Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Novembar 2013
Asocijacija Medija
No. 211
U OVOM BROJU
Održan 5. medijski samit - "(R)evolucija novih medija"
Ninamedia novi član Asocijacije Medija
Novi kiosci Štampa Sistema
Atina: Održana ENPA generalna skupština
Nikada veći tiraž
Hong Kong: SCMP Group će izdavati PEAK magazin
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Delta Holding

Posta

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

ODRŽAN 5. MEDIJSKI SAMIT – „(R)EVOLUCIJA NOVIH MEDIJA“

U Beogradu je, u organizaciji ABC Srbija, održan tradicionalni, 5. medijski samit „(R)evolucija novih medija“ Samit već pet godina predstavlja najveće okupljanje regionalnih lidera medijske industrije, a cilj je upoznavanje sa novim tehnologijama i kanalima distribucije informacija, novim opcijama u povećanju prihoda od oglašavanja, transparentnom poslovanju i razmeni iskustava medijskih lidera. Na samitu su govorili Ruža Ristanović, izvršna direktorka “Alliance international media-CorD Magazine”, Veljko Lalić, direktor i glavni urednik „Nedeljnika“, Veselin Simonović, glavni urednik “Blica”, Ratko Dmitrović, direktor i glavni urednik “Novosti”, Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika “Vreme” (svi članovi Asocijacije medija), kao i Dominik Lil, generalni direktor EACA, Jovan Stojanović, direktor “Dajrekt medija”, Bojan Rendulić, generalni direktor “Initiative FB”, Robert Čoban, predsednik “Color Press Group”, Petar Jeremić član UO Saveta za štampu, Zoran Stanojević, urednik u RTS-u, Dmitrij Šiškin, urednik digitalnog razvoja BBC Global News Ltd, Jovan Protić, direktor digitalnih proizvoda „Ringier Axel Springer Srbija“, Marko Bernaskoni, generalni direktor ABC Švajcarske, i mnogi drugi. U okviru rasprave vođene za vreme prvog panela „Projekcije i očekivanja 2014. Učesnici su se složili da će ukupna vrednost tržista oglašavanja u Srbiji u 2014. u najboljem slučaju ostati na nivou 2013. mada su se čule i nezvanicne procene o daljem padu od još 10 procenata, bez obzira na dodatne prihode na koje mediji uvek računaju od predizbornih kampanja. U ime Asocijacije medija u radu skupa su učestvovali i Zoran Sekulić predsednik UO Asocijacije i Dalila Ljubičić, izvršna direktorka.

 


BEOGRAD DOMAĆIN KONFERENCIJE SAVETA EVROPE O SLOBODI IZRAŽAVANJA

Beograd je 7. i 8. novembra bio domaćin ministrima za medije i informisanje iz 47 država članica Saveta Evrope, koji su se okupili na konferenciji koja je bila posvećena unapređenju zaštite slobode izražavanja u Evropi. Konferenciju pod nazivom "Sloboda izražavanja i demokratija u digitalno doba: Mogućnosti, prava, obaveze" organizovao je  Savet Evrope u saradnji s Ministarstvom kulture i informisanja Srbije. Učesnici konferencije razgovarali su o mogućnostima i izazovima za slobodu izražavanja i druga ljudska prava u vezi sa Internetom. Jedna od tema bila je i „Stalni problem nasilja nad novinarima i sprečavanje njihovog zastrašivanja i uznemiravanja“. Učesnici su razmatrali i prava i obaveze novinara, blogera, uzbunjivača i aktivista za ljudska prava, kao i akcije u cilju unapređenja pluralizma, raznolikosti i kvalitetne promene medijskog pejzaža. Drugi dan konferencije biće posvećen načinima suzbijanja rastućeg fenomena govora mržnje na Internetu na nacionalnom i međunarodnom nivou. Konferenciju su 7. novembra  otvorili premijer Srbije Ivica Dačić i generalni sekretar SE Torbjern Jagland.


TANJUG PROSLAVIO 70 GODINA POSTOJANJA

Agencija Tanjug obeležila je 70 godina postojanja. Direktorka ove agencije Branka Đukić istakla je da su se tokom sedam decenija od osnivanja Tanjuga smenile dve epohe, promenile institucije, ideologije, država se podelila, svet se prekomponovao… Ona je izjavila da je Tanjug danas pouzdan medijski partner i oslonac svima koji nešto znače na medijskoj sceni i biznisu u Srbiji i regionu,sa godišnjom produkcijom od 350.000 informacija, video-izveštaja i fotografija.
Povodom rođendana ove agencije otvorena je i izložba “Tanjug 70″ koja kroz isto toliko fotografija svedoči o svakoj godini u proteklih sedam decenija. Nju je sinoć otvorio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, koji je podsetio da je Tanjug nastao kako bi svet saznao o antifašističkoj borbi na tlu Jugoslavije i napravio revoluciju u razvoju društvenog komuniciranja. Obeležavanju Tanjugovog 70. rođendana prisustvovali su ministri Vlade Srbije Saša Radulović, Rasim Ljajić, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Dragan Glamočić i Nebojsa Rodić, savetnici predsednika Republike, Stanislava Pak i Vuk Fatić, državni sekretari i narodni poslanici, predstavnici diplomatskog kora, kao i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.


NINAMEDIA NOVI ČLAN ASOCIJACIJE MEDIJA

Novosadska kompanija „Ninamedija“ novi je pridruženi član Asocijacije medija. Na čelu sa vlasnikom i direktorom kompanije Draganom Radićem „Ninamedija“ se od 2002. godine bavi praćenjem medija, analizama medijskog sadržaja, prevodilačkim uslugama, medija monitoringom, arhiviranjem medijskog sadržaja, te od kraja 2007. godine istraživanjima tržišta i javnog mnjenja, implementiranjem novih softvera i metodologija u istraživačkim projektima. Dobro došli!


NOVI KIOSCI „ŠTAMPA SISTEMA“

„Štampa sistem“ (pridruženi član Asocijacije medija) najveći distributivni lanac za prodaju štampe i ostale robe, koja se prodaje na kioscima, krenuo je u akciju zamene starih kiosaka novim savremeno koncipiranim prodajnim objektima. Projektovani na bazi višedecenijskih iskustava novi kiosci „Štampa sistema“ omogućuju novi efektniji i efikasniji način prodaje pre svega štampanih medija, ali i svih ostalih proizvoda. Uvođenje mogućnosti kupovine na dva pulta omogućeno je da kupovina u užurbanom Beogradu može što pre da se završi. Jedan od prvih savremenih i odlično projektovanih kiosaka postavljen je na beogradskom Trgu Republike.


KADA VOZIŠ – PARKIRAJ TELEFON

Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija), u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, pokrenuo je kampanju "Kada voziš, parkiraj telefon!" koja ima za cilj promenu stava, odnosno podizanje svesti vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima. Kampanji su se, kao promoteri, pridružili i Ivana Španović i Emir Bekrić, osvajači bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi i najbolji atletičari Balkana. "Jedan od uzročnika velikog broja saobraćajnih nezgoda čiji smo svedoci svakoga dana jeste i upotreba mobilnih telefona tokom vožnje. Aktuelno stanje ukazuje na potrebu da se nešto promeni i kod građana probudi svest o tom problemu. Zato je Telekom Srbija odlučio da pokrene kampanju "Kada voziš, parkiraj telefon!" i doprinese da svi zajedno promenimo loše navike, koje imamo za vreme vožnje i koje ugrožavaju druge, ali i nas same. Ovo je problem koji se tiče svih građana i molim vas da sugerišete svojim prijateljima, roditeljima, deci, svima koje poznajete, da tokom vožnje ne koriste telefon" rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija. "Kada voziš, parkiraj telefon!" je prva društveno odgovorna kampanja koja se, na nacionalnom nivou, bavi problemom upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje i rezultat je uspešne međusektorske saradnje, ali i nastojanja Telekoma Srbija da podigne svest ljudi o opasnostima od upotrebe mobilnog telefona za vreme vožnje.


ZAVRŠEN FESTIVAL FOTOGRAFIJE „VIZUALIZATOR“

Prvi beogradski festival fotografije „Vizualizator“ održan je od 1. do 4. novembra. Realizovan je na više lokacija: Narodni muzej, Muzej „25. maj“, SKC, CZKD, UN „Svetozar Marković“, UK „Palilula“, Akademija umetnosti, Medija centar UNS, Akademija lepih umetnosti. U okviru festivala održane su brojne manifestacije: osam tribina, pet radionica, dve debate, četiri izložbe, koncert i prateće aktivnosti. „Vizualizator“ je svojim inovativnim pristupom analizirao fotografiju s različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, društveni fenomen i moćno medijsko sredstvo. Cilj organizatora festivala je kreiranje platforme za razvoj fotografije kao jedne od kreativnih industrija u Srbiji i povećanje značaja medijske pismenosti


ETIKA U OGLAŠAVANJU I SAMOREGULACIJA

“Etika u oglašavanju - formiranje samoregulatornog tela” naziv je skupa održanog krajem oktobra u  Beograd, kojim je označen početak rada na formiranju samoregulatornog tela u oblasti oglašavanja, po uzoru na razvijene evropske zemlje. Konferenciju je organizovao srpski ogranak International advertising association (IAA Srbija), asocijacija koja okuplja predstavnike oglašivača, marketinških agencija i medija. Konferenciju je otvorio pomoćnik ministra za kulturu i informisanje - Saša Mirković, istakavši da ova inicijativa ima za cilj unapređenje oblasti komercijalnih komunikacija i da joj zato treba pružiti podršku, kako bi se i u ovoj oblasti približili evropskim standardima. Prisutnim učesnicima se obratio i Miloš Simić, predsednik IAA Srbija Cilj konferencije bio je, pored obaveštavanja javnosti da počinje rad na formiranju samoregulatornog tela, da sve zainteresovane strane informiše i edukuje o promenama koje ovakav sistem donosi u oblasti marketinških komunikacija.


O MEDIJSKIM ZAKONIMA  - SUKCESIVNO!

Pomoćnik ministra kulture i javnog informisanja Saša Mirković najavio je da će medijski zakoni, s obzirom na vremensku iznudicu, biti upućivani Vladi Srbije, a kasnije i Skupštini, redom kako budu finalizovani i istakao da je važno trasirati put za usvajanje medijskog zakonodavstva. Zakon o javnom informisanju ima prednost, javna rasprava je okončana pre nekoliko meseci, a kao krovne on definiše neke ključne elemente iz kojih se izvode rešenja kroz preostala dva zakona.


EMITOVANJE SA 35 LOKACIJA

Više ne postoje tehničke prepreke za završetak procesa prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa, kazao je državni sekretar u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević. On je izjavio da će inicijalna mreža biti proširena uz pomoć frekvencija TV Avala, te će se emitovati sa 35 lokacija, podsetivši da je ministarstvo  donelo pravilnik o raspodeli frekvencija, čime su stvoreni uslovi za brz i efikasan završetak procesa digitalizacije. 9573„TV Avala je koristila mrežu koja je bila sačinjena od 33 frekvencije, a za proširenje inicijalne mreže je potrebno 15 frekvencija“, objasnio je Lazarević. On je dodao da će ostalih 18 ostati slobodno, i ukoliko bi neko sutra počeo da koristi ove frekvencije to ni na koji način ne bi ugrozilo ili zaustavilo proces digitalizacije. Sa ekonomskog stanovišta, dodao je, to bi čak bilo i dobro, jer se frekvencije plaćaju čime se ostvaruje finansijska dobit za državu.


KIRBI I EBRD TRAŽE RAZGOVORE O ZAKONU

Nacrt zakona o elektronskim medijima u članu 109 nije u skladu sa praksom u EU i mogao bi da negativno utiče na američko investiranje u Srbiji, ukazali su Žan-Mark Piteršmit, direktor EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, i Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, u pismima ministrima kulture i informisanja i trgovine i telekomunikacija Ivanu Tasovcu i Rasimu Ljajiću. Oni su zatražili dijalog o spornom članu. Piteršmit ukazuje da član, koji se odnosi na zaštitu pluralizma u medijima, može da utiče na poslovanje operatora koji rade sa izdavanjem dozvola za medijske usluge. Kirbi navodi da je zainteresovan za veću ekonomsku saradnju i američko investiranje, pa zbog toga traži dijalog o spornom članu 109.
Državni sekretar u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević kaže za “Blic” da će to ministarstvo obaviti konsultacije pošto im bude dostavljen konačni nacrt zakona, o kom je nedavno završena javna rasprava. On dodaje da je bitno da Zakon o elektronskim medijima bude usklađen sa regulativom EU. Sporni član 109 ne dozvoljava da operator pruža opštu medijsku uslugu, ili medijsku uslugu specijalizovanu za informativne programske sadržaje i da njegov osnivač bude povezan sa pružaocem takve usluge.


SASA MIRKOVIĆ: „BUDUĆNOST TANJUGA PRIVATIZACIJA“

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Saša Mirković izjavio je za „Politiku“ da je buduće zakonsko rešenje za državnu novinsku agenciju Tanjug privatizacija. "Godišnjica i jubilej (Tanjuga) ujedno je i prilika da se okrene nova stranica vezana za, ne sumnjam, uspešnu budućnost Tanjuga, primerenu aktuelnim vremenima i finansijskoj situaciji koja treba da stvori istovetne ekonomske uslove za sve igrače na tržištu", kazao je Mirković za "Politiku". On je dodao da, kada neko poredi bilo kakav oblik državnog vlasništva, onda "prećutkuje da druge dve (novinske) agencije na tržištu postoje duže od 20 godina". "To govori da je tržišni model apsolutno primenljiv, pod uslovom da svi akteri u tržišnoj utakmici imaju fer uslove za poslovanje i rad. Buduće zakonsko rešenje vezano za Tanjug jeste proces privatizacije", rekao je Mirković povodom jubileja 70 godina Tanjuga.


ODRŽAN BORD ABC SRBIJA

Sednica Borda ABC Srbije, osma  po redu, održana je u Beogradu poslednjeg oktobarskog dana. Tokom sednice je izvršrena zamena članova i konstituisanje Borda ABC Srbija. Članovi Borda su usvojili  predlog novog Statuta, a podnet je i izveštaj o radu ABC Srbija za period oktobar 2012 - novembar 2013. Bordu je predstavljen i novi proizvod ABC Srbije - Multiplatform sertifikat, koji vlasnicima medija treba da omogući prikaz  publike preko više različitih komunikacijskih platformi, a kupcima medijskog prostora unifikovane izveštaje o svakom brendu ili medijskoj grupi, verifikovane na osnovu IFABC standarda i overene pečatom ABC Srbije. U ime Asocijacije medija član ABC Borda je izvršna direktorka Dalila Ljubičić


AKCIJA POŠTE SRBIJE „PIŠI DEDA MRAZU”

Pošta Srbije (pridruženi član Asocijacije medija) i uoči ove Nove godine, 11 put, organizuje akciju za mališane „Piši Deda Mrazu”, u želji da devojčicama i dečacima ulepša zimske praznike i podstakne ih na stvaralaštvo, kreativnost i maštovitost. To je i prilika da najmlađi, uz igru i zabavu neguju pismo i pismenost, da obogate maternji jezik, kao i da neguju kulturu pisane komunikacije, budući da su pisma oduvek bila odraz znanja i dobrog vladnja. Akcija će trajati od 18. novembra do 9. decembra i u njoj mogu učestvovati deca iz cele Srbije uzrasta do deset godina. U pisma Deda Mrazu mališani mogu da spakuju svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje, poruke i slično. Deda Mrazu mogu da pišu pojedinci, a mogu i zajedno čitava odeljenja, ili vaspitne grupe. Na svakom radu treba obavezno napisati ime i prezime autora, adresu, godinu rođenja i broj telefona. Ovu poštu dovoljno je adresovati sa: Novogodišnja akcija „Piši Deda Mrazu”, poštanski fah 900, 11000 Beograd 6, a Pošta će vrednim darovima nagraditi najmaštovitija pisma.


AMSS PREPORUKA

AMS Osiguranje i AMSS (pridruženi član Asocijacije medija)  svim vozačima preporučuju dodatnu sigurnost i udobniju vožnju uz: Kasko osiguranje:  Ugovaranjem kasko osiguranja, AMS Osiguranje  preuzima  rizik za Vaše  vozilo, i izmiruje troškove nastale štete, bilo da ste za štetu odgovorni Vi ili neko drugi, a prema uslovima osiguranja. Uz svaku zaključenu polisu  kasko osiguranja  poklon je AMSS članska kartica za pomoć na putu. Kasko light - Ovaj vid zaštite automobila  pokriva štete nastale prilikom sudara vozila na javnom putu Srbije i Evrope, čiji su učesnici poznati. Fleksibilna premija - Mogućnost prijave više šteta. Veoma povoljno za polovna vozila. Putno zdravstveno osiguranje -  kao pokriće troškova lečenja i prevoza usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja.Putno zdravstveno osiguranje, učiniće Vaš odmor bezbrižnim i sigurnim, jer Vam pruža 24h asistenciju i besplatnu hitnu medicinsku pomoć.  Člansku karticu AMSS -  Sa članskom kartom AMSS dobijaju se besplatne usluge na putevima u Srbiji i kontinentalnom delu Evrope, 24 h pomoć mehaničara, šlepovanje, besplatni hotelski smeštaj, mogućnost kreditiranja do 1000 € itd. Pomoć na putu i uštede. Za više informacija posetite www.amss.org.rs. AMS Osiguranje, Ruzveltova 16, Beograd ,0113084900, 0800009009, www.ams.co.rs, info@ams.co.rs  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

ATINA: ODRŽANA ENPA GENERALNA SKUPŠTINA

U glavnom gradu Grčke – Atini 7. i 8. novembra je održana generalna skupština ENPA (Evropska asocijacija novinskih izdavača). Skupštini su prisustvovali izvršni direktori nacionalnih asocijacija zemalja članica EU plus predstavnici Norveške, Švajcarske i Srbije. Razgovarano je o predstojećim aktivnostima najveće novinsko izdavačke organizacije u Evropi, razmotrena su i finansijska pitanja važna za efikasno poslovanje, a prisutni predstavnici nacionalnih novinskih asocijacija su usvojili i deklaraciju kojom su pozvali EU i nacionalne vlade da preduzmu mere kako sloboda medija i medijski pluralizam ne bi bili ugroženi reformom pravila o zaštiti podataka. U radu Generalne skupštine ENPA srpsku Asocijaciju medija zastupali su Dalila Ljubičić izvršna direktorka Asocijacije i Zoran Papić doskorašnji izvršni direktor najveće medijske asocijacije u zemlji.


NIKADA VEĆI TIRAŽ

Širom sveta poznati poslovni dnevnik „Financial Times“ obznanio je da je upravo dostigao najveći prosečno prodati tiraž u proteklih 125 godina postojanja. Prodaja je dostigla cifru od 629.000 primeraka, što je povećanje od 5 procenata u odnosu na prethodni jednogodišnji period.


RAZILAZE SE McDONALDS I HEINZ

Svetski poznat lanac brze hrane McDonalds odlucio je da raskine 40 godina dugu saradnju sa, takođe, svetskim prehrambenim gigantom kompanijom Heinz. Ova odluka usledila je nakon što je Heinz imenovao za izvršnog direktora Bernarda Heesa bivšeg  šefa konkurentske firme Burger King.


PORTUGAL: „DIARIO ECONOMICO“ PROMENIO FORMAT

Poznati portugalski ekonomski dnevni list „Diario Economico“ odnedavno se štampa na novom, manjem formatu. Novi format je 304 x 250 mm, a usledila je i nova savremenija paginacija. Promena formata koincidirala je sa objavljivanjem specijalnog priloga o portugalskom bužetu.


AUSTRALIJA: KRAJ BRW MAGAZINA

Australijska medijska kuća Fairfax Media odlučila je da krajem decembra 2013. godine obustavi izdavanje štampane verzije biznis magazina BRW. U međuvremenu, čitaocima će biti ponuđen besplatan pristup člancima sve dok ne bude završena komplenta tranzicija od štampanog ka onlajn izdanju. Magazin BRW je bio lider među australiskim biznis publikacijama proteklih 30 godina.


HONG KONG: SCMP GROUP ĆE IZDAVATI “PEAK” MAGAZIN

Izdavačka kuća SCMP Group Ltd objavila je da je obezbedila izdavačka prava za honkonško izdanje magazina „Peak“. Licencor je SPH Magazines, stacioniran u Singapuru koji istoimeni magazin izdaje u Singapuru, Maleziji i Indoneziji. Reč je o magazinu iz kategorije luksuznih „lifestyle“ magazina. Magazin koji u regionu postoji skoro dvadeset godina namenjen je  čitalačkoj publici koja učestalo putuje a ima primanja na godišnjem nivou iznad 400.000 US dolara. Prvi honkonški broj pojaviće se početkom 2014. godine.


DIE ZEIT STARTUJE SA HAMBURŠKIM IZDANJEM

Nemačke nedeljne novine „Cajt“ startovaće krajem marta 2014 godine sa specijalnim izdanjem za Hamburg. Na području ovog grada i regiona Die Zeit će se pojaviti sa dodatkom od osam stranica. U ovom dodatku redakcija će se fokusirati na događaje i teme koje predstavgljaju i interesantne su za područje Hamburga u oblasti politike, biznisa, ali i nauke kulture i obrazovanja.


NORSKE SKOG SMANJUJE PROIZVODNJU PAPIRA

Jedan od dva najveća proizvođača novinskog papira na svetu, norveška kompanija Norske Skog odlučila je da trajno obustavi proizvodnju papira za magazine na jednoj od mašina instaliranoj u nemačkom gradu Walsum. Reč je o mašini tipa PM4 čiji je godišnji kapacitet  bio 250.000 tona novinskog papira. Proizvodnja na ovoj mašini će prestati krajem decembra 2013. godine.


MAGAZIN FLOW NA NEMAČKOM TRŽIŠTU

Izdavačka kuća Grüner +Jahr obezbedila je licencu za holandski magazin Flow i još u ovoj godini lansiraće ga na nemaćko tržište. Ovaj popularni svetski časopis orijentisan je na čitaoce koje zanimaju psihološke i filozofske teme i koje inspirišu čitaoce na kreativne projekte iz ovih oblasti. Izdavaći tvrde da će Flow u sledećoj godini izlaziti redovno.


HANDELSBLATU RASTE TIRAŽ

Prema podacima oditorske kuće IVW, nadnacionalne nemačke privredne novine Handelsblat zabeležile su u poslednjem kvartalu pozitivne tiražne rezultate. Podaci govore da je tiraž u pretplati i prodaji na kioscima porastao u odnosu na prethodni kvartal za 1.8 procenata i dostigao broj od 87.791 prodati primerak. Nije, međutim, saopšteno koji je deo tiraža od pretplate došao kao rezultat prestanka izlaženja Fajnenšel Tajms Dojčland.


 

 

 

Copyright - Asocijacija medija - 2012.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Lokal Info Media Group; Kompanija Novosti AD; Ringier - Axel Springer d..o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde