Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Novembar 2011
Asocijacija Medija
No.164
U OVOM BROJU
Održan Drugi Media Prtess Samit
Dobro je oglašavati se u štampanim medijima
RRA odgovorila na izveštaj o medijima
ENPA obeležila 50 godina postojanja
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Delta Holding

Posta


PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

ODRŽAN DRUGI MEDIA PRESS SAMIT

Štampani mediji ne umiru, njihovo vreme tek dolazi, zbog toga što će u suživotu sa novim medijima, biti u stanju da moderne tehnologije upotrebe u svoju korist, jednodušan je zaključak učesnika u radu Drugog Press Media Samita održanog u beogradskom Hotelu Continental. U radu skupa, koji su organizovali ABC Srbija i Busines Dialogue uz podršku Asocijacije medija, učestvovalo je oko 200 medijskih poslenika iz celog regiona. Domaćin skupa, predsednik Asocijacije medija Srbije Veselin Simonović ocenio je da su se mediji u Srbiji u vreme krize pokazali kao vitalni deo društva i da su svi preživeli uprkos haosu i urušenosti tržišta. Posebno zapažena izlaganja na Samitu su imali Vensan Dežer, šef Delegacije EU u Srbiji, Fransin Kaningham, izvršna direktorka Evropske asocijacije novinskih izdavača i Dragana Milićević – Milutinović, državni sekretar za Medije Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva. Veći broj učesnika već sada je najavio svoje učešće i na Media Press Summit 2012.


MEDIA PRESS SUMMIT – REKLI SU (1):

Veselin Simonović, predsednik UO Asocijacije medija i glavni urednik dnevnog lista „Blic“: Tržište je potpuno haotično i urušeno, ali su svi štampani mediji preživeli...Nevladin sektor ne prepoznaje u medijima partnere jer čim im prestanu donacije onda su krivi mediji. Isti taj nevladin sektor postao je važan samo zahvaljujući nama. Mi smo ih promovisali i bili im saveznici u borbi protiv korupcije i bezakonja. Korumpiranih novinara i urednika ima, ali malo, dok najviše korupcije ima u nevladinom sektoru.
Vensan Dežer, šef Delegacije EU u Srbiji: Danas  je položaj štampanih medija u Srbiji daleko od idealnog zbog ekonomske krize, ali oni pokazuju izuzetnu vitalnost i sposobnost da se prilagode tržištu i novim tehnologijama. Drago mi je što se nije ostvario "crni scenario", koji je predviđao da će internet zameniti štampane medije i dodao da oni "nisu blizu svog kraja"...  U državi sa samo sedam miliona stanovnika postoji mnogo dnevnih novina – pitam se može li srpska ekonomija da izdrži toliki broj štampanih medija i može li smanjeni budžet za oglašavanje to da izdrži... Medijska strategija unosi određenu revoluciju u Srbiji, a jedan od ključnih elemenata strategije je spremnost države da se povuče iz vlasništva u medijima...
Dragana Milićević Milutinović, državni sekretar Ministarstva kulture: Vlada Srbije ovog septembra usvojila Medijsku strategiju, koja će biti kvalitetan temelj za kvalitetne zakone u medijskoj sferi. Strategija je potvrdila najvažnije, a to je opredeljenje države da izađe iz vlasničke strukture medija. Akcionim planom utvrđeni su jasni i veoma kratki rokovi da se sve predviđeno Strategijom i sprovede. Strategija predviđa precizne rokove za donošenje zakona, među kojima su prioriteti zakon o javnom informisanju i zakon o radiodifuziji.


MEDIA PRESS SUMMIT – REKLI SU (2):

Fransin Kaningham, Izvršna direktorka Evropske asocijacije novinskih izdavača: U Evropi ima mnogo razloga za optimizam u pogledu budućnosti štampanih medija.
Jedan od tri građanina Evropske unije (EU) svaki dan čita novine. Takođe, prema podacima ENPA, koja okuplja oko 5.200 izdavača novina, sa 150 miliona primeraka novina dnevno, četiri od pet visoko obrazovanih građana EU čita novine.
Štampani mediji u EU su sve više inventivni i kreativni, kako bi obezbedili svoje postojanje u budućnosti. Naša misija je da našu industriju predstavimo Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu i da utičemo na donošenje zakona i kreiranje politika o medijima. Nismo industrija prošlosti, već budućnosti.
Dragoljub Žarković, član UO Asocijacije medija i glavni urednik nedeljnika „Vreme“: Tradicionalni, štampani mediji uspeće da upregnu nove tehnologije u svoja kola. Druge medijske industrije će informisati o svetu, a štampani mediji će ostati tu da tumače svet, štampani će biti otklon od banalnosti, a kupljeni primerak 'mojih novina' biće uvek znak identifikacije, što je ljudska potreba.
Vanda Kučera, Agencija McCann Erickson: Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja istraživanja  pokazuju da čak jedna četvrtina stanovnika Srbije svakodnevno čita novine. Čitaoci na čitanje dnevnih novina potroše 49 minuta, a na čitanje magazina 73 minuta. Više od 50 odsto ispitanika smatra da internet nikada neće moći u potpunosti da zameni novine, dok isti procenat ispitanika obraća pažnju na reklame u štampanim medijima, koje, ozbiljno utiču na njihovo odlučivanje pri kupovini.


SAMIT PRE SAMITA

Veče uoči početka Drugog Media Press Samita za učesnike ovog regionalnog skupa priređen je koktel dobrodošlice u sedištu Asocijacije medija. Veliki broj medijskih poslenika iz regiona, ali i prijatelja i poslovnih partnera Asocijacije medija, pozdravio je Veselin Simonović predsednik UO Asocijacije. On je naglasio da od Samita očekuje da u potpunosti opovrgne sve teze o „crnim danima“ za štampane medije i potvrdi njihovu vitalnost. Asocijacija medija je najveća medijska organizacije u Srbiji, a od maja meseca i članica Evropske asocijacije novinskih izdavača.


DOBRO JE OGLAŠAVATI U ŠTAMPANIM MEDIJIMA

Skupom koji je u sedištu Asocijacije medija okupio stručnjake za marketing medijskih kuća osnivača Asocijacije započeta je serija prezentacija rezultata istraživanja nedavno sprovedenog istraživanja na temu „Efektivnosti i efikasnosti oglašavanja u štampanim medijima“. Rezultate istraživanja koje je još jednom i to vrlo egzaktno potvrdilo da je dobro oglašavati u štampanim medijima prezentirali su stručnjaci Agencije Ipsos – Strategic Marketing i stručni tim koji je za ovu priliku formirala Asocijacija medija. Naredna prezentacija rezultata istraživanja namenjena je saradnicima marketinških sektora kompanija koje u formi pridruženog članstva podržavaju aktivnosti Asocijacije medija.


ASOCIJACIJA MEDIJA: OKRUGLI STO O NEKRETNINAMA

U okviru redovnih aktivnosti Asocijacija medija je polovinom novembra organizovala okrugli sto namenjen boljem informisanju novinara specijalizovanih za praćenje zbivanja u građevinskoj industriji i u oblasti prometa nekretinama. Osnovna tema skupa bila je posvećena prometu nekretninama i pokušaju da se u razgovoru sa stručnjacima utvrdi da li je tržište nekretnina uopšte aktivno. Osim novinara iz medijskih kuća, okupljenih oko Asocijacije medija u razgovoru su učestvovali:  Miloš Stanojević, izvršni direktor Blok 67 Associates, Davor Kukić, v.d. direktor Sektora za poslovanje sa fizičkim licima – Banca Intesa, Aleksandra Kon, suvlasnica agencije za nekretnine Alka, Advokat Vladimir Pantelić i Goran Živković, direktor Sektora za komercijalne nekretnine kompanije CB Richard Ellis. Iz žive rasprave se moglo zaključiti da, uprkos delovanju ekonomske krize, tržište nekretnina postoji, da su svi učesnici aktivni, da veliki investitori nastoje da ponudu prilagode tražnji i da potencijalne kupce ne bi trebalo plašiti crnim prognozama.


RRA ODGOVORILA NA IZVEŠTAJ O MEDIJIMA

Republička radiodifuzna agencija (RRA) uputila je Vladi Srbije odgovor na Izveštaj o pritiscima i kontroli medija u Srbiji Saveta za borbu protiv korupcije, u kojem se navodi da je u izveštaju „iznet čitav niz neistinitih stavova i insinuacija na račun RRA“. Kako se napominje u pismu, „jedna od najgrubljih tvrdnji je ona o političkom uticaju na članove Saveta RRA i njihov rad, odnosno njihove odluke“.
„Problematično je i to što je Savet za borbu protiv korupcije svoje stavove, bar kada je RRA u pitanju, gradio na insinuacijama, neproverenim informacijama, iako je imao dostupnu celokupnu dokumentaciju, koja je ovoj instituciji stavljena na uvid. Rad Saveta RRA je javan. Sve sednice se snimaju audio i video i vodi se transkript“, navodi se u odgovoru RRA


NAGRADA “PJER” – MUHAMEDU ĐERLEKU

Stručni žiri Kompanije Novosti (član Asocijacije medija) dodelio je nagrade na upravo završenom 44. Konkursu “Novosti” za najbolju novinsku karikaturu “Pjer”. Pobednički rad ovogodišnjeg konkursa “Nesloga” delo je Muhameda Đerleka. Nagrada će biti uručena na svečanom otvaranju izložbe ovogodišnjeg konkursa 30. novembra u beogradskoj galeriji “Progres”. Druga nagrada pripada je Špiri Raduloviću za karikaturu “Sebičnost”, a treća Jugoslavu Vlahoviću za karikaturu “Znak pitanja”. Nagrada za najbolji portret – karikaturu pripada Slaviši Ševrtu za lik Ive Andrića. Najbolje karikature odabrane su među 592 prispela rada, koliko je na konkurs poslalo 155. autora.


NIN STARTOVAO SA NOVIM KONCEPTOM

Nedeljnik NIN (član Asocijacije medija) startovao je sa novim konceptom koji osim promena u pristupu i obradi pojedinih tema podrazumeva kompletno nov grafički izgled pa čak i drugačiji papir od onoga na kome se NIN do sada štampao.
Od starog NIN-a čuvamo ono što jeste njegova suština - kaže glvani i odgovorni urednik Nebojša Spaić. "To su vrhunski profesionalizam, novinarska etičnost, suočavanje s problemima, beskompromisnost i hrabrost, spremnost da se u otkrivanju činjenica ide do kraja, da nema nedodirljivih. Novina je dodatno izoštravanje postojećih tema, kao i uvuđenje novih, prilagođenih savremenom profesionalcu i intelektualcu.  Prodajna cena NIN-a je 150 dinara.


JUBILEJ TANJUGA

Nacionalna agencija Tanjug obeležila je 68. godišnjicu od osnivanja dodelom nagrada najboljim novinarima, koji su, izveštavajući o krizi na severu Kosova, potvrdili najbolje standarde srpskog novinarstva. Nagrade su uručene novinarima Zoranu Mirkoviću i Željku Tvrdišiću, fotoreporteru Milošu Jelesijeviću i snimateljima Marku Trošiću i Edibu Tahiroviću.


SRBIJAGAS NA LISTI TOP 100 „SEE NEWS“

Javno preduzeće „Srbijagas“ (pridruženi član Asocijacije medija)  nalazi se na 37. mestu u okviru „TOP 100“ nefinansijskih  kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Listu najvećih kompanija u regionu sačinio je sofijski magazin „SeeNews“. Kako je saopšteno, za ulazak među 100 najboljih nominovano je više od 1.700 kompanija iz regiona Jugoistočne Evrope. Objavljivanje liste TOP 100 pratilo je oko 25 predstavnika medija iz ovog dela starog kontinenta. SEE TOP 100 ima za cilj obezbeđivanje dubinskih i pouzdanih istraživanja i analizu poslovanja i ekonomije na novim tržištima jugoistočne Evrope, saopštili su organizatori. Objavljena publikacija o najboljim kompanijama predstavlja jedinstvenu priliku za proučavanje najuspešnijih primera međunarodnih i domaćih preduzeća, kao i investicija u regionu.


STIGLO PREMIUM IZDANJE MAGAZINA „ELLE“

Iz izdavačke kuće Adria Media Serbia (član Asocijacije medija) stiže informacija da će magazin ELLE i ove jeseni pokloniti čitateljkama i oglašivačima Premium izdanje, koncipirano tako da najveća imena iz sveta sporta, filma, nauke, umetnosti, politike i drugih oblasti, predlažu 12 novih nada. Okrenut budućnosti i neograničenom potencijalu koji leži u generacijama čije vreme tek dolazi, „Ella Premium“ donosi pregled najtalentovanijih mladih ljudi u Srbiji. Među sagovornicima koji za ekskluzivno za Elle magazin preporučuju nove nade su i Ivan Tasovac, Ružica Đinđić, Aja Jung, Mirjana Karanović, Mirko Ilić, Mirjana Savić, Duška Dimović i drugi…. Saradnja sa Dinom Johnsen i fondacijom TELENOR doprinela je nastanku 12 izuzetnih strana, koje predstavljaju Narodno pozorište - našu najveću pozorišnu ustanovu, na način na koji do sada nije viđen u domaćim medijima. Elle Premium je na kioscima od 22.novembra 2011.


„ŠTA JE PESNIK HTEO DA KAŽE“ – RASPRODATO!

Iz Kompanije „Novosti“ (član Asocijacije medija) stiže vest da je tiraž od 20.000 primeraka knjige „Šta je pesnik hteo da kaže“ autora Bore Đorđevića rasprodat za samo 15 dana. Drugo izdanje knjige popularnog rokera je već na svim bolje snabdevenim kioscima za prodaju štampe. Zbog izuzetnog interesovanja čitalaca da autora čuju i uživo Kompanija „Novosti“ je nakon promocija organizovanih u Beogradu, a zatim u Nišu i Kragujevcu, bila prinuđena da najavi održavanje promotivnih skupova i u drugim gradovima širom Srbije.


CKM STOTKA

Još jedno slavlje u izdavačkoj kući Color Press Group (član Asocijacije medija). Na kioscima se 20. novembra pojavio 100. broj CKM magazina! Jedini  magazin na trafici sa naslovnicom koju će krasiti čak 4 lepotice. Sve one  su već bile Cice i "Komšinice" ovog magazina, a zajedno su se ponovo našle da preseku slavljeničku tortu. Za 100. broj pripremljeno je i dodatnih 16. stranica na kojima će čitaoci moći da pogledaju neke od najboljih tekstova i fotografija iz osmogodišnje  istorije magazina.


POST EXPORT – ZNAČAJNA PODRŠKA IZVOZU

Direktor Uprave carina Republike Srbije Predrag Petronijević i v. d. generalnog direktora Pošte Srbije Goran Ćirić svečano su potpisali Memorandum o razumevanju i unapređenju poslovne saradnje, čime je ispunjen i poslednji preduslov za realizaciju nove izvozne usluge Post export, koju je osmislila Pošta Srbije (pridruženi član Asocijacije medija).
Usluga je, pre svega, namenjena malim i srednjim preduzećima, kojima je omogućeno da posredstvom poštanske infrastrukture izvezu svoj proizvod kao paketsku pošiljku težine do 30 kilograma i u vrednosti do 1.000 evra, po makismalno pojednostavljenoj proceduri. Umesto dosadašnjih sedam, korisnici Post export usluge će popunjavati samo jedan elektronski dokument u bilo kojoj pošti u Srbiji, ili, ukoliko im to više odgovara, putem interneta. „Ovo je usluga kojoj smo težili kada smo organizaciono i tehnološki modernizovali i integrisali ceo poštanski sistem, jer naš glavni cilj je da razvijemo kapacitete koji neće biti potrebni samo za ovaj trenutak, već da budemo efikasan i pouzdan logistički most za našu privredu i građane prema regionalnom i globalnom tržištu”, naglasio je Ćirić.


STARTOVALA „AL DŽAZIRA BALKANS“

Televizijska informativan mreža „Al Džazira Balkans“ počela je da  emituje programa iz sarajevskog studija u petak, 11. novembra u 18 sati. Gledaoci u regionu, posredstvom kablovskih i televizijskih internet operatera, kao i satelita „EutelSat“, imaju mogućnost da prate ovaj program, koji će biti emitovan iz regionalnih studija u Beogradu, Zagrebu i Skoplju. Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava, „Al Džazira“ mreže, gledaocima u regionu će donositi, kako regionalne tako i globalne vesti, a o regionu će izveštavati gledaoce u svetu. Šest sati, kako se navodi, lokalno proizvedenih vesti, intervjua, komentara i analiza, dokumentarni program koji će „Al Džazira Balkans“ emitovati, predstavljaju početak novog poglavlja u medijskom izveštavanju u regionu.


BLIC APLIKACIJA  ZA SAMSUNG „PAMETNE TELEVIZORE“

Kompanija Ringier Axel Springer lansirala je prvu srpsku aplikaciju za pametne televizore, „Blic aplikaciju“, u saradnji sa kompanijom Samsung . Blic aplikacija  dostupna je svim vlasnicima Samsungovih smart televizora od 15. novembra. Ovo je aplikacija sajtova Blic online i Blic sport, tako da će korisnici SMART TV-a imati svakodnevni uvid u najaktuelnije sadržaje sa ovih sajtova.
Prilikom predstavljanja ove aplikacije Jovan Protić, CDO kompanije Ringier Axel Springer, izjavio je: “Kao i uvek do sada, prepoznajemo tržišne prilike u trenutku njihovog nastajanja. Verujemo da će pristupanje onlajn sadržajima u budućnosti biti potpuno uobičajeno i putem TV-a. Želimo čitaocima da pružimo ovu mogućnost u samom startu, zbog čega smo se odlučili na ovaj vid saradnje sa kompanijom Samsung” .


 „DUNAV“ NA ZLATIBORU

Poznati planinski centar Zlatibor od nedavno je bogatiji  za još jedan moderno opremljen turistički objekat – odmaralište „Dunav“, koje je nakon renoviranja dobilo svoje novo ruho. Obnovljeno i rekonstruisano zdanje uspešna investicija Kompanije „Dunav osiguranje“ (pridruženi član Asocijacije medija) otvorili su prvi potpredsednik – zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i generalna direktorka Kompanije ’’Dunav osiguranje’’ dr Milenka Mila Jezdimirović. Generalna direktorka Kompanije „Dunav osiguranje“ istakla je da su „Otvaranjem renoviranog objekta  Kompanija „Dunav osiguranje“ i njeno preduzeće „Dunav turist“ dali sjaj još jednom članu velike porodice. Verujem da će novo turističko odredište, „Dunav“ na Zlatiboru, koje je podignuto u skladu sa svetskim standardima, adekvatno opremljeno i obogaćeno raznovrsnim sadržajima, biti pravo mesto za odmor, relaksaciju, ali i za poslovne aktivnosti.  Kapacitet „Dunava”  na površini od oko 2.600 kvadratnih metara sastoji se od 24 sobe i sedam apartmana, koji su komforni i moderno opremljeni, pored ostalog, i IPTV-em i satelitskim programom. Ostale sadržaje ovog vrhunskog  objekta  čine: wellness centar (opremljen  teretanom, jacuzzi-em, saunom i prostorom za masažu), restoran sa novom atraktivnom letnjom baštom-terasom, banket sala, konferencijska sala sa 150 mesta, dečja igraonica, internet  caffee, bilijar sala i atraktivni kaskadni caffe-bar  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

ENPA OBELEŽILA 50 GODINA POSTOJANJA

Evropska asocijacija novinskih izdavača, na kongresu održanom u Briselu, obeležila je 50 godina postojanja. Obraćajući se predstavnicima novinskih izdavača iz cele Evrope, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo je ukazao na bitnu ulogu štampe u demokratskom društvu. U uvodnom izlaganju na ENPA kongresu potpredsednica Evropske komisije i komesarka za pravdu Vivijan Reding naglasila je da su: – Novine isto toliko relevantne danas u digitalnoj eri kao i pre 50 godina, kada je ENPA osnovana i kada je EU imala samo šest članova. Pozdravljajući predstavnike asocijacija novinskih izdavača iz 23 evropske zemlje, kao i predstavnike asocijacija iz Norveške, Švajcarske i Srbije, predsednik ENPA Ivar Rusdal je rekao da će – Novinski sektor imati isto tako značajnu budućnost kao što je imao i prošlost ukoliko se stvori zakonsko okruženje koje novinskim izdavačima obezbeđuje ravnopravan tretman sa konkurencijom novih tehnoloških platformi, poštovanje autorskih prava i obezbeđuje PDV sistem koji promoviše i podstiče razvoj štampanih medija umesto da ga koči. ENPA kongres omogućio je učesnicima i aktivno uključivanje u dva panela: Uloga novina u demokratskom društvu i Budućnost News Media. U raspravu je bio uključen veliki broj zvaničnika EK, evropskih institucija, kao i izdavača i novinara. U radu kongresa srpsku Asocijacije medija predstavljao je izvršni direktor Zoran Papić.


PETRIČIĆEV TORONTO


Ovih dana Toronto je u zanku poznatog beogradskog i svetskog ilustratora i karikaturiste Dušana Petričića. Od kako je početkom novembra otvorio izložbu „My Toronto“ Petričić kao da je još jednom osvojio grad u kome već godinama živi i radi. Organizatori izložbe bili su potpuno iznenađeni sa više od 300 posetilaca, koji su već u prvim satima želeli da vide Petričićev doživljaj Toronta na jednom mestu. Bila je ovo i dobra prilika da se promoviše knjiga na istu temu, a vodeći kanadski dnevnik Toronto Star, na čijim je  stranicama Dušan Petričić godinama objavljivao svoja viđenja Toronta izdvojio je za priču o izložbi i knjizi čak dve stranice.


“METRO” LANSIRA MAGAZIN ZA NEKRETNINE

Londonski besplatni dnevnik “Metro” lansirao je novi magazin posvećen nekretninama, kako kažu poznavaoci, namenjen vlasnicima kuća u Londonu i onima koji bi tek hteli da postanu vlasnici nekretnina. Prvo izdanje ima 32 strane, a polovina od ukupnog tiraža od 300.000 primeraka ubačena je u besplatne dnevne novine “Metro” dok se druga polovina deli po londonskim prodavnicama. Još nije odlučeno kada će biti štampan drugi broj ovog magazina.


RINGIER- AXEL SPRINGER IZDAO NOVI ČASOPIS U ČEŠKOJ

Izdavačka kuća Grüner + Jahr odobrila je da se početkom novembra na češkom novinskom tržištu pojavi njeno izdanje Geo Epoche. Reč je o monotematskom istorijskom magazinu, koji je za češko tržište adaptirala lokalna redakcija. Ovo izdanje je izašlo kao licencno u okviru izdavača Ringier/Springer. Startni tiraž ovog izdanja je 10.000 primeraka, a cena 4 evra. Koliko će se ubuduće često pojavljivati ovo izdanje na tržištu zavisiće od rezultata prodaje prvog izdanja.


I YAHOO POKREĆE DIGITALNI KIOSK

Konačno će i pretaživač Yahoo startovati sa svojim digitalnim kioskom. Korisnicima ajpoda (iPod) će biti na raspolaganju razni izdavači sa svojim digitalnim izdanjima, a pored toga korisnik može prilaogiti za sebe sadžaj i izbor vesti, koje će direktno povlačiti.


 

Copyright - Asocijacija medija - 2011.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Alliance International Media; Color Press Group, Dnevnik-Vojvodinapress; Ekonom:east Media Group; NIP Fonet d.o.o. Kompanija Novosti AD; NIN d.o.o; Politika Novine i magazini; Press Publishing Group; Ringier - Axel Springer d..o.o., Tanjug d.o.o; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde