogao da bude završen u razumnom roku. Asocijacija medija je i dalje spremna da maksimalno doprinese izradi nove Strategije sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine.


SEMINARI U ASOCIJACIJI MEDIJA

Poslednji seminar posvećen dopunskoj edukaciji novinara iz ovogodišnjeg obrazovnog serijala „Seminars for Media Professionals“ biće održan 8. i 9. novembra. U okviru seminara „Kako prihodovati pomoću novih medijskih kanala“ biće reči o najnovijim trendovima u ovoj oblasti kao i o načinima na koje tradicionalni mediji uspešno koriste internet u cilju povećanja čitanosti i prihoda. Posebna pažnja biće posvećena primerima uspešnog korišćenja moderne tehnologije u funkciji unapređenja lokalnih medija. Kao govornici na seminaru učestvuju vodeći stručnjaci za ovu oblast. Broj učesnika je ograničen. Organizator je Media News&Consulting u saradnji sa Asocijacijom medija i uz podršku Ambasade SAD. Prijave i informacije na: info@mncbgd.com i info@asmedi.org.

Prethodni seminar je bio na temu “Nauka, ekologija i mediji”. Tokom dva dana predavanje je održalo 10 govornika iz različitih institucija: Ministartsvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Srpske akademije nauka, IS Petnica, časopisa Elementi, redakcije Danas, Pregovaračke grupe 27, Nacionalnog konventa za EU, Privredne komore Srbije, Centra za promociju nauke i Hajnrih bell Fondacije.


POGLED IZNUTRA – PREDSTAVLJANJE NEMAČKIH MEDIJA ZA MLADE

U okviru projekta Deutsche Welle Akademie “Young Media”, grupa novinara iz cele Srbije posetila je niz nemačkih medija kojima su ciljne grupe deca i mladi uzrasta od 8 do 30 godina. Sa željom da ta znanja budu preneta i drugim medijima u Srbiji, Asocijacija medija organizuje prezentaciju „POGLED IZNUTRA“ na kojoj će detaljno biti predstavljeni načini i teme kojima se nemački mediji, kako javni, tako i prvatni, obraćaju mladoj publici. Prezentacija će biti održana 25. oktobra u Beogradu i 1. novembra u Novom sadu. Tokom prezentacije odgovorićemo na pitanja: - Kako nemački tradicionalni mediji privlače i odgajaju buduću publiku za svoja osnovna, tradicionlana izdanja; - Kakvi su zahtevi tzv. Z generacije i milenijalsa kada je reč o medijima; - Kako obrađivati komplikovane političke i društvene teme, poput izbora i terorističkih napada, deci uzrasta od 8 do 12 godina; - Zašto je važno pričati sa decom i mladima o teškim medijskim temama i - Kako prilagoditi sadržaje uzrastu publike da budu informativni, ali ne i uznemiravajući. Slične prezentacije organizovaće i LokalPress za lokalne medije i to u u Kragujevcu 20. oktobra i u Nišu 10. novembra.

U okviru istog projekta, početkom oktobra održan je seminar „Kako aplicirati kod donatora za medije za mlade“, na kome su novinari (upravo ovi koji su bili na obuci u nemačkim medijima) obučavani kako da pronađu donatore i za njih pripreme projekte o proizvodnji medijskog sadržaja za decu i mlade. Ova komponenta njihove obuke je veoma važna, iako zahtevna, a cilj je da pored novinarskih znanja nauče da razmišljaju i o održivosti „mladih medija“.


IMENOVAN DRŽAVNI SEKRETAR ZA INFORMISANJE

Urednik Ilustrovane politike Aleksandar Gajović imenovan je 12. oktobra na sednici Vlade Srbije za državnog sekretara za informisanje. Ovom odlukom posle više od tri meseca, Ministarstvo kulture i informisanja dobilo je državnog sekretara za informisanje. Aleksandar Gajović je proveo godinu dana kao savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja između 2012. i 2013. godine i učestvovao je u pisanju seta medijskih zakona. U septembru 2013. Nadzorni odbor Politike AD postavio ga je za glavnog i odgovornog urednika lista Ilustrovana politika. Gajović je rođen je 1951. godine u Beogradu. Završio je Pravni fakultet. Nekadašnji predsednik i generalni sekretar UNS Nino Brajović nalazio se na mestu državnog sekretara od sredine decembra 2016. godine do 29. juna ove godine, kada su razrešeni svi državni sekretari, prestankom mandata prethodnoj Vladi. U toku obavljanja svoje dužnosti zalagao se za rešavanje statusa Tanjuga, rešavanje vlasničko-upravljačkog statusa i dugova Večernjih novosti, za privatizaciju kompanije Politika AD, ukidanje ograničenja u projektnom sufinansiranju medija, kao i za obavezivanje lokalnih samouprava da iz budžeta izdvajaju dva odsto za finansiranje medija.


OSTAVKA

Ljiljana Smajlović, nekadašnja predsednica UNS-a, podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije. U pismu koje je dostavila UNS i Ministarstvu kulture i Informisanja, Smajlovićeva je navela da ostavku podnosi zbog odluke Vlade da Aleksandra Gajovića, urednika Ilustrovane politike, imenuje za državnog sekretara za informisanje, uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama". U svom pismu je navela da joj je bila čast da bude izabrana u radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja za izradu radne verzije Strategije, ali da je izbor novog državnog sekretara "ruganje zadatku" radne grupe. Ljiljana Smajlović je u radnu grupu izabrana na predlog UNS.


64. GODINE VEČERNJIH NOVOSTI

List Večernje novosti obeležio je 64. rođendan, a na svečanosti su dodeljene godišnje nagrade i jubilarna priznanja zaposlenima, saopšteno je 16. oktobra iz te kompanije. Na svečanosti u redakciji generalni direktor Srđan Muškatirović je precizirao da su Novosti jaka i snažna kompanija, kojoj predstoji bolje vreme. Glavni i odgovorni urednik Milorad Vučelić je istakao da su Novosti danas srpski brend, da su "na magistralnom putu, sa punim potencijalom visokoprofesionalnog tima". Dodeljene su nagrade za najboljeg honorarnog saradnika, za najbolju fotografiju i nagrada za jednogodišnji novinarski rad. Tradicionalnu nagradu za mladog i talentovanog novinara Fondacije "Mihajlo Rašić" dobila je dopisnica iz Subotice Jelena Lemajić. Za eksluzivni intervju Radovana Karadžića, koji su Novosti objavile nagrađen je novinar Dragan Vujičić. Urednik nedeljnog izdanja Novosti Vladan Samardžić dobitnik je nagrade za urednički rad, a nagradu za životno delo u novinarstvu "Slobodan Glumac" dobila je šef dopisništva u Novom Sadu Jovanka Simić. Nagradu "Jovan Hadži Kostić" za novinsku satiru dobio je Dragutin Minić Karlo.


BLIC UZ OKS

Blic, dnevni list i informativni portal u Srbiji, potpisao je trogodišnji ugovor sa Olimpijskim komitetom Srbije, u cilju pružanja medijske podrške sportistima Srbije i srpskom sportu na putu do Tokija, gde se 2020. održavaju naredne letnje Olimpijske igre. Ugovor su potpisali Božidar Maljković, predsednik OKS, i Jelena Drakulić-Petrović, generalna direktorka Ringier Axel Springer Srbija. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i potpredsednik OKS Žarko Zečević, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, potpredsednik Programske komisije OKS Žarko Varajić i naši olimpijci šampioni: Milica Starović (kajak), Andrea Arsović (streljaštvo), Staša Gejo (sportsko penjanje), Viktor Nemeš (rvanje), Kristijan Fris (rvanje) i Aleksandar Kukolj (džudo). Svečanosti su prisutvovali i Predrag Miahilović, glavni i odgovorni urednik “Blica”, Igor Velimirović, urednik sportske rubrike “Blica”, kao i novinari i urednici.


NAGRADA ZA SOMBORCA

Marko Somborac dobitnik je prve godišnje nagrade za profesionalni integritet “Katarina Preradović”. Zahvalivši na nagradi, Marko Somborac je rekao da mu je Katarina Preradović bila jedan od prvih urednika u "Blicu" i da je iz razgovora i njenih saveta poprimio slična interesovanja u vezi ekonomije. “Zanimljivo je da sam prvi dobitnik ove nagrade u danu kada su se susreli naš i turski predsednik koji su poznati po slobodi medija. Ipak, ostaje nam da se borimo, da ne pokleknemo jeć ćemo samo tako stvoriti normalne uslove za rad” izjavio je Somborac. Nagradu za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standarda, profesionalni integritet i doprinos razvoju društva dodelila je Fondacija "Katarina Preradović" u znak sećanja na hrabru, plemenitu i doslednu novinarku i urednicu "Blica" i NIN-a. Dodeli nagrade prisustvovali su Kaćine kolege, novinari i urednici, brojni ugledni gosti, predstavnici Fiskalnog saveta, Saveta za borbu protiv korupcije, profesori Beogradskog univerziteta, predstavnici regulatornih tela i nevladinih organizacija.


OBAVEZNI PROGRAMI KABLOVSKIH OPERATERA

Od nove godine, kablovski operatori, moraće da emituju programe nacionalnih televizija. Regulatorno telo za elektronske medije (REM) će na jednoj od narednih sednici usvojiti listu “Must Carry” televizija koje će biti obavezne u rasporedu kanala. Prema ovoj odluci svi kablovski operateri moraće sa njima da zaključe ugovore o distribuciji i plaćanju takozvane tržišne cene. Na ovom spisku, pored javnog servisa, sigurno će se naći Prva, O2, Hepi i Pink. Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL), biće zadužena za nadzor primene i kažnjavanje neposlušnih, pa i oduzimanje dozvole. Eskperti i sagovornici iz krugova distributera tvrde da bi ovakva odluka REM i pretnja oduzimanjem dozvola za distribuciju, bile potpuno pravno neutemeljene, kao i da bi to bio nezabeležen svetski presedan. Pored toga smatraju takođe da postoje jasne indicije da iza ove namere stoji ideja o trgovini po kojoj bi ove televizijske stanice za sebe obezbedile nove prihode, a sa druge strane bi u svojim programima obezbedile podršku za predstojeće izbore.


SAJAM MEDIJA

Medija market, sajam medija, održaće se po treći put na beogradskom sajmu u hali 3 u periodu od 25. do 29. oktobra. Ova jedinstvena manifestacija u regionu okupiće naše najveće izdavače dnevnih novina, magazina, novinarska udruženja i agencije, digital, specijalizovana i regionalna izdanja, kao i druge organizacije i udruženja iz oblasti medija i tržišnih komunikacija. Medijske stručnjake i sve ostale zainteresovane i ove godine očekuju značajne i atraktivne teme i kompetentni učesnici sajamskih panel diskusija i predavanja.


REGIONALNI MTS APP KONKURS

Kompanija Telekom Srbija raspisala je konkurs za izradu aplikacija u Android i iOS sistemu, u kome učestvuju talentovani đaci srednjih škola iz Srbije sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku i informatiku, uvršten je u selekciju evropske organizacije CSR Europe. Posle uspeha koji je ranije zabeležio u Srbiji, prema istim pravilima konkurs će biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica. Timovi učenika takmičiće se u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji „Regionalnog app izazova“ i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva. Glavnu nagradu na "Regionalnom app izazovu" predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.


FILM O SRBIJI

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang je na sastanku sa ministrom trgovine i turizma Rasimom Ljajićem najavio da će krajem novembra u Srbiju doći produkcijska ekipa Kineske centralne televizije (CCTV), koja će snimiti film pod nazivom "Šarmanta Srbija" sa ciljem promovisanja turističkih potencijala Srbije u Kini. Televizijska ekipa boraviće u Srbiji oko mesec dana, a film koji bude snimljen biće emitovan u udarnom terminu CCTV. "Dogovoreno je da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Turistička organizacija Srbije pruže svu neophodnu logističku podršku produkcijskoj ekipi CCTV, kao i da odaberu turističke destinacije koje će biti snimane i utvrde program snimanja", navodi se u saopštenju. Snimanje filma je samo jedan od koraka u saradnji u oblasti turizma i zajedničkim aktivnostima sa ciljem povećanja turističkog prometa između dve zemlje.


8. DIRECT MEDIA AKADEMIJA

Godišnji edukativni program Direct Media sistema osmi put za redom je okupio marketinške profesionalce iz osam zemalja regije. Od ove godine je koncept DMA nadograđen otvaranjem akademije za eksterne polaznike iz redova partnera agencije i drugu marketinšku i poslovnu javnost. Na ovaj način Direct Media je ponudila deo svoje ekspertize stručnoj javnosti u cilju razvoja samog tržišta i ujedno odgovorila na sve češće upite od strane partnera da DMA otvori vrata i eksternim polaznicima. Pored iskusnih Direct Media predavača koji vode module, na poziv Direct Media u Beograd je došao i Trendwatching dvojac, koji iz svojih centrala u Londonu, Singapuru, Njujorku, Amsterdamu, Sao Paolu i Lagosu prati trendove i inovacije u marketingu. David Mattin, TrendWatching’s Global Head of Trends & Insights održao je predavanje o pet ključnih trendova koji će osnažiti brend, a Delia Dumitrescu TrendWatching’s Lead Innovation Architect je praktično pokazao na koji način primeniti trendove, stvoriti zalihe ideja i metode njihove realizacije za buduće kampanje, strategije brenda i poslovne modele. Direct Media Academy 2017 je u Beogradu ugostila 500 marketinških profesionalaca iz celog regiona.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

HBB TV U HRVATSKOJ

Gledaoci Nove TV od sada mogu uživati u brojnim prednostima hibridne televizijske usluge HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Ova usluga, koju je Nova TV uvela prva u Hrvatskoj, kombinuje emitovanje televizijskog programa s internet uslugom i na taj način omogućava potpuno novo i poboljšano iskustvo gledanja televizije. HbbTV pokreće se jednostavnim pritiskom na dugme daljinskog upravljača, a usluzi se pristupa potpuno besplatno i bez registracije. Usluga gledaocima omogućava da preko svojih TV prijemnika pročitaju najnovije vijesti s portala DNEVNIK.hr, provere ažurirane vremenske prognoze, gledaju svoje omiljene sadržaje u bogatoj video-arhivi Nove TV i Doma TV-a ili se zabavljaju igrajući ponuđene igre. Nova HbbTV usluga, koju je za Novu TV razvila kompanija Mautilus, predstavlja atraktivan i napredan način korištenja televizije, a zasad je dostupna na većini pametnih TV prijemnika.


NYT BESPLATNO ZA STUDENTE

Više od 2 miliona studenata državnih škola, zahvaljujući velikodušnim donacijama više od 26.000 sponzora, imaće besplatan pristup online stranicama NewYork Times-a. Reč je o učenicima više od 3.000 škola širom 50 saveznih država u SAD. Studenti u programu takođe dobijaju pristup edukacijskim programima i resursima kroz The Times's Learning Netvork. Tokom narednih meseci NYT će lansirati seriju programa posvećenih povećanju broja pretplatnika.


REFORMA PDV-A U EU

Na konferenciji "Reforma PDV sistema" koju je organizovao Friedrich Ebert Stiftung (FES) u Briselu prisustvovali su i predstavnici medijskih udruženja EMMA-ENPA. Ovo je bila prilika da se nauče ne samo zaključci studije FES-a o sistemu PDV-a u EU već i da se sazna stav Komisije o tom pitanju. U izveštaju se navodi da je EU u velikoj meri potrebna reforma PDV-a iz tri glavna razloga: da zaštiti poreske prihode; smanji administrativne troškove za oporezive kompanije; i eliminiše trgovinske prepreke na jedinstvenom tržištu. Savetnik Donato Raponi ponovio je hitnost za reformu PDV-a opisanog u izveštaju FES-a, i najavio da će Komisija objaviti novi predlog reforme PDV-a. Raponi je izjavio da, budući da su debate o bilo kojoj reformi PDV-a istorijski dugotrajne i neplodne, predstojeći predlog će biti vrlo opšti i samo "pregled osnovnih principa". Uprkos ovoj meri predostrožnosti, Komisija i dalje očekuje da će predstojeći pregovori biti veoma teški i dugi. Što se tiče ECOFIN-ovih rasprava o smanjenim stopama PDV-a za elektronske publikacije, Raponi je napomenuo da trenutno nema "razvoja" zbog blokade Češke.


RAST PRIHODA AXEL SPRINGERA

Nemački medijski gigant Axel Springer saopštio je da je zabeležio rast prihoda i neto profita u drugom kvartalu 2017, i da je povećao prognozu poslovnih rezultata za celu godinu, usled zaokreta klijenata pretplatui za štampana izdanja, tv i onlajn ponudu kompanije Neto dobit kompanije porasla je za 13 odsto na 91,5 miliona evra u periodu od aprila do juna, uglavnom zbog rasta zarade od digitalnih medijskih proizvoda; dok je operativna dobit porasla za 15,7 procenata na 170,1 milion evra, a prihodi su povećani za 7,1 odsto na 858,8 miliona evra. Investicija u digitalnu ekspanziju se „isplatila“, izjavio je glavni izvršni direktor Matijas Defner, dodajući da digitalni mediji sada učestvuju sa oko 70,6 posto u prihodima i sa gotovo 80 procenata u operativnoj dobiti grupe u celini.


DANSKO ISTRAŽIVANJE O UTICAJU DRUŠTVENIH MREŽA

Dansko ministarstvo kulture objavilo je izveštaj koji upozorava na opasnosti medijskog tržišta na kojem dominiraju medijske i društvene platforme. Objavljena studija o uticaju međunarodnih igrača i platformi (Google, Facebook, Snapchat) na tržište medija i sadržaj u Danskoj je deo šireg projekta - 'Izveštaji o razvoju medija u Danskoj'. Studija opisuje kako je u poslednjim decenijama dansko tržište medija sve više zavisilo od akcija stranih tehnoloških kompanija. Izveštaj je podeljen na četiri sekcije, od kojih svaki opisuje kako inostrani igrači utiču na dansku medijsku industriju u mnogim oblicima. U izveštaju se zaključuje da danske medijske kuće više nisu u stanju da odrede tehnološke, distributivne ili komercijalne standarde kada pružaju danski sadržaj potrošačima. Standardi su sada određeni i sve više modifikovani od strane globalnih igrača.


MERAMA NA MERE

Zbog pritiska američkih vlasti na kompaniju u čijem se vlasništvu nalazi televizija RussiaToday, postoji verovatnoća da ona prekine emitovanje u SAD. „U slučaju najgoreg razvoja događaja mi ćemo napustiti američku teritoriju. To ne bih želela, jer sam novinarka“, izjavila je glavna urednica RT Margita Simonjan. Ministarstvo pravde SAD obavezalo je kompaniju distributera signala „RT Amerika“ da se registruje kao strani agent, saopštila je pres-služba televizije. Ovaj zahtev je stigao u pozadini rasprave o zakonu koji je podnet u Predstavničkom domu Kongresa. Njime se predviđa promene uslova registracije stranih agenata. U skladu sa dokumentom Ministarstvo pravde SAD, u čiji sastav ulazi FBI, dobiće dodatna ovlašćenja za organizacije koje na nezakonit način pokušavaju da utiču na političke procese u SAD.
A onda je Rusija odgovorila kontramerom. Ministarstvo pravosuđa Rusije upozorilo je pismenim putem Radio Slobodna Evropa da bi moglo sankcionisati neke od programa u Rusiji kao odgovor na "pritiske na ruske državne medije u Sjedinjenim Američkim Državama". Ruski servis Radija Slobodna Evropa, poznat kao Radio Svoboda, Idel Realii, ruska web stranica koju priređuje Tatar-Baškir servis, takođe su dobili ista pisma. Pored toga šef ruske Federalne agencije za komunikaciju Aleksandar Žarov rekao je da će Federalna agencija za komunikacije raditi kako bi „primorala Facebook da se povinuje zakonima“ o ličnim podacima, koji nalaže stranim kompanijama da takve podatke o ruskim državljanima skladišti u Rusiji.


DONALD TRAMP UKIDA NEPOSLUŠNE MEDIJE?

Američki predsednik Donald Tramp je nakon nepovoljnih medijskih izveštaja najavio da bi određene medijske kuće mogle da ostanu bez licenca za rad. Na Trampovom nišanu našla se i televizija NBC – koja ga je učinila zvezdom rijaliti programa „Šegrt“ – nakon što je navela da on želi da skoro udesetostruči američki nuklearni arsenal. „Sa svim ovim lažnim vestima koje objavljuju NBC i druge mreže, u kojoj meri je primereno osporiti njihove licence? To što rade je loše za zemlju“, podelio je Tramp na svom twitter nalogu. Ovaj tvit o američkim medijima izazvao je kritike među zagovornicima slobode govora, pa je tako Volter Šaub, koji je bio direktor Kancelarije za vladinu etiku pod predsednikom Barakom Obamom, rekao da bi to moglo da dovede do „tačke kada prestajemo da budemo demokratija”. Komitet za zaštitu novinara saopštio je da je komentar predsednika SAD „loš primer“ za druge svetske lidere.


Copyright - Asocijacija medija - 2017.
www.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde