Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Novembar 2012
Asocijacija Medija
No.187
U OVOM BROJU
Počinje seminar za specijaliste za poljoprivredu
Prema podacima ABC Novosti najtiražnije i u Septembru
CPG proslavila 800. broj nedeljnika SVET
Dablin pozdravlja Beograd
Mardok lako reizabran
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Delta Holding

Posta


PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

ZAVRŠEN SEMINAR ZA NOVINARE KOJI PRATE OBLAST ENERGETIKE…

Asocijacija medija, Misija OSCE u Srbiji i IREX - USAID zajednički su realizovale još jedan seminar posvećen edukaciji novinara medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije medija. Seminar je bio posvećen unapređenju izveštavanja o temama iz oblasti energetike a u njegovom radu učestvovali su novinari: Večernjih novosti, Blica, NIN-a, Vremena, Dnevnika, Color Press Group, TANJUG-a, FONET-a, Press-a, Bete. Seminar, koji je otvorila Zorana Mihajlović, ministarka za energetiku, razvoj i zaštitu životne sredine koja je ujedno bila i prvi predavač na temu „Budućnost srpske energetike i privlačenje investitora“. Novinarima su o različitim aspektima energetskog sistema govorili i: Miodrag Kostić, predsednik MK Group,predstavnik nemačke kompanije RWE, predstavnici nemačkok GIZ-a, profesori Slobodan Sokolović, Branislav Kovačević, Dušan Gvozdenac i Dejan Stojadinović, Nenad Popović, potpredsednik Skupštine Srbije, Biljana Bujić iz KPGM-a, Milan Doronjski prvi čovek Standard gasa,Ljubo Maćić iz Agencije za energetiku, Maja Turković iz SEWEA i Tomislav Mičović iz Udruženja naftnih kompanija Srbije. Koordinator seminara je bio glavni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković a moderator Dimitrije Boarov. Za polaznike seminara biće organizovano studijsko putovanje u Rumuniju.


...POČINJE SEMINAR ZA SPECIJALISTE ZA POLJOPRIVREDU

Ponovo u saradnji sa Misijom OSCE i IREX – USAID i, ovoga puta, uz podršku Srpskog privrednog fonda Asocijacija medija od 19. novembra organizuje još jedan seminar posvećen edukaciji novinara. Ovoga puta reč je o seminaru namenjenom unapređenju pisanja o temama iz oblasti poljoprivrede. U radu seminara učestvovaće predstavnici 13 novinskih kuća i novinskih agencija kojima će o temama iz oblasti poljoprivrede govoriti 18 predavača iz zemlje i inostranstva. Prva dva, trodnevna, ciklusa biće organizovana u Beogradu, a završetak seminara je studijsko putovanje u Dansku koje će biti realizovano polovinom decembra. Za vreme posete Danskoj polaznici seminara će imati prilike da posete veći broj najznačajnijih kompanija u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane.


PUT U KONSTANCU SA „CONTINENTAL WINDS SERBIA“

Uz Asocijaciju medija suorganizator studijskog putovanja u Konstancu (Rumunija) i posete najvećem  vetro parku je kompanija Continental Wind Serbia. Kompanija Continental Wind Serbia (CWS) je deo americke kompanije Continental Wind Partners (CWP) ciji portfolio ukljucuje razvoj i izgradnju vetroparkova kapaciteta oko 5,000 MW sirom sveta.  U regionu, CWP je prisutan u Rumuniji, Poljskoj, Bugarskoj i Srbiji, a najveci portfolio CWP ima u Australiji gde razvijamo projekte kapaciteta 2,000 MW.  Continental Wind je prisutan u Srbiji od 2009. godine od kada radi na razvoju vetroparka u opstini Kovin – kapaciteta 171 MW.  Do sada je u ovaj projekat investirano oko 4,5 miliona evra (u projektovanje, kupovinu zemlje, razne dozvole i slicno), a ocekuje se da ce ukupna investicija biti oko 270 miliona evra.  Continental Wind u Srbiji ima planove (i Energetsku dozvolu) da izgradi vetroparkove ukupnog kapaciteta 300 MW  i time u Srbiju ukupno investira oko 450 miliona evra.  


ODRŽAN TREĆI PRES MEDIJA SAMIT

U organizaciji ABC Srbije u Beogradskom hotelu „Metropol“ održan je Treći Press media Samit koji je okupio veliki broj predstavnika štampanih medija, marketinških agencija i distributera iz regiona. U radu samita aktivno je učestvovalo oko 200 medijskih poslenika iz regiona, koji su o problemima štampanih medija raspravljali u okviru četiri glavna panela: Regionalno informisanje, Regionalna saradnja medija, Regionalna konsolidacija oglašavanja, Iskustva drugih kompanija. Na samitu su, između ostalih, govorili direktor i glavni urednik Kompanije „Novosti“ Manojlo Vukotić, predsednik Asocijacije medija i glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović, glavni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković, glavni uradnik hrvatskog „Jutarnjeg lista“ Mladen Pleše, glavni urednik „Nove Makedonije“ Zoran Dimitrovski, glavni urednik „Dnevnog avaza“ Fadil Mandal, generalna direktorka Ringier- Axel Springer Srbija – Jelena Drakulić, Alex Teutsch, generalni direktor Adria Media Serbia i mnogi drugi.  U okviru petog panela posvećenog temi: „Tabloidi“ došlo je do burnog reagovanja na izlaganje glavnog urednika tabloida „Informer“  i napuštanja samita u zank protesta protiv onoga što je izgovorio na račun drugih izdavača, oditorskih i istraživačkih kuća i medijskih asocijacija.


PREMA PODACIMA ABC „NOVOSTI“ NAJTIRAŽNIJE I U SEPTEMBRU

Kompanija „Novosti“ saopštila je da je na bazi oditovanih podataka od ABC Srbija, i u septembru 2012. godien bila najtiražniji dnevni list u Srbiji. Prema zvaničnim podacima „ABC Srbija“ tokom septembra prodato je u proseku 114.648 primeraka dnevnog lista „Večernje novosti“. Na drugom mestu po prosečno prodatom tiražu bio je dnevni list „Blic“ a na trećem tabloid Alo.


SUSRET SA PRIJATELJIMA IZ REGIONA

Veče uoči održavanja Trećeg press media samita u sedištu Asocijacije medija ordžan je koktel doprodošlice za sve učesnike a posebno za prijatelje iz regiona. U ime Asocijacije medija prisutne je pozdravio Veselin simonović predsednik UO koji im je poželeo dobrodošlicu u Beograd i uspešano učešće u radu samita. Koktelu su prisustvovali mnogobrojni medijski poslenici, predstavnici marketinških agencija i poslovni partneri medijskih kuća.


CPG PROSLAVILA 800. BROJ NEDELJNIKA „SVET

Koktelom za predstavnike medijskih agencija i oglašivača u beogradskom hotelu "Hyatt Regency"  proslavljen je izlazak 800. broja nedeljnika "Svet". Izdavač ovog magazina "Color Press Grupa" (član Asocijacije medija) u ovoj godini nizom dešavanja slavi i 20 godina postojanja. Istorijat i promene poznatog nedeljnika - od studentskog lista "Index" iz kojeg je 1992. godine nastao, do najnovijeg glossy koncepta, predstavio je Sreten Radović, direktor nedeljnih magazina "Color Press Grupe". Predsednik CPG Robert Čoban podsetio je na to da je pored brenda "Svet" iz kojeg je nastala cela kompanija - ovaj izdavač na tržište Srbije doveo prvi licencni tinejdžerski magazin - nemački "Bravo" (2002. godine), prvi licencni ženski lifestyle magazin (JOY, 2002.), prvi licencni muški magazin (CKM, 2003.), prvi licencni home&garden magazin (Brava Casa, 2006.) i još mnogo drugih magazinskih brendova iz različitih segmenata.
Danas "Color Press Grupa" ima svoju štampariju, preko 300 zaposlenih u svojim kompanijama u svih 6 država regiona, 77 magazina sa ukupnim prodatim tiražom od 3.000.000 primeraka mesečno i 10 internet portala sa preko 6.000.000 poseta mesečeno.


TRI EMISIJE KAO IGRANI PROGRAM

Savet RRA saopštio je da je naložio TV „Pink“, TV „Prva“ i TV „Hepi“ da pre početka emitovanja i na kraju emisija „Preljubnici“, „Porodične tajne“ i „Luda kuća“ na ekranu taj sadržaj označe kao igrani program kako javnost ne bi bila u zabludi da je reč o dokumentarnom programu. RRA je naloženo i da se u celosti prekriju signalom sve psovke i uvredljivi govor.


NOVA POŠTA U BEOGRADU

Pošta „Srbija“ (pridruženi član Asocijacije medija) pustila je u rad renoviranu poštu u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu. U adaptaciju ove inače veoma posećene pošte uloženo je četiri miliona dinara. Ova pošta prošle godine građanima je pružuila više od 1,3 miliona najrazličitijih poštanskih usluga. Pošta inače ima 18 zaposlenih.


HELLOMAGAZIN.RS ZABELEŽIO PORAST POSETA ZA TREĆINU

Nakon što je urađen redizajn portala hellomagazin.rs - broj poseta ovom sajtu porastao je prema statistici Google Analytics - sa prosečnih 16.000 na 21.000 dnevno što je čak 31 odsto više za svega nekoliko dana. Prosečan broj pregledanih stranica je takođe porastao sa 60.000 na 84.000  dnevno. Broj pregledanih stranica po poseti je sa 2,9 "skočio" na 4,04. Kao i njegov "stariji brat" magazin "Hello!" - portal hellomagazin.rs prati zbivanja vezana za domaće i inostrane muzičke, glumačke, modne i sportske zvezde. Vlasnik portala je kompanija Color Press Group (član Asocijacije medija).


KONFOR U CENTRU BEOGRADA

Hotel Park, smešten u samom centru Beograda u potpunosti je renoviran i od početka septembra ponovo otvoren za goste. Kompanija Delta Real Estate (pridruženi član Asocijacije medija) u čijem sastavu posluje i hotel Park, investirala je u renoviranje 2 miliona evra. Za nepuna tri meseca u potpunosti su obnovljeni svi kapaciteti: sobe, kuhinja, restorani, recepcija... “Verujemo da ćemo u hotelu Park pokazati kakav zaista kvalitet može da ponudi hotel sa tri zvezdice, ali prema kriterijumima koji važe u svetu“, kaže Živorad Vasić, generalni direktor hotela i poslovnog prostora u Delta Real Estate i dodaje: „Pritom, nudimo veoma prihvatljive cene: za samo 55 evra gost može da dobije noćenje u jednokrevetnoj sobi sa doručkom, a u tu cenu uračunato je korišćenje intereneta i obračunat je PDV”. Kompanija Delta Real Estate u delu koji se bavi hotelijerstvom i poslovnim prostorom, upravlja hotelima Continental (čije je renoviranje u toku i postaće deo lanca Crowne Plaza), Park i Nacional, i poslovnim prostorom u novobeogradskom bloku 20.


MAGAZIN „LEPOTA I ZDRAVLJE” SA ISTOM NASLOVNICOM U 6 DRŽAVA

Prvi put nakon 20 godina, jedna ličnost će se pojaviti na naslovnim stranama istog magazina u svih šest država bivše Jugoslavije. Reč je o magazinu "Lepota i zdravlje" izdavačke kuće Color Press Group (član Asocijacije medija) - i o trenutno najaktuelnijoj muzičkoj zvezdi u regionu - Severini Vučković.  Magazin „Lepota i zdravlje“ pojaviće se sa istom naslovnicom na tržištu  u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.


ODRŽANA MANIFESTACIJA ELLE STYL AVARD

Po prvi put u Srbiji, 31. oktobra 2012. godine, u ekskluzivnoj sali Jugoslovenske kinoteke,  održana je renomirana svetska manifestacija dodele nagrada za prepoznatljiv stil -  ELLE Style awards u saradnji sa L’Oreal Paris.
Pored dodele nagrada najzapaženijim osobama u oblasti mode, umetnosti, kulture, sporta i biznisa, ova manifestacija predstavljala je i centralni deo ovogodišnjeg Belgrade Fashion Week-a. Izdavač magazina ELLE u Srbiji je izdavačka kuća Adria Media Serbia (član Asocijacije medija)

 


ROBERT ČOBAN O KRIZI U MEDIJSKOJ INDUSTRIJI

U Domu Narodne skupštine republike Srbije  održan je 12. kongres Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća pod nazivom "Evropska perspektiva privrede Srbije u vreme krize".
Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović izjavila je na tom skupu da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže malim i srednjim preduzećima. Direktor Centra OECD za lokalni i regionalni razvoj malih i srednjih preduzeća Serđo Arceni kazao je da je Srbija u poslednje tri godine napredovala u toj obalsti, ali da mora promeniti još mnogo. Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, koji je otvorio kongres, pozvao je strane investitore da ulažu u mala i srednja preduzeća u Srbiji, da zapošljavaju i ostvaruju profit, a da će parlament zakonima pomoći da imaju dobar poslovni ambijent.. Na kraju konferencije predsednik Color Press Grupe (član Asocijacije medija) Robert Čoban održao je prezentaciju na temu krize u medijskoj industriji i izazova novog onlajn okruženja ukazavši da su vremena pre ekonomske krize, kada su privrednici trošili velike svote novca na oglašavanje - daleko iza nas i da danas moraju sa mnogo više pažnje da biraju medije, koji imaju transparentne podatke o rejtinzima i tiražu. Robert Čoban je naveo i nekoliko primera iz portfolija "Color Press Grupe" koji pokazuju kako je i u vremenu krize moguće pokretati nove i veoma uspešne projekte - od jeftinih interaktivnih novina sa visokim tiražima poput "Pošalji recept" do prestižnih licencnih magazina za usko targetiranu publiku - kakvo je "The Economist"-ovo godišnje izdanje.


SOLARNI PUNJAČI POSTAVLJENI U PET GRADOVA U SRBIJI

MT:S i „Strawberry energy“, mlada preduzetnička kompanija čiji su osnivači studenti Univerziteta u Beogradu, postavili su u proteklih godinu dana javni solarni punjač „Strawberry drvo“ u Beogradu, Kikindi, Vranju, Boru i nedavno u Valjevu. Ovaj uređaj će ubuduće služiti građanima da pune baterije svojih prenosivih uređaja koristeći solarnu energiju. Uređaj ima veći broj priključaka koji odgovaraju svim modelima telefona i dostupan je svim građanima. Pored punjenja baterija prenosivih uređaja, solarni punjač omogućava i besplatno surfovanje internetom putem modernizovane mt:s mreže. Brzine mobilnog interneta u modernizovanoj mt:s mreži omogućavaju da se brzo i bez zastoja učitavaju audio i video klipovi visoke rezolucije, preuzimaju aplikacije, ili na internet postavljaju fotografije i video materijal. Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije  je, kroz program postavljanja solarnih punjača za mobilne uređaje, objedinio svoja nastojanja na polju društvene odgovornosti u oblastima zaštite životne sredine, podrške preduzetništvu mladih i ulaganja u zajednicu. Na ovaj način, kompanija je želela da ukaže i na značaj korišćenja obnovljivih izvora energije i primene inovativnih rešenja u oblasti zaštite životne sredine.  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

DABLIN POZDRAVLJA BEOGRAD

Evropska asocijacija novinskih izdavača (ENPA) održaće redovno zasedanje  generalne skupštine 8. i 9. novembra u Dablinu (Irska). U radu skupštine učestvuju predstavnici nacionalnih asocijacija 24 zemlje članice EU (tri nemaju nacionalne asocijacije novinskih izdavača) plus Norveška, Švajcarska i Srbija. Srpsku Asocijaciju medija predstavljaće izvršni direktor Zoran Papić. U okviru jedne od tačaka dnevnog reda biće preciziran datum održavanja majske generalne skupštine čiji domaćin će biti Srbija, Beograd i Asocijacija medija.


EU MEDISKA SCENA U BROJKAMA

U ovom i narednim brojevima Newslettera upoznaćemo vas sa podacima Evropske komisije koji se odnose na medijsku scenu Evrope. Za početak podatak da je evropska izdavačka industrija najveća industrija ove vrste na svetu. Izdavaštvom se bavi ukupno 83.472 kompanije. Najveća podgrupa u okviru ukupne cifre su izdavači knjiga – ukupno 31.813 kompanija, ili 38,1 odsto ukupnog broja kompanija u ovom sektoru. Slede izdavači žurnala i magazina, kojih ima 18.975 odnosno 22,7 odsto od ukupnog broja. Najmanja podrgupa u okviru evropske izdavačke industrije su novinski izdavači kojih ima samo 9.006 u ukupno 27 zemalja Evropske unije.


WOMEN’S HELTH POVEĆAVA FREKVENCIJU IZLAŽENJA

Časopis za žensku publiku Women’s Health, koji za nemačko područje izdaje kuća Motor Presse iz Štutgarta pojaviće se na tržištu u sledećoj godini deset puta. Time će biti povećana frekvencija izlaženja jer je u ovoj godini objavljeno osam izdanja ovog časopisa. Podsetimo da je u prvoj godini (2011.) ovaj magazin imao samo tri izdanja.


MARDOK GLATKO REIZABRAN

Medijski mogul Rupert Murdoch sa lakoćom je reizabran na mesto predsednika News Corporation. Protiv reizbora bilo je samo 5 odsto glasova. Obračajući se prisutnima na kompanijskom godišnjem skupu Mardok je poručio nezadovoljnim investitorima da ukoliko nisu zadovoljni njegovim upravljanjem kompanijom mogu slobodno da odu na neko drugo mesto. Glatkom izboru je doprinela i činjenica da je u Mardokovom vlasništvu 40 procenata svih deonica sa pravom glasa, ali i činjenica da je berzanska vrednost akcija u periodu od godinu dana porasla za 45 odsto. Poruka za investitore disidente je glasila „kada kupujete vaše pakete vrlo dobro znate o kakvoj kompaniji je reč. Ako vam se to ne sviđa nemojte kupovati deonice”.


MAGAZIN „OKTAN“ STIŽE U NEMAČKU

Sredinom proteklog meseca u prodaji se pojavilo prvo nemačko licencno izdanje engleskog automagazina „Octane“, koji će za nemačko prodajno područje izdavati „Premiummedia“. Sadržaj ovog magazina posvećen je sportskim, ali i klasičnim automobilima. Prva sveska pripremljena je u skladu sa očekivanjima ambicioznih vozača i vrsnih poznavalaca automobilskih tema i sadržaja. „Oktan“ je startovao sa tiražom od oko 75.000 primeraka, a prodajna cena je 6 evra.


BURDA TESTIRA ČASOPIS O LEPIM KUĆAMA

U drugoj polovini meseca izdavač Burda će na tržište Nemačke izbaciti specijalno izdanje časopisa posvećenog lepim kućama. Ovaj časopis će biti posvećen reportažama o uređenju stambenog prostora, idejama o dekoraciji, kao i drugim temama u oblasti stanovanja, ali i nacionalnom stilu uređenja prostora, nacionalnim receptima. Časopis o lepim kućama pojaviće se u početnom tiražu od oko 130.000 primeraka, a prodajna cena će biti 4,80 evra. Ako testiranje bude uspešno časopis bi se ubuduće pojavljivao dva puta godišnje.


GRÜNER+JAHR TESTIRA NOVI ŽENSKI ČASOPIS „DELI“

Početkom oktobra izdavačka kuća Grüner+Jahr pustila je u test prodaju na nemačkom tržištu novi magazin o ishrani i stilu života „Deli“. Ovo izdanje orijentisano je na publiku u starosnoj grupi između 20 i 45 godina. Ovim naslovom izdavač želi da premosti jaz između tradicionalnih čitalaca časopisa o prehrani i mlade publike sklone lajstajl magazinima. Pored štampanog izdanja aktiviran je i sajt koji će potencijalnim čitaocima približiti sadržaj. Ako rezultati testiranja budu pozitivni, časopis će nastaviti redovno da izlazi u 2013. godini. Startni tiraž iznosio je oko 150.000 primeraka, a cena je 2,50 evra.


MAGAZIN ZA ONE PREKO 45 GODINA

U prodaji se 27. oktobra pojavio novi magazin „My Generation“, koji je izdala firma MAC Medien Verlag. Ovaj magazin namenjen je čitaocima u starosnoj grupi preko 45 godina, koji su sportski nastrojeni, koji vole putovanja, društveno su angažovani i moderni u svakom pogledu. Pored reportaža i članaka iz pomenutih oblasti, u magazinu će se naći brojni saveti za svakodnevnu upotrebu. „My Generation“ je startovao sa tiražom od 125.000 primeraka i cenom od 2,90 evra po primerku.


NOVI ONLAJN MAGAZIN „THE INSPIRER“

Posle sedmomesečne faze testiranja švajcarski izdavač „Kistner & Luzanin“ aktivirao je zvanično početkom oktobra onlajn magazin „The Inspirer“ . Ovaj magazin namenjen je, kako izdavač najavljuje, ljubiteljima „eksluzivnog načina života“. Što podrazumeva jahting, luksuzne automobile, nakit, putovanja, hranu i piće. U fokusu su u Evropi male ekskluzivne fabrike, umetnici i projekti


BLISKI ISTOK: ITP LANSIRAO „OK1” MAGAZIN

Kompanija ITP lansirala je „OK!” magazin namenjen tržištu Bliskog Istoka. Početni tiraž bio je 20.000 primeraka uz prognoziranu čitanost od 90.000 (u ovom slučaju: čitanost = tiraž x 4,5 čitalaca po primerku). Inače „OK!” magazine je najprodavaniji celebrity magazine na svetu sa čitanošću od oko 30.000.000 čitalaca. Magazin ima 23 internacionalna izdanja. Bored blikskoistočnog najmlađa su izdanja za Kinu i Indoneziju.


ŠPANIJA: MONDADORI I PRISMA PUBLICATIONS LANSIRAJU MAGAZIN “GRAZIA”

Kompanija Prisma Publication lansiraće tokom 2013. godine na špansko tržište poznati modni magazin «Grazia». Reč je o licencnim pravima dobijenim od italijanske izdavačke kuće Mondadori. Magazin „Grazia”, između ostalih, već je prisutan i na tržištima Australije, Kine, Nemačke, Indije, Rusije, Srbije...


“EVENING STANDARD” – PROFIT POSLE TRI GODINE

Posle pune tri godine egzistiranja u formi besplatne novine londonski “Evening Standard” je ostvario profit. Samo nešto malo više od milion funti, ali to je pravo čudo ako se ima u vidu koliko je ova novina gubila dok se na tržištu pojavljivala u formi izdanja za koje je trebalo da se plati. U to doba napravljen je gubitak od 30 miliona funti. Prelaskom na besplatnu podelu gubitak je smanjen na 16 miliona, druge godine gubitak je bio “samo” 7 miliona funti i najzad treće godine izlaženja kao besplatno izdanje ostvarena je dobit.


US: NEWS CORPORATION NAMERAVA DA SE ŠIRI

Dobri poznavaoci američkog medijskog tržišta tvrde da Mardokova New Corporation ima nameru da proširuje svoju izdavačku imperiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve češće se govori o eventualnoj kupovini listova Los Angeles Times i Chicago Tribune. Dobro upućeni tvrde da bi samo kupovina LA Times mogla da bude vredna oko 400 miliona dolara. Istovremeno se tvrdi da posao oko kupovine neće biti nimalo lak u kontekstu zakona o zaštiti konkurencije u delu koji se odnosi na ukršteno vlasništvo. Naime kupovinu bi moglo da spreči vlasništvo nad TV na istom tržištu.


Copyright - Asocijacija medija - 2012.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Color Press Group, Dnevnik-Vojvodinapress; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Lokal Info Media Group; Kompanija Novosti AD; NIN d.o.o; Politika Novine i magazini; Press Publishing Group; Ringier - Axel Springer d..o.o.; TANJUG ; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde