Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Oktobar 2014
Asocijacija Medija
No. 234
U OVOM BROJU
Kako komunicirati u krizama
Rekordna čitanost magazina Story
Regulatorno telo izriče mere
N1 počeo emitovanje
Russia Today u 29 zemalja
Besplatan wi-fi internet u Velikoj Britaniji
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom SrbijaPROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...

  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

TRENING „KAKO KOMUNICIRATI U KRIZAMA“

U organizaciji Asocijacije medija i u saradnji sa agencijom Olaf&McAteer, 29. oktobra, održan je trening pod nazivom „Kako komunicirati u krizama“, kome su prisustvovali predstavnici kompanija pridruženih članova Asocijacije medija. Trening je vodila gospođa Ljilja Boljanović, direktor i partner u agenciji Olaf&McAteer i predavač na Fakultetu za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum. Neke od tema o kojima su učesnici imali priliku da čuju su: Kako nastaju krize, Vrste kriza i njihov razvoj, "Zlatni standard" za ponašanje u krizama, Društvene mreže u krizama, Najbolji i najgori primeri kriznog komuniciranja, "Velcro" efekat, a dobili su i Preporuke za uspešno savladavanje kriza.


PRVA SEDNICA PROGRAMSKOG SAVETA CeRM-a

Centar za razvoj medija (skraćeno CeRM), neformalni je naziv novog projekta koji su u Srbiji pokrenule Asocijacija medija, ANEM, Local Press i Deutsche Welle akademija. Iako se na ovom projektu radi već nekoliko meseci, 3. novembra je održana i prva sednica Programskog saveta, čiji su članovi, pored predstavnika samih pokretača projekta i istaknuti poznavaoci medijske scene u Srbiji, predstavnici OEBS-a i EU delegacije u Srbiji i predstavnici nevladinog sektora. Prvi zadaci Programskog saveta su bili da napravi presek stanja medijske scene, da identifikuje oblasti delovanja CeRma i teme koje bi bile korisne za razvoj privatnih lokalnih medija u Srbiji, a koje se mogu realizovati tokom naredne godine. Ovom prilikom su najavljena i prva tri pilot projekta, koji će biti realizovani već u ovoj godini, a to su dvodnevni seminar na temu „Kako povećati saobraćaj na news web sajtu“ (12. i 13. novembra u Asocijaciji medija), i dva treninga sa istom temom „Kako uspešno pripremiti projekat za konkurs o sufinansiranju medija“, jedan u Kragujevcu (27. i 28. novembra) i drugi u Beogradu (4. i 5. decembra). Sva tri seminara su namenjena članovima Asocijacije medija, ANEM-a i Local Pressa.


REKORDNA ČITANOST MAGAZINA STORY

Prema podacima SMMRI Print Adex-a, magazin Story postigao je fantastičnu čitanost u segmentu celebrity magazina tokom oktobra. Prvi oktobarski broj zabeležio je odličan rezultat od 209.532 čitalaca, dok je drugi oktobarski broj ostvario čitanost od 207.563 čitalaca. U istom periodu konkurentska izdanja zabeležila su nižu čitanost. Ovi podaci svedoče o tome da je Story apsolutni lider kada je čitanost celebrity magazina u pitanju.


PRAVILNIK O PROJEKTNOM FINANSIRANJU

Najavljeni Pravilnik o projektnom finansiranju, kao prateći podzakonski akt Zakona o javnom informisanju, treba da stupi na snagu 13. novembra. Ovaj akt će bliže urediti način sufinansiranja projekata, odnosno definisati javni interes i kriterijume vrednovanja projekata. Ako projekat bude odbijen, komisija koju će činiti stručnjaci iz oblasti medija, moraće da obrazloži zašto odbija projekat. Mediji koji budu aplicirali za sredstva imaće pravo učešća na konkursima i van svog poslovnog sedišta ukoliko se prate na drugim područjima, a komisija mora da vodi računa o poverenju i njihovoj snazi kod čitalaca, slušalaca i gledalaca. Medijske asocijacije će davati predloge za članove komisija, a ukoliko to ne učine, onda će organi vlasti koji su raspisali konkurs izabrati komisiju. Članovi stranaka neće moći da budu u komisijama.


REGULATORNO TELO IZRIČE MERE

Na sednici Regulatornog tela za elektronske medije koja je održana krajem oktobra, članovi Saveta doneli su odluku da se televiziji Pink izrekne upozorenje, a televiziji Happy dve mere i TV Prva jedna mera opomene. Zaključeno je da televizija Pink na neprimeren način u emisiji DNK izlaže maloletnike ponovnoj patnji i da ovakvi programski sadržaji mogu da škode njihovom moralnom razvoju. Televizije Prva i Happy emituju programske sadržaje neprimerene maloletnicima u vreme kada to nije dozvoljeno, takozvano zaštićeno vreme dok, Happy televizija i na nedozvoljen način reklamira elektronske cigarete. Ovi pružaoci medijskih usluga dobiće narednih dana rešenje o ovim merama koje će biti dužne da pročitaju javno u određeno vreme, a REM će svoje odluke objaviti u štampanim medijima o trošku PMU. Odluke će sadržati razloge izricanja mera ali i načine kako da se uočene nepravilnosti otklone. Ovakav postupak izricanja mera je predviđen novim Zakonom o elektronskim medijima. REM novim Zakonom o elektronskim medijima može više puta izricati predviđene mere opomene, upozorenja i privremenu zabranu objavljivanja programskog sadržaja pored kojih može izreći i meru trajnog oduzimanja dozvole. Novina je i to da REM može sada i zbog prekršaja programskih obaveza koje se odnose na oglašavanje pored pokretanja prekršajnih postupaka izricati ostale mere predviđene Zakonom o elektronskim medijima.


NOVA IZDANJA „HRANA KAO LEK“ I „BAKINI SLATKIŠI“

U želji da se domaći, tradicionalni recepti za posalstice sačuvaju od zaborava, na veliko zadovoljstvo sladokusaca, redakcija Bakine kujne osmislila je novo kulinarsko izdanje - Bakini slatkiši. Pored mnoštva poslastičarskih saveta i trikova, u ovom magazinu pronaći ćete proverene recepte za sitne i kremaste kolače, slatka testa, torte i druge delikatese, s detaljnim objašnjenjima o načinu pripreme, koja su praćena brojnim fotografijama. Ovo novo izdanje Color Press Grupe nalazi se na kioscima od 15. oktobra po ceni od 30 dinara, a izlazi dvomesečno.
Color Press Grupa pokrenula je i magazin „Nova hrana kao lek“ koji će se već od narednog broja štampati na više strana i po nižoj ceni. U časopisu se mogu pronaći dragocene informacije kako da se ishranom reše razni zdravstveni problemi uz savete lekara, nutricionista i svetski poznatih eksperata koji dokazuju da hrana zaista može biti lek. Novo izdanje magazina „Nova hrana kao lek“ možete pronaći u prodaji svakog 10. u mesecu.


NOVO VREME & MODERNI MEDIJI

7. novembra u Novom Sadu, u svečanoj sali Magyar Szo-a, održava se III regionalna konferencija posvećena medijima na jezicima manjina, pod nazivom: "Novo vreme & moderni mediji". Konferencija se održava u organizaciji Magyar Szó-a, koji ove godine proslavlja 70. jubilarnu godišnjicu svog postojanja, Heror Media Ponta i Centra za razvoja manjinskih i lokalnih medija, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine. Neke od glavnih tema konferencije su funkcionisanje informisanja zajednica koje komuniciraju na jezicima manjina i dostupnost informacija široj javnosti, pitanje privatizacije, način na koji današnja realnost kreira medije, kako mediji na jezicima manjina vide sebe, kako ih vidi društvo, a kako ih vidi tržište, kako se neguju mladi čitaoci i da li ih poznajemo i mnoge druge. Tokom konferencije će biti predstavljen i novoosnovani Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija kao i neki od njegovih novih članova. Partner konferencije je Coca Cola, sponzori su Strauss Adriatic doo i Minaqua a prjatelj konferencije je Akademija Oxford. Konferencija počinje u 9.00 časova a ulaz je slobodan.


TELEKOM SRBIJA DOBITNIK NAGRADE „DUNAVSKI CVET“

Na svečanosti organizovanoj u okviru treće međunarodne konferencije „Dunavski biznis forum“, kompaniji Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) dodeljeno je priznanje „Dunavski cvet“ za doprinos razvoju telekomunikacija u regionu. „Zahvaljujući partnerstvu sa više od 10 miliona svojih korisnika Telekom Srbija postao je najveći investitor u sektoru telekomunikacija u regionu. Prošle godine je u sve segmente poslovanja, mobilnu i fiksnu telefoniju, multimedijalne sadržaje i servise i poslovne procese unutar kompanije uloženo više od 14 milijardi dinara, a ove godine investicije će biti i veće“, istaknuto je prilikom dodele nagrada. Značajno priznanje generalnom direktoru kompanije Telekom Srbija Predragu Ćulibrku uručio je šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Majkl Devenport. Priznanje „Dunavski cvet“ koje se dodeljuje istaknutim institucijama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem i stvaralaštvom doprineli razvoju Dunavskog regiona, Dunavske strategije i promociji njenih vrednosti pripalo je, između ostalih i slavnom dirigentu Zubinu Mehti, ambasadoru Slovenije u Srbiji Francu Butu, Privrednoj komori Srbije.


IZLOŽBA HENRI MUR-GRAFIČAR U NOVOM SADU

Nakon što je postigla veliki uspeh među beogradskom publikom izložba Henri Mur – grafičar predstaviće posetiocima Muzeja Vojvodine u Novom Sadu 80 grafika i šest skulptura koje je ovaj istaknuti britanski umetnik stvorio u periodu od 1934. do 1984. godine. Izložba koju su omogućili Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Muzej Vojvodine, Banca Intesa (pridruženi član Asocijacije medija) i British Council biće otvorena od 7. do 30. novembra ove godine. Henri Mur je bio vajar, crtač i grafičar, a ostaće upamćen kao najznačajniji britanski skulptor dvadesetog veka. Centralna tema čitavog njegovog opusa je ljudska figura. Iako je tokom svoga života bio svedok revolucionarnih promena u uvođenju novih materijala, on je svoj izraz temeljio na različitim kulturnim i civilizacijskim tradicijama (Inke, Egipat...) čime je njegov rad sinhronizovan sa dubokim sazvučjima umetnosti starih civilizacija.


TEEN TALK 2014

U Domu omladine Beograda koji ovih dana proslavlja 50 godina rada, održana je konferencija "Teen Talk 2014" magazina "Bravo", pod pokroviteljstvom kompanije "Telenor", o društvenim, kulturnim, konzumentskim i komunikacijskim potrebama i iščekivanjima tinejdžera. Učesnici druge po redu konferencije pod nazivom "What "Digital Native Generation" Wants" govorili su o aktuelnim temama i problemima kao što su zamke interneta, poroci, ljubav, sex, društvene mreže, moda i sport. Više od tri stotine tinejdžera učestvovalo je u diskusiji, razmenjujući savete i iskustva sa svojim idolima i stručnjacima. Specijalni muzički gosti bila su baterija "Ritam duše", sačinjena od polaznika dečje radionice perkusija pri Osnovnoj školi "Josif Marinković" iz Novog Bečeja. Takođe, specijalni gost konferencije bio je naš proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić, osnivač humanitarne fondacije "Novi Beograd", čiji rad Color Press Grupa aktivno podržava.


NEDELJA ŠTEDNJE U PIRAEUS BANCI

Piraeus banka (pridruženi član Asocijacije medija) će i ove godine spremno dočekati Nedelju štednje gde će prioritet dati raznovrsnoj ponudi i sigurnosti oročenih uloga. Klijentima će tako na raspolaganju biti standardna štednja sa konkurentnim kamatama za uloge u dinarima, evrima i drugim valutama, oročena štednja sa mesečnom isplatom kamate, kao i posebni tipovi štednje sa dodatnim pogodnostima poput podizanja kamate unapred ili dela uloga bez prekida oročenja. Specijalna ponuda za mesec štednje važi za depozitne proizvode Piraeus 50 i Piraeus 30 u evrima, koji uz atraktivne kamate klijentima stavljaju na raspolaganje 50, odnosno 30 odsto položenog uloga bez prekida oročenja i gubitka dogovorene kamate. Posebne pogodnosti kreirane su i za Travel&Smile štednju koja uz izuzetno konkurentnu kamatu omogućava i znatno nižu kamatnu stopu za iskorišćena sredstva po Travel&Smile kartici, 50% popusta na godišnju članarinu, oslobađanje od troškova za Kreditni biro, kao i putno osiguranje za celu porodicu koje korisnik kartice dobija na poklon nakon prve transakcije. Ova kartica se odobrava na bazi 110% depozita u maksimalnom iznosu od 5.500 evra (limit na kartici je 5.000 evra), obavezan period oročenja je 13 meseci, minimalni iznos za štednju je 300 evra, dok je minimalni limit po kartici 26.000 dinara.


AIR SERBIA – NOVA KRILA EVROPE

Er Srbija, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, pokrenula je reklamnu kampanju putem brojnih medija kako bi unapredila prepoznatljivost ove aviokompanije i pozicionirala Beograd kao pogodno evropsko čvorište aviosaobraćaja. Kampanja, čiji je noseći slogan „Er Srbija. Nova krila Evrope“, promoviše Srbiju i njen glavni grad kao živopisnu turističku destinaciju i deo je naredne faze razvoja nacionalne aviokompanije Srbije izvan regiona Balkana, u ostatku Evrope i Severne Amerike. Multimedijalna kampanja će uključiti televiziju, štampane medije, spoljno oglašavanje na bilbordima i snažnu onlajn komponentu. Sve fotografije za kampanju snimljene su na lokacijama u Srbiji. Kampanja će se u početku emitovati mesec dana u regionu Balkana, Rusiji, Poljskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Danskoj, Švajcarskoj i Austriji, sa ciljem maksimalne izloženosti brenda Er Srbija i podizanja prepoznatljivosti njene ponude.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

N1 POČEO EMITOVANJE

Regionalni informativni televizijski kanal N1 počeo je 30. oktobra u 14 časova da emituje program iz tri regionalna centra - Beograda, Sarajeva i Zagreba. Kao partner CNN-a za region, N1 će emitovati i deo programa CNN koji je relevantan za gledaoce u regionu. U timu novog televizijskog kanala je i Maja Žeželj koja će raditi Dnevnik sa Majom Dragić i Milanom Šarićem, dok će jutarnji program voditi Minja Miletić. U Srbiji će gradjani moći da prate N1 preko kablovskih operatera SBB, KDS i Jet, kao i preko platformi D3 i D3i, Total TV-a i Beograd netvorka, a biće dostupan i preko portala www.n1info.com/rs i IOS, Android i Vindous aplikacija.


RUSSIA TODAY U 29 ZEMALJA

Međunarodna informativna agencija "Rusija danas" (MIA Sevodnja) otvara predstavništva u 29 zemalja, među kojima i u Srbiji. Svako od njih uskoro će imati svoj sajt na jeziku zemlje u kojem se nalazi, a potom će u proleće imati i radio. Portal u Srbiji će izveštavati o događajima u Srbiji, a spoljna politika biće u skladu sa politikom Rusije. Rukovodilac centra u Beogradu biće Ljubinka Milinčić, dosadašnja dopisnica iz Moskve nedeljnika NIN, a ranije Politike. Kako je planirano, centar će zapošljavati 30 ljudi. "Kod nas postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni. U Srbiji skoro da nema srpskih medija i biće veoma dobro uslišiti i reč Rusije, pogled Rusije na neku situaciju”, rekla je Ljubinka Milinčić. Po njenim rečima, "to je posebno važno u ovom momentu, kada se odnosi u svetu menjaju". Zvanična prezentacija centara u inostranstvu održana je u Moskvi prošle nedelje. "Naš osnovni auditorijum su ljudi u svetu, a njih je, uveren sam više od milijarde, koji se tresu od američke propagande, koje su prepune i radio talasi, i agencije, novine, TV", izjavio je generalni direktor "MIA Rusija danas" Dmitrij Kiseljov TV Rusija 24. TV Rusija 24 navodi da to nisu samo „dopisničke tačke” već „multimedijski centri”.


KONFERENCIJA O MEDIJSKIM MERENJIMA

Medijska konferencija, koja se održava u Zagrebu 10. novembra, najavljena je sloganom „Meri metrom, obeleži kredom, seci sekirom“ i bavi se merenjem medijskih potencijala svih vrsta medija. Na konferenciji će učestvovati 7 stručnjaka, koji će u svojim izlaganjima obuhvatiti sve grupe medija i dati pregled kako se pojedinom istraživanju / merenju pristupa u njihovoj sredini. Među njima će biti prikazani i legendarni sistemi, poput National Readership Survey - a UK (Simon Redican, CEO NRS UK), najboljeg istraživanja čitanosti u Evropi, za koje ćemo saznati kako radi i koja poboljšanja upravo implementiraju. Na pitanje „kako koristiti brojke u prodaji oglasa“, neke od odgovora će dati Gerard Muller iz RheinMain Presse, Nemačka. O trendovima merenja gledanosti govoriće Renata Uhlarikova iz Kantar Media Audiences, Francuska. Neće biti preskočeni ni primeri merenja za outdoor medije, internet i radio.


USA TODAY NAJTIRAŽNIJE NOVINE

Prema podacima Alliance for Audited Media (oditor za štampana izdanja u Americi), USA Today, The Wall Street Journal i The New York Times, zadržali su poziciju novina koje su se najviše distribuirale tokom prethodnih 6 meseci. USA Today vodi u ukupnom prosečnom tiražu, koji uključuje i štampano i digitalno izdanje, sa 4.139.380 prodatih primeraka, a slede ga Journal sa 2.276.207 i Times sa 2.134.150. Među njima, samo USA Today ne naplaćuje svoja digitalna izdanja. U isto vreme, Times je u nezavisnom saopštenju objavio rast od 12,4 posto prosečnog tiraža radnim danima, i 4,6 posto rasta za nedeljno izdanje, a podaci uključuju i internacionalna izdanja.


NEW YORK TIMES INVESTIRA U HOLANDSKI "iTUNES FOR NEWS"

Blendle, holandski startap koji prodaje pristup vestima i sadržaj iz različitih evropskih medija outleta na bazi pristupa „po članku“, saopštio je da je završio dogovore sa grupom investitora u vrednosti od 3,8 miliona dolara, a grupu predvode New York Times i nemački medijski gigant Axel Springer. Kompanija kaže da će novac upotrebiti da se proširi na još više evropskih zemalja tokom nekoliko narednih godina. Ova startap kompanija je osnovana 2013. godine od strane dva 27-ogodišnja bivša novinara, Alexander Klöpping i Marten Blankesteijn, koji su lansirali svoj web sajt i aplikacije u Holandiji početkom ove godine. Blendle ima ugovore sa skoro svim novinama i magazinima u Holandiji, da može da nudi pristup njihovim tekstovima po prosečnoj ceni od 20 centi po tekstu, pri čemu cenu određuje izdavač, a prihod se deli u odnosu 70-30 posto u korist izdavača. Blendle kaže da ima više od 130.000 registrovanih korisnika. Do sada je bilo više pokušaja da se razviju tzv „iTunes for news“ sistemi u drugim zemljama, ali do sada nijedan nije uspeo. Ostaje da se vidi da li će Blendle imai sličan uspeh kao u Holandiji i na drugim tržištima na kojima jezik nije barijera za konkurenciju.


BESPLATAN WI-FI INTERNET U VELIKOJ BRITANIJI

Dok vlada u Italiji razmatra da uvede besplatni WiFi širom zemlje kako bi poboljšala ekonomiju, u Mađarskoj se razmišljalo o uvođenju poreza na internet. Velika Britanija je po ovom pitanju ispred svih, jer je sada ta zemlja mahom pokrivena besplatnim WiFi internetom zahvaljujući provajderima kao što su The Cloud, O2 i BT, kao i pristupnim tačkama koje se nalaze na raznim lokacijama poput objekata Starbucksa kojih ima 650 u Velikoj Britaniji. Takozvana mrtva mesta i dalje postoje, ali tamošnja vlada želi da reši i taj problem tako što će postaviti 1000 pristupnih tačaka širom zemlje do marta sledeće godine. Ministarstvo kulture, medija i sporta je najavilo da će muzeji, galerije, biblioteke, sportski objekti, trasportna čvorišta i mnoga druga mesta imati korist od ovoga, a kaže se da je na nekim mestima već uveden besplatni WiFi.


HOSTWRITER: NOVINARSKA DRUŠTVENA MREŽA

Hostwriter, globalna i neprofitna mreža, namenjena je novinarima, studentima novinarstva, blogerima i dokumentaristima. Zamišljena kao pretraživač, odnosno mreža putem koje novinari mogu da pronađu kolege koji su zainteresovani za istu tematiku ili rade na sličnoj priči, poseduju kontakte u zemlji za koju je kolega zainteresovan, ili čak prenoćište. Osnivači Hostwriter opisuju i kao društvenu mrežu za novinare, koja bi posebno mogla da bude korisna za prekogranična istraživanja i povezivanje sa novinarima iz drugih zemalja. Članstvo u Hostwriter mreži je besplatno, no svi učesnici mreže, moraju da se pridržavaju Kodeksa, koji je kreiran kako bi se sprečile zloupotrebe mreže (besplatan rad, krađa priče, iskorištavanje izvora). Više o ambasadorima ove mreže, kao i pričama o dosadašnjim uspješnim saradnjama, možete pročitati na Hostwiter zvaničnoj stranici ili Facebook i Twitter profilima.


BEZ POREZA NA INTERNET U MAĐARSKOJ

Mađarski premijer Viktor Orban odustao je od plana uvođenja poreza na internet u njegovom sadašnjem obliku nakon protesta nekoliko stotina hiljada ljudi širom zemlje i obećao je da će sprovesti "nacionalne konsultacije" u januaru. Protesti su "onemogućili" uvođenje poreza, rekao je Orban za državni radio. "Porez na internet ne može se uvesti u sadašnjem obliku... Ništa se ne može uvesti u ovim okolnostima", kazao je. Konzervativna Orbanova vlada želela je da uvede porez na preuzimanje podataka s interneta u visini od 150 forinta za gigabajt. Evropska komisija oštro je kritikovala taj predlog, a njegovi protivnici su rekli da se njime žele ograničiti osnovne slobode. Plan o uvođenju poreza na internet izazvao je najveće proteste protiv Orbanove vlade otkako se on vratio na vlast 2010. godine. Vlada će iduće godine početi "nacionalne konsultacije" o tome treba li uvesti porez na internet, rekao je premijer dodajući da će konsultacije "dugo trajati".


GOOGLE KAŽNJEN ZA KRŠENJE PRIVATNOSTI

Google optužen zbog kršenja zakona o privatnosti i mora da plati 2.250 dolara odštete jer je na Street View maps prikazao dekolte kanađanke Maria Pia Grillo. Kanađanka je tužila Google 2011. jer su na njihovoj Street View mapi prikazali kako se naginje na stepenicama, otkrivajući dekolte. Grillo je prvobitno tužila Google za 45.000 dolara, ali Google je odgovorio da jedino što mogu da urade jeste da joj “sakriju” lice. Međutim, Grillo nije bila zadovoljna jer kako je sama kazala, vidi se automobil, ulica i broj ulaza, te je dodala kako je zbog fotografije patila od depresije. Google za sad ne želi da komentariše tužbu.


Copyright - Asocijacija medija - 2014.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde