Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
JUN, 2011.
Asocijacija Medija
No.154
U OVOM BROJU
Asocijacija Mediaj: Strategiju unaprediti u javnoj raspravi
Čelnici ENPA u poseti Asicijaciji Medija
Ukraina domaćin Svetskog novinskog kongresa 2012
Bild se seli u Njujork
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Delta Holding

Posta


PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

U TOKU JAVNA RASPRAVA O MEDIJSKOJ STRATEGIJI

Prva od pet javnih rasprava o Nacrtu medijske strategije u Srbiji održana je, 13. juna u Kragujevcu, najavilo je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva. Kako je ovo ministarstvo navelo u saopštenju  dostavljenom medijima, diskusija o Nacrtu medijske strategije trajaće do 27. juna, a biće organizovana i u Novom Pazaru, Novom Sadu i Beogradu. Po završetku javne rasprave, početkom jula, Ministarstvo će Vladi Srbije predložiti usvajanje teksta usaglašenog sa svim zainteresovanim stranama.
Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji do 2016. godine predviđa povlačenje države iz vlasništva u medijima, bavi se ulogom medija u društvu, vlasništvom nad javnim glasilima, javnim radiodifuznim servisima, digitalizacijom, medijskom pismenošću i medijskim pluralizmom.


ASOCIJACIJA MEDIJA: STRATEGIJU UNAPREDITI U JAVNOJ RASPRAVI

Upravni odbor Asocijacije medija razmatrao je na sednici 15. juna 2011. godine Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016. godine koje je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva uputilo na javnu raspravu. Kao jedan od inicijatora ideje o potrebi izrade Medijske strategije i, preko svojih predstavnika u radnoj grupi, aktivni učesnik u pripremi nacrta pomenutog dokumenta, Upravni odbor je zaključio da ovaj dokument u značajnoj meri odražava stavove Asocijacije medija, posebno kada je reč o: vlasništvu u medijima, ulozi države, projektnom finansiranju svih, a posebno lokalnih medija, neophodnosti izmene i usaglašavanja medijskog zakonodavstva, stimulativnih mera kada je u pitanju podrška štampanim medijima…
Istovremeno, Upravni odbor Asocijacije medija je zaključio da je, u osnovi dobar tekst, moguće u značajnoj meri unaprediti preciznijim formulacijama,  posebno u delovima koji se bave oblašću transparentnosti vlasništva i zaštitom konkurencije.
Upravni odbor Asocijacije medija zalaže se za potpunu transparentnost vlasničke strukture medija i doslednu zaštitu konkurencije. Rešenja koja budu predložena u konačnoj verziji Strategije ne bi smela da ograničavaju razvoj medijske industrije, pa je Upravni odbor AM odlučio da Ministarstvu, u okviru javne rasprave, dostavi konkretne predloge, koji se odnose na regulisanje ovih oblasti, kako bi se sprečila eventualna nepreciznia, ili proizvoljna tumačenja. Agencija Tanjug zadržala je pravo da o svom viđenju predloga iznetih u Nacrtu Strategije detaljno informiše Ministarstvo kultre, informisanja i informacionog društva.
Upravni odbor Asocijacije medija nastaviće sa aktivnim i konstruktivnim učešćem u procesu usvajanja što kvalitetnijeg dokumenta Strategije koja je od izuzetnog značaja za razvoj svih medija u Republici Srbiji.


ČELNICI ENPA U POSETI ASOCIJACIJI MEDIJA

Na poziv Upravnog odbora Asocijacije medija u Beogradu će od 28. do 30. juna boraviti Ivar Rusdal predsednik Evropske asocijacije novinskih izdavača i Francine Cunningham izvršna direktorka ENPA. Za vreme kratkog radnog boravka predsednik ENPA, koja okuplja više od 5.200 evropskih novina informisaće predstavnike medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije medija o ENPA aktivnostima i glavnim pravcima delovanja do kraja 2011. godine, a govoriće i o novim modelim poslovnog organizovanja u medijima. Ruzdal i Cunningham će za vreme boravka u Beogradu posetiti Ministarstvo kulture, informacija i informacionog društva, a obićiće i redakcije dnevnih listova okupljenih oko Asocijacije medija.


ODRŽANA SKUPŠTINA EVROPSKE FEDERACIJE NOVINARA

U Beogradu je od 15. do 17. juna održana Skupština Evropske federacije novinara (EFJ), uz prisustvo 80 predstavnika novinarskih udruženja i sindikata iz većine evropskih država.
Moto skupa, koji je otvorio predsednik Boris Tadić, je bio "Ključ za slobodu medija u Evropi: novinarstvo kao javno dobro", a glavne teme su bile: socijalni dijalog između sindikata i medijskih kompanija i sloboda štampe. Domaćini Skupštine Evropske federacije novinara su bili Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije. Otvarajući skup predsednik Tadić je naglasio da: „Država ne može biti vlasnik medija, ali i da u Evropskoj uniji postoje brojne dileme u vezi s tim i različiti modeli rešavanja ovog pitanja.
Prema njegovim rečima, odnos države i medija je „delikatan i višedimenzionalan i bez slobodnih medija nema ni demokratije ni perspektive Srbije“. Predsednik Tadić je takođe istakao da bi mediji trebalo da budu kontrolori države i istraživači. Oni treba da osvetle procese u društvu, ali i da ukažu na propuste i kriminal. Oni su i korektiv javnosti i nezaobilazan gradivni činilac javnosti i zato imaju posebnu ulogu u kreiranju atmosfere u društvu.


NAGRADA „BLICU“

„Brand Fair 7” dodelio je dnevnom listu  Blic (član Asocijacije medija) specijalno priznanje „Snaga brenda - dobra vest“. Nagrada se dodeljivala medijima koji se svojim radom ističu u pozicioniranju i izgradnji sopstvenog brenda.
Ocena je da je “Blic” brend koji je svoj uspeh izgradio inovativnim pristupom istraživačkom novinarstvu, proverenim informacijama, pravom dozom zabavnih sadržaja i kvalitetnim modernim konceptom. Analizirani su: identitet medija, uređivačka politika, društveno odgovorno ponašanje, „snaga“ imena, pre svega u stručnoj javnosti i kod urednika i novinara, konzistentnost i trajanje branda, kao i imidž u najširoj javnosti. Nagrađeni su i RTS za tradiciju modernog, RTV Pink za apsolutnog lidera zabave i Studio B nagradom „Mali ekran velika porodica.


„VEČERNJE NOVOSTI“ DODELILE NAGRADU ZA NOVINARSKU HRABROST

Nagradu za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“, koju svake godine dodeljuje Kompanija „Novosti“, ove godine dobila je Aleksandra Delić, dopisnik „Večernjih novosti“ iz Šapca.
Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine, Milana Pantića, koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine u hodniku ispred svoga stana.
Petočlani žiri, koji su sačinjavali predstavnici UNS, NUNS, „Večernjih novosti“, jagodinskog „Novog puta“ i Književnog kluba „Đura Jakšić“, jednoglasno je odlučio da ove godine, deseti put, nagradu dobije dopisnica „Novosti“, koja je pokazala izuzetnu hrabrost i upornost u razotkrivanju nezakonitih i društveno opasnih pojava u Šapcu i Podrinju.


DELTINA DONACIJA BEOGRADSKOJ FILHARMONIJI

Kompanija Delta Holding (pridruženi član Asocijacije medija) donirala je 5,5 miliona dinara Beogradskoj filharmoniji za kupovinu duvačkih instrumenata u želji da pomogne i unapredi rad ove važne institucije kulture. Donacija je realizovana uz podršku Delta Maxi i Delta Sport Grupe. Direktoru Beogradske Filharminije Ivanu Tasovcu donaciju je zvanično uručila Ivana Mišković Karić, direktorka Delta Fondacije. Ona je istakla da je “Beogradska filharmonija jedna od najuspešnijih ustanova kulture, koja promoviše onu vrstu kulturnih vrednosti koje su bile ozbiljno urušene. Obnavljanje i promovisanje vrednosti bogatog nacionalnog i svetskog kulturnog nasleđa važan su preduslov za izgradnju zdravog društvenog ambijenta. Na tom putu država ne bi trebala da bude sama već treba da dobije podršku privrednog sektora“.


DODELJENE TRADICIONALNE NAGRADE „DANASA“

Kolumnista i urednik rubrike Terazije u „Danasu“, Dragoljub Petrović, dobitnik je ovogodišnje nagrade „Stanislav Staša Marinković“, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu. Novinarka ekonomske rubrike Mirjana N. Stevanović dobitnica je nagrade „Nikola Burzan“, koju „Danas“ interno dodeljuje pojedincima koji su se svojim radom i zalaganjem istakli u proteklih godinu dana. Tradicionalna priznanja dobitnicima uručena su na prigodnoj svečanosti povodom dvostrukog jubileja „Danasa“ - 14. rođendana lista i izlaska 5000. broja.


OTKRIVEN SPOMENIK MILANU PANTIĆU

Bista sa likom jagodinskog novinara Milana Pantića postavljena je u parku koji nosi njegovo ime. Inicijativu za podizanje spomenika koji je zvanično otkriven u subotu pokrenulo je Udruženje novinara Srbije, a protokol o podizanju potpisali su gradonačelnik Jagodine Dragan Marković i direktor „Večernjih novosti“ Manojlo Vukotić. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) smatra poražavajućom činjenicu da ni posle deset godina nisu otkriveni nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića. Kako se navodi u saopštenju Izvršnog odbora NUNS-a, na desetogodišnjicu ubistva Milana Pantića, zahteva se ne samo otkrivanje zločinaca koji su oduzeli život Pantiću, već jasan odgovor zašto ubice novinara u Srbiji ostaju neotkrivene i ko snosi odgovornost za to što dugogodišnje istrage nisu dale nikakve rezultate.
“NUNS, zbog toga, poziva novinare, prijatelje Pantića, Ćuruvije i Dade Vujasinović da se ubuduće komemorativni skupovi održavaju, ne pored spomenika našim ubijenim kolegama, već ispred institucija koje su dužne da rasvetle ove zločine“, stoji u saopštenju.


JOŠ NIJE KASNO ZA „THE DIGITAL IMPACT“

Više od 100 učesnika je već prijavljeno za konferenciju The Digital Impact, koju ABC Srbija organizuje uz podršku USAID i IREX, 1. jula u hotelu Continental. Predavanja i mogućnost interakcije sa vrhunskim svetskim autoritetima iz oblasti digitalne kreativnosti, marketinga, izdavaštva i društvenih mreža, uz simbolične cene kotizacija u protivvrednosti 30, odnosno 50 evra, privlače pažnju velikog broja marketinških i medijskih profesionalaca iz Srbije. Saznajte detalje o konferenciji i rezervišite svoje mesto na vreme putem internet adrese:
http://abcsrbija.com/dogadjaji/najave-dogadjaja.html


SPORAZUMELI SE “CENTROPROIZVOD” I “NESTLE”

Kompanija Centroproizvod (pridruženi član Asocijacije medija), lider u prehrambenoj industriji u Srbiji postigla je sporazum sa kompanijom Nestle o kupovini jednog dela proizvodnog portfolija velikog brenda C. ,,Centroproizvod smo doveli u sam vrh prehrambene industrije i posle dugog razmatranja razvojne strategije doneli smo odluku da je ovaj korak najbolje rešenje za kompaniju Centroproizvod, kao i za celokupni razvoj prehrambenog sektora u Srbiji. Nestle će sa svojim iskustvom, znajem i dugom tradicijom, osigurati da se brend C dalje razvija i postane još veći i značajniji u regionu”, izjavio je generalni direktor kompanije „Centroproizvod“ Nemanja Popov. Kompanija „Centroproizvod“ postala je prepoznatljiva kao jedno od najuspešnijih domaćih preduzeća, koje stalno ulaže u poboljšanje kvaliteta, tehničku i tehnološku opremljenost, nove proizvode i edukaciju zaposlenih. U kompaniju je u poslednjih nekoliko godina uloženo više od 30 miliona eura. Kompanija Nestle predstavlja vodeću svetsku prehrambenu industriju i jednu od najbrže rastućih kompanija u regionu. Prisutna je u 130 zemalja, poseduje 500 fabrika širom sveta i zapošljava 280.000 ljudi. Kompanija Nestle je poznata po izuzetnom kvalitetu svojih proizvoda, brizi o svojim zaposlenima i zdravlju svojih potrošača.


„SENSA“ SVE ČITANIJA

Kompanija Adria Media Serbia (član Asocijacije medija) saopštila je da njen magazin „Sensa“ beleži dalji rast čitanosti! Naime, majsko izdanje magazina zabeležilo je 89.111 čitalaca,  što je najveća čitanost od pokretanja ovog magazina, marta 2008. Samo tokom prvih pet meseci 2011. godine „Sensa“ je ostvarila rast čitanosti od 34 odsto u odnosu na isti period prethodne godine! Tradicionalno najprodavanje izdanje „Sense“ - letnji dvobroj za jul–avgust biće na kioscima 1. jula. Informacije o mogućoj poslovnoj saradnji sa ovim izdanjem očekuju vas na e-mail adresi: sensa.oglasi@adriamedia.rs


PROMOVISAN BETIN EKOLOŠKI PORTAL

Novinska agencija Beta pokrenula je veb sajt „Zelena Srbija“ na internet adresi: www.zelenasrbija.rs sa vestima, fotografijama i video zapisima na temu zaštite životne okoline. „Zelena Srbija“ je sveobuhvatan izvor informacija o stanju životne sredine u Srbiji i svetu, ključnim događajima, kao i o svim aktivnostima vezanim za zaštitu okoline i unapređenje zdravog načina života. Novi sajt je otvoren u okviru projekta Zelena Srbija koji postoji kao deo agencijskog  servisa od 2009. godine. Projekat „Zelena Srbija“ su podržali Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Institut za održive zajednice i Ambasada SAD-a.


TELEKOM DONIRAO OPREMU ZA DEČJE ODELJENJE U NIŠU

Dečje hemato-onkološko odeljenje na Klinici za interne dečije bolesti Kliničkog centra Niš renovirano je nedavno, a nabavljena je neophodna oprema zahvaljujući vrednoj donaciji Telekoma Srbija (pridruženi član Asocijacije medija). Kompanija je donirala više od milion dinara za obnovu odeljenja i nabavku opreme, među kojima su i precizni uređaji za prijem terapije. Na taj način je poboljšan i olakšan svakodnevni rad sa najmlađim pacijentima. Prilikom posete Kliničkom centru Niš Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija, koji je tom prilikom najavio dalje planove za podršku Kliničkom centru u Nišu. „Pored donacije koja je već realizovana, planiramo i da uvedemo besplatni bežični internet i obezbedimo deci dva računara kako bi im bolnički dani protekli brže uz komunikaciju sa svojim prijateljima“, istakao je Lučić. Telekom Srbija kao nacionalna kompanija nastoji da ravnomerno ulaže u lokalne zajednice, u projekte koji imaju za cilj poboljšanje uslova života svih građana.


„SRBIJAGASU“ PRIZNANJE „NAJHUMANIJA SREDINA“

JP „Срbijagas“ (pridruženi član Asocijacije medija) dobitnik je vrednog priznanja za humanost i plemenitost njegovih zaposlenih. Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi članovima Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi „Srbijagasa“ uručena je plaketa „Najhumanija sredina“ za 2010. godinu. Ovo vredno priznanje primio je predsednik aktiva Milan Lakić, a nagradu je uručio član gradskog veća Novog Sada prof. Aleksandar Kiralj. Primajući izuzetno priznanje Milan Lakić je istakao da prosečno tokom četiri organizovane godišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi zaposleni „Srbijagasa“ u Novom Sadu daju oko 150 jedinica dragocene tečnosti.


POŠTA SRBIJE PROSLAVILA ROĐENDAN

Javno preduzeće PTT saobraćaja „Srbija” (pridruženi član Asocijacije medija) obeležilo je  171 godinu od otvaranja prve pošte u Beogradu. Tim povodom održan je svečani skup u beogradskom hotelu „Hajat”, na kome se okupljenima video porukom obratio premijer Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, a u panel-diskusiji na temu „Pošta – podrška elektronskoj upravi” učestvovali su zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, kao i menadžeri mnogobrojnih kompanija, Na skupu je istaknuto da je Pošta Srbije, zahvaljujući svojoj automatizovanoj i integrisanoj mreži od 1.500 poslovnica na teritoriji cele Srbije, kao i ambicioznim planovima razvoja postala prepoznatljivi i gotovo nezamenljivi infrastrukturni sistem u planovima Republike Srbije sa ciljem da što veći deo državnih servisa približi građanima. Istovremeno, Pošta je razvila niz novih, integrisanih komercijalnih usluga od značaja za razvoj elektronskog poslovanja i pojednostavljivanje administrativnih procedura, kao što je najnovija integrisana izvozna usluga za mala i srednja preduzeća.        


“ZORA” PRIPALA JIRI STEJSKALU

Nagrada „Zora“ Udruženja novinara Srbije za posebna dostignuća u TV novinarstvu na 17. Festivalu lokalnih TV stanica „Zlatni prosjak“ u Košicama u Slovačkoj dodeljena je Jiri Stejskalu, režiseru filma „Pit Hol“. Film je rađen u estonsko – slovačkoj koprodukciji, a tema mu je svakodnevna borba običnih ljudi sa nadolazećom modernizacijom i progresom. Nagradu „Zora“ na Festivalu lokalnih TV stanica „Zlatni prosjak“ UNS je prvi put dodelio 2006. godine.  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

TORONTO STARU NAGRADA ZA NOVINARSKU IZUZETNOST

Dnevnik Toronto Star po drugi put zaredom nagrađen je nagradom za novinarsku izuzetnost koju dodeljuje Kanadska novinarska fondacija. Reč je o najvišoj novinarskoj nagradi u Kanadi. Primajući nagradu urednik Toronto Star Michael Cooke izjavio je da je posebna čast primiti ovakvu nagradu u vremenima burnih promena u medijskoj industriji


RUSKI MILIJARDER SUVLASNIK IZRAELSKIH NOVINA.

Bivši ruski naftni tajkun Leonid Nevzlin, optužen u odsustvu za ubistvo u Rusiji, kupio je akcije izraelskog dnevnog lista “Haaretz”. Za 20 odsto deonica ovog lista Nevzlin je posle pregovora dugih godinu dana izdvoio 700 miliona novih izraelskih šekela. Investicija će mu omogućiti da bude član borda. Nevzlin je bio jedan od saradnika Mihaila Hodorkovskog u famoznoj naftnoj kompaniji Yukos, a u Izraelu boravi od bekstva iz Rusije 2003. godine. Izraelske vlasti su odbile ruski zahtev za izručenje sumnjajući u validnost dokumenata na osnovu kojih je u Rusiji podignuta optužnica.


BAUER MEDIA LANSIRA FITNES MAGAZIN

Izdavačka kuća Bauer Media u nastojanju da kapitalizuje popularnost fitnesa i magazina posvećenih ovom sadržaju, odlučila je da početkom jula na tržište lansira magazin “Outdoor Fitness”. Reč je o dvomesečniku, koji će na obimu od 164 stranica biti lansiran na tržište po ceni od 3,99 funti. Prema kompanijskom menadžmentu magazin računa na oko 6 miliona ljudi u Velikoj Britaniji, koji upražnjavaju fitnes u prirodi. Inače, najbolje prodavani magazin u ovoj kategoriju u Britaniji je Mens Health sa prosekom od 245.932 primerka ostvarenim u drugoj polovini 2010. godine.


BBC NOVINARI GLASAJU O ŠTRAJKU

Nakon informacija da se priprema ukidanje više stotina novinarskih radnih mesta u javnom servisu Velike Britanije – BBC (Bi-Bi-Si), novinari ove medijske kuće pripremaju se da glasaju o stupanju u štrajk kao jednoj od mera pritiska na poslodavce. Do sindikalnog protesta dolazi nakon informacije da će u BBC World Service biti ukinuto 100 novinarskih mesta, da u sektoru BBC Television Current Affairs sledi rekukcija radnih mesta od 30 odsto, a da su u rizičnoj zoni i 43 radna mesta u BBC News. Prema informaciji koju je objavio dnevnik “Guardian” u BBC uredima širom Britanije i sveta biće ukinuto oko 1.000 novinarskih radnih mesta.


UKRAINA DOMAĆIN SVETSKOG NOVINSKOG KONGRESA 2012

Izvršni komitet WAN –IFRA na sednici održanoj u Cirihu odlučio je da će domaćin Svetskog novinskog kongresa 2012., Svetwskog uredničkog foruma i izložbe Info Service Expo biti Kiev, glavni grad Ukraine. Skup će biti održan od 2. do 5. septembra 2012. godine uz učešće velikog broja predstavnika novinskih izdavača iz sveta. Organizatori skupa u ime domaćina biće Ukrainska asocijacija novinskih izdavača i organizacija Nezavisni regionalni novinski izdavači Ukraine. Ovogodišnji skup biće održan u Beču od 12. do 15. oktobra.


EUROSPORT.COM NUDI REZULTATE U REALNOM VREMENU

Sajt Eurosport.com počinje od 1. avgusta sa novim sadržajem na adresi: livescore.eurosport.com Reč je o sportskom sajtu, gde će posetioci imati uživo sportske rezultate u realnom vremenu. U isto vreme biće omogućen slobodan pristup za korisnike iPhone app . Novi sajt livescore.eurosport.com će biti dostupan na deset jezika i nudiće navijačima servis sportskih rezultata u realnom vremenu i to svih glavnih sportskih događaja u svetu i nacionalne lige i međunarodnih događaja iz ragbija, fudbala i tenisa, a u daljem vremenu očekuje se proširenje liste sportova.


BILD  SE SELI U NJUJORK

Povodom desete godišnjice od terorističkog napada  na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001. godine ekipa novinara, reportera, fotoreportera, urednika, predstavnika izdavača i glavnog urednika najtiražnijeg nemačkog dnevnog lista sele se u Njujork. Ekipa “Bilda” će sa lokacije u Njujorku pripremiti specijalno izdanje posvećeno ovom datumu.


ŠPIGEL TV KAO VEB KANAL

Firma Špigel TV GmbH je startovala sa svojim stalnim televizijskim programom na internetu. Svakog sata non-stop emituju se dokumenti, analize i pozadine pojedinih događaja. Redakcijski tim svakog dana priprema novi sadržaj programa i pri tom se koristi sinergija i aktivnosti drugih produkcijskih timova u okviru Špigel grupe. Sadržaji i prilozi se odnose na informacije i izveštaje koji se objavljuju na portalu Špigel onlajna.


BILD.DE I DALJE U VOĐSTVU

Prema podacima IVW Online, firma koja u Nemačkoj odituje posete na internetu, portal Bild.de je i u maju bio najposećeniji među informativnim sajtovima sa 176,4 miliona poseta. Iza ovog portala je Špigel, kod kojeg je registrovano  153,4 miliona posata, a zatim sledi Welt sa 38,5 miliona i Siddojčecajtung sa 34,8 miliona posata.


TELEKOM KIOSK PROŠIRUJE PONUDU

Digitalni kiosk PagePlace Dojče Telekoma otvoren je za korisnike android telefona. Od sajma Cebit, kada je otvoren i imao je samo samo manji broj izdanja za PC-ije i iPhone i iPode, sada je korisnicima na raspolaganju za preuzimanje više od 40.000 knjiga, 450 časopisa i 50 novina, a od jula će posetiocima biti omogućena i pretplata za novine i časopise.


Copyright - Asocijacija medija - 2011.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Alliance International Media; Color Press Group, Dnevnik-Vojvodinapress; Ekonom:east Media Group; NIP Fonet d.o.o. Kompanija Novosti AD; NIN d.o.o; Politika Novine i magazini; Press Publishing Group; Ringier - Axel Springer d..o.o., Tanjug d.o.o; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde