Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Februar 2015
Asocijacija Medija
No. 242
U OVOM BROJU
Izveštaj o vlasničkoj strukturi medija u Srbiji
Novi seminar u Asocijaciji medija
Istraživanje o efikasnosti outdoor medija
Šarl Ebdo ponovo izlazi
Prvi "4G Dron dan" u Hrvatskoj
NY Times strategija za mlađu populaciju
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

IZVEŠTAJ SAVETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Savet za borbu protiv korupcije objavio je "Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji". U izveštaju se analiziraju vlasnička struktura medija, vlasništvo države u medijima, kontrola medija kroz različite modele finansiranja, funkcionisanje regulatornih tela, kao i fenomeni tabloidizacije, cenzure i autocenzure. Kako bi utvrdio stepen transparentnosti vlasništva medija u Srbiji, Savet je analizirao sadržaj registra medija i utvrdio da je na dan 30. juna 2014. godine registrovano 1.319 glasila. Radi se o 711 štampanih medija, 237 radio-stanica, 208 internet glasila, 130 televizijskih stanica i 20 servisa novinskih agencija, devet sredstava javnog informisanja i četiri elektronska izdanja. Utvrđeno je da se 613 pravnih lica istovremeno pojavljuje kao osnivač više od jednog javnog glasila. Na analiziranom uzorku od 50 medija, uključujući i devet internet portala i veb-sajtova koji se bave javnim informisanjem, Savet je utvrdio da 23 medija ima potpuno transparentno vlasništvo, kod 14 medija vlasništvo je netransparentno ili delimično transparentno, kod najmanje 13 medija vlasništvo je formalno transparentno, ali se u javnosti kao vlasnik tih medija percepira neko drugo lice.


PROJEKTI NA JEZICIMA MANJINA

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije izdvojilo je ove godine 30 miliona dinara za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog interesa na jezicima nacionalnih manjina, izjavio je državni sekretar Saša Mirković u okviru panela "Ostvarivanje prava nacionalnih manjina u oblasti izveštavanja", objasnivši da je povećan i limit za sredstva koja se mogu dobiti po pojedinačnom projektu. Novina je i u tome što u konkursnim komisijama većinu čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja. Mirković je ocenio da na taj način članovi konkursnih komisija snose odgovornost za kvalitet odobrenih projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina. Na sajtu Ministarstva kulture i informisanja biće objavljena imena članova komisija kada bude istekao rok za podnošenje projekata (3. mart 2015). Mirković je istakao da su na osnovu Zakona o elektronskim medijima, saveti nacionalnih manjina prvi put dobili mogućnost da imaju svog predstavnika u Regulatornom telu za elektronske medije. Taj član će biti imenovan kada jednom od aktuelnih članova istekne mandat.


NOVI SEMINAR U ASOCIJACIJI MEDIJA

Media News&Consulting i Asocijacija medija uz podršku Ambasade SAD u Beogradu najavljuju novi iz serije dvodnevnih seminara posvećenih dopunskoj edukaciji novinara za uspešnije izveštavanje o pojedinim temama od posebnog interesa kako za uređivačke politike medijskih kuća tako i za širu javnost. Ovoga puta seminar je posvećen boljem razumevanju IT i telekomunikacionog sektora kao potencijalne razvojne šanse Srbije. O stanju u ovoj oblasti i razvojnim potencijalima govoriće vodeći stručnjaci iz ove oblasti, predstavnici nadležnih ministarstava, kompanija, urednici medijskih kuća. Seminar će biti održan 18. i 19. marta 2014. godine u sedištu Asocijacije medija. Detaljnije informacije o seminaru i mogućnostima prijavljivanja na: info@asmedi.org i zoranpapic@mncbgd.com.


SPROVOĐENJE MEDIJSKIH KONKURSA

Savet za štampu i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja insistiraju da se organi javne vlasti pridržavaju procedure za sprovođenje konkursa i time doprinesu poštovanju Zakona i kvalitetnijem ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja. U dokumentu Hronologija postupaka u procesu sprovođenja konkursa, koju je preko Stalne konferencije gradova i opština Ministarstvo kulture i informisanja prosledilo lokalnim organima vlasti, jedna od tačaka je i pribavljanje podataka od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Saveta za štampu, radi ocenjivanja predloga projekata učesnika konkursa. Na osnovu tih podataka komisije utvrđuju da li su učesniku konkursa izrečene mere od strane državnih organa, regulatornih tela ili tela samoregulacije u poslednjih godinu dana zbog kršenja profesionalnih i etičkih standarda i da li je nakon izricanja kazni ili mera učesnik konkursa preduzeo aktivnosti koje garantuju da se sličan slučaj neće ponoviti. Organi javne vlasti koji su do sada organizovali konkurse, u velikom procentu nisu tražili od regulatornih i samoregulatornih tela podatke o poštovanju etičkih standarda novinarstva od strane učesnika konkursa, zbog čega jedan od dva kriterijuma za ocenu prijava na konkurse nije uzet u obzir.


ERIKSONOVO REŠENJE ZA TARIFIRANJE I NAPLATU

Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medije) potpisao je ugovor o implementaciji Eriksonovog rešenja za tarifiranje i naplatu za svoje rezidencijalne (postpejd i pripejd), kao i poslovne korisnike i fiksne pretplatnike, čime je omogućen završetak BSS (Business Support Systems) transformacije. Telekom Srbija će na taj način prvi u Evropi implementirati Eriksonovo novo rešenje "Charging and Billing in One solution“. Implementacija je poslednji korak u procesu transformacije započetom 2011, koji će omogućiti Telekomu Srbija fleksibilnost u ponudi, širi spektar promocija, podsticajnih programa, popusta, paketa koji kombinuju različite servise, kao i ponudu različitih tarifa korisnicima, omogućujući punu kontrolu troškova u realnom vremenu. Eriksonon obezbeđuje operatorima mogućnost naplate u realnom vremenu još od 1996. Konvergentno rešenje za tarifiranje i naplatu „Charging and Billing in One“ služi operatorima za upravljanje “end to end“ tarifiranjem i naplatom za sve vrste korisnika, i obezbeđuje tarifiranje i naplatu za sve usluge - razgovore i podatke, iz fiksne i mobilne mreže.


ISTRAŽIVANJE O EFIKASNOSTI OUTDOOR MEDIJA

Srpski ogranak International Advertising Association (IAA Srbija) u utorak, 3. marta, u Radisson Blu Old Mill Hotelu, organizuje prezentaciju OMEX istraživanja. Radi se o predstavljanju rezultata istraživanju u oblasti Out of Home medija, odnosno merenja reach i frequency, čime se obezbeđuju egzaktni podaci o ovoj vrsti oglašavanja. Istraživanje se provodi po standardima ESOMAR-a (The European Society of Opinion and Marketing Research) i ima za cilj optimizaciju planiranja oglašavanja u OOH medijima. Učesnici događaja biće u prilici da pogledaju četiri prezentacije koje će izložiti ugledni stručnjaci u ovoj oblasti: Felix Mende, Swiss Poster Research Plus, Dr Srđan Bogosavljević, Ipsos Strategic Puls Ante Šalinović, Ipsos Puls i Predrag Kurčubić, Ipsos Strategic Marketing.


NIN FOKUS "FARMACIJA - IZAZOVI I PERSPEKTIVE 2015"

Na konferenciji "Farmacija: izazovi i perspektive 2015", koju je organizovao tim nedeljnika NIN, cilj je bio da se u otvorenoj debati svih aktera, od državnih institucija preko zdravstvenih i profesionanih organizacija, do predstavnika farmaceutske oblasti, razmotre najveći izazovi i mogućnosti daljeg razvoja farmaceutske industrije Srbije, u sklopu najavljenih sveobuhvatnih strukturnih reformi i približavanja Srbije EU, sa primerima dobre prakse. Najviše se pričalo na temu javnih nabavki lekova koje su neadekvatne po rečima Berlislava Vekića, državnog sekretara Ministarstva zdravlja, sa čim se složio i Miljko Ristić, direktor KCS, navodeći da su rokovi u proceduri javne nabavke lekova predugi. Sdruge strane Sanda Savić, direktor korporativnih poslova u kompaniji Hemofarm koncern (pridruženi član Asocijacije medija) navela je da se država bori da privuče nove strane investitore, ali da bi trebalo da obrati pažnju na one koji već posluju u Srbiji. Hemofarm stalno otvara nove proizvodne pogone u Srbiji i planira investicije od 22 miliona evra.


ORDENJE ZA OLJU BEĆKOVIĆ I SAŠU JANKOVIĆA

Francuska ambasadorka u Beogradu Kristin Moro potvrdila je FoNetu da je novinarki Olji Bećković uručen Orden legije časti, dok je Ombudsman Saša Janković odlikovan Nacionalnim ordenom za zasluge. "Ova odlikovanja su im dodeljena kao ličnostima koje već dugi niz godina daju svoj doprinos razvoju demokratskih vrednosti koje Francuska visoko ceni, kao što ih ceni i Srbija", istakla je Moro. Upitana o ocenama pojedinih medija da visoka priznanja Olji Bećković i Saši Jankoviću predstavljaju "udar na premijera" Aleksandra Vučića, koga oni često kritikuju, Moro je naglasila da se "kriterijumi za dodeljivanje prate dugi niz godina i ne odnose se na pojedinačne događaje".


AMBASADOR SAD U POSETI KOMPANIJI NELT GRUPA

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, gdin Majkl Kirbi posetio je nedavno kompaniju NELT Grupa. Tokom posete razgovaralo se o poslovnom ambijentu u Srbiji, o borbi protiv sive ekonomije i aspektima društveno odgovornog poslovanja kompanije NELT. Tokom razgovora sa g-dinom Kirbijem, predstavnici NELT Grupe (pridruženi član Asocijacije medija) su iskazali interesovanje za dalje razvijanje poslovnih odnosa i saradnje sa američkim kompanijama – kroz distribuciju, joint-venture projekte ili greenfield investicije, kao i za mogućnosti izvoza svog proizvodnog programa iz asortimana fabrike Neoplanta, koja od 2007. godine posluje u sastavu kompanije. Ambasador Kirbi se tokom obilaska NELT kompleksa u Dobanovcima i skladišta kompanije upoznao sa najnovijim tehnologijama koje kompanija primenjuje u svakodnevnom poslovanju.


TV ARENA SPORT I LIGA ŠAMPIONA NASTAVLJAJU SARADNJU

TV Arena sport produžila je saradnju sa UEFA vezano za ekskluzivna prava prenosa utakmica Lige šampiona i Lige Evrope u naredne tri sezone. Ljubitelji vrhunskog fudbala imaće priliku da svakog utorka i srede od 20.45 na TV Arena sport prate utakmice najboljeg klupskog fudbalskog takmičenja na svetu, Lige šampiona, dok će utakmice Lige Evrope na programu biti u prepoznatljivom terminu od 19.00 i 21.05 časova. Tim povodom TV Arena sport je u hotelu „Allure Caramel“ organizovala gledanje utakmice osmine finala Lige šampiona, PSŽ – Čelsi i Šahtjor – Bajern. U odličnoj atmosferi uživale su i brojne poznate ličnosti, a najbolji prognozer osvojio je vrednu nagradu - ulaznicu za finalni meč Lige šampiona, 6. juna 2015, u Berlinu. Osim Lige šampiona i Lige Evrope, TV Arena sport nastaviće da prenosi i Jelen Super ligu, francusku Ligu 1, italijansku Seriju A, Ligu Belgije, Argentine i Brazila.


HEMOFARM FONDACIJA ZA POZORIŠTE "BOŠKO BUHA"

U okviru nacionalne kampanje „Svim srcem“ Hemofarm Fondacija značajno je pomogla početak obnove nastarijeg dečjeg pozorišta kod nas „Boško Buha“ na Terazijama koje je bilo u jako lošem stanju i na kome nije ništa zamenjeno još od osnivanja 1950. godine. U prvoj fazi pomoći Hemofarm Fondacija donirala je 30 hiljada evra za početak radova, a zahvaljujući kojoj će biti zamenjene elektroinstalacije, postavljena nova scena, zavese i stolice i popravljen krov. Druga faza pomoći pozorišta realizovana je kroz humanitarnu aukciju slika. Hemofarm fondacijaje 12. februara u Domu Vojske Srbije u Beogradu ponudila na prodaju 50 vrednih dela domaćih autora stečenih tokom više od pola veka postojanja. Na aukciji je prodato 33 od 50 slika i sakupljeno više od 15 hiljada evra za pozorište.


PRIZNANJA "PLANETA BIZNIS"

Kako navodi agencija Beta, kompanije Metalac i D ekspres (D Expreš) kao i Banka Inteza Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) nagradjeni su priznanjima "Planeta biznis", koje dodeljuju časopisi Ekonometar i Magazin Biznis. Tradicionalne nagrade, dodeljene povodom devet godina izlaženja časopisa, primili su generalni direktor kompanije Metalac, Petrašin Jakovljević, za uspešno upravljanje kompanijom, vlasnica i direktorka kompanije D ekspres za doprinos razvoju preduzetništva i predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza, Draginja Đurić, za najuspešniji program korporativne društvene odgovornosti. Redakcija časopisa Ekonometar i Magazin Biznis ove godine dodelila je specijalno priznanje kompaniji Generali Srbija osiguranje za dugogodišnju uspešnu saradnju i stratešku podršku. Priznanje je dobio predsednik i izvršni direktor Generali osiguranja Srbija Andrea Simončeli. Prijemu je prisustvovala potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, kao i mnogi bankari, privrednici i novinari.


BLIC ŽENA "TRIBINA ZA BAKSUZE U LJUBAVI"

Uoči dana zaljubljenih, u Hotelu „Moskva“ u Beogradu održana je "Tribina za baksuze u ljubavi", koju je organizovala redakcija „Blic žene“, najtiražnijeg ženskog magazina u regionu. Učesnice tribine, posvećene problemima savremenog braka i porodice, bile su Milena Stojković, ekskluzivna gošća „Blic žene“ iz Rima, medijator, osnivač prve evropske agencije za razvode i autorka knjige „Ćao, amore“. Bile su tu i Stanislava Vučković, psiholog i praktičar porodične terapije; i Marija Petrović, advokat, dugogodišnja saradnica i članica Upravnog odbora Centra za prava deteta. Povod je bio Dan zaljubljenih, 14. februar, ali je tribina namerno organizovana na petak 13, baksuzni dan, kako bi se temi razvoda, koja je obično dramatična, prišlo s malo humora i ironije. Tribina je izazvala veliko interesovanje, kako čitateljki Blic žene, tako i medija. Posetioce tribine posebno su zanimale veštine potrebne za rešavanje konflikata.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

"ŠARL EBDO" PONOVO IZLAZI

Prema vestima iz FoNet-a, francuski satirični magazin "Šarl ebdo" (Charlie Hebdo), nakon više od mesec i po dana od napada džihadista, koji su masakrirali većinu njegovih urednika, ponovo počinje da izlazi. Na naslovnoj stranici Šarli se ponovo "okomio" na svoje omiljene mete. Na njoj su papa, jedan džihadista, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi i desničarska političarka Marin Le Pen prikazani kao gomila razjarenih zveri koje jure psa sa primerkom "Šarli ebdoa" u zubima, uz naslov "vratili smo se". Nakon napada od 7. januara, Šarli je već kroz nedelju dana izdao još jedan broj, "izdanje preživelih", na čijoj naslovnoj strani je ispod naslova "sve je oprošteno" prikazan prorok Muhamed sa suzom u oku, kako drži natpis "ja sam Šarli". Međutim i takva slika je bila povod za nasilne proteste u više muslimanskih zemalja. Taj broj lista je štampan u osam miliona primeraka, što je gotovo neverovatan podatak, s obzirom na to da je pre napada tiraž Šarlija bio 60.000. Novi broj, koji je izašao 25. februara, štampan je u 2,5 miliona primeraka. Novi glavni urednik Šarlija, Žerar Bijar, kazao je da se ovaj broj neizostavno bavi ekstremizmom, s obzirom na napade u Kopenhagenu od 14. i 15. februara.


PRVI "4G DRON DAN" U HRVATSKOJ

Prvi "4G dron dan" u Hrvatskoj, održan na Cvjetnom trgu, na atraktivan je i jedinstven način promovisao udvostručenje brzine 4G pristupa internetu u HT-ovoj mobilnoj mreži. Centralni elementi događaja bile su četiri bespilotne letelice, kojima su upravljali posebno obučeni stručnjaci. Dronovi su iz vazduha, pomoću mobilnih uređaja, snimali fotografije i video zapise, a HT-ov ultrabrzi mobilni internet sve ih je u realnom vremenu prenosio na LED ekran, odnosno na web stranicu 4gdrondan.com. Posetioci su mogli odmah da podele fotografije sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a onima koji su želeli i uspomenu na papiru, HT je fotografije odmah i odštampao. Svi posetioci koji su podelili fotografiju sa događaja uz navedeni hashtag ušli su u nagradno izvlačenje za Sony Xperia Z3. U internoj komunikaciji korišten je HT intranet pa je održana i nagradna igra za zaposlene.


NEW YORK TIMES STRATEGIJA ZA MLAĐU POPULACIJU

Kako prenosi sajt Media Marketing, proteklih nekoliko nedelja "The NY Times" je započeo veliku Instagram kampanju i to posebno za video tim, sportsku redakciju, marketing i tim zadužen za događaje, koji su se pridružili prethodnim Instagram kampanjama za rubrike o hrani, putovanjima, modi i T Magazinu, što znači da do sad "NY Times" ima osam Instagram profila, a uskoro planiraju da registruju i @NYTimes generalni profil. Po rečima direktora, cilj je da izgrade svest i odanost prema NY Times-u, a posebno prema njegovom virtuelnom načinu pripovedanja. Svaka redakcija (rubrika) New York Timesa ima poseban profil – hrana, moda, sport ili video - i postavlja adekvatan sadržaj u odgovarajuće vreme. Facebookov Instagram sada ima preko 300 miliona korisnika. Prema istraživanju Edison Research i Triton Digitala , više od polovine Amerikanaca uzrasta 12-24 ima Instagram profil, dok 83% američkih tinejdžera koji koriste Instagram potiču iz bogatih porodica. Drugim rečima, korisnici Instagrama su vrlo verovatno budući pretplatnici New York Timesa.


DRUGI "MEĐUNARODNI SAMIT PLAĆENOG SADRŽAJA"

U Berlinu, u zgradi Axel Springera, 18. i 19. februara, okupilo se oko 80 učesnika iz više od 20 vodećih medijskih kompanija, da bi u poverljivoj atmosferi razgovarali o trendovima, mogućnostima i rizicima plaćenog novinskog sadržaja, mobilnim kanalima distribucije, marketingu i strategijama cena, kao i o novinarskim formatima. Pored kompanija "Bild" i "Die Welt" iz Nemačke, prisutni su bili i mediji kao što su: “Financial Times”(UK), “New York Times”(USA), "News Corp" (Australija), "Le Monde" (Francuska), “Ekstra Bladet" (Danska), i drugi. U istraživanju koje je sprovedeno tokom Samita učesnici su se izjašnjavali o svojim strategijama za 2015. godinu. Rezultati govore da će fokus biti na ulaganju u visoko kvalitetno novinarstvo i u razvoj novih formata, zatim na analizi podataka i personalizaciji sadržaja. Ne manje značajno biće i olakšavanje tehničkih procesa kao što su logovanje i plaćanje. Oko jednog su se svi složili, a to je kritika na račun dostupnosti besplatnog sadržaja, bez obzira da li je u pitanju Nemačka, Turska ili Australija.


GOOGLE SE BORI PROTIV LAŽNOG OGLAŠAVANJA

Pogledajte kako se Google bori protiv botova, lažnih oglasa i drugih prevara, zbog kojih mnogi marketing i oglašavanje smatraju agresivnim i nerelevantnim. Oglašavanje pospešuje online business, ali samo pod uslovom da je kvalitetno i relevantno. Loše oglašavanje generalno stvara lošu sliku o industriji, zbog čega mnogi marketing i oglašavanje smatraju agresivnim i suvišnim. Kako bi promenili ovakva mišljenja i vratili stari sjaj oglašavanja bitno je preduzeti sve potrebne mere kako bi korisnike zaštitili od prevara, spamova, botova i slično.


AUFEMININ PREUZIMA LIVINGLY MEDI-u

Aufeminin (u vlasništvu Axel Springer SE, veliki svetski provajder sadržaja za žene za sve medije i platforme) dogovorio je preuzimanje 100 posto digitalnog izdavača Livingly Media u Americi, koji posluje preko tri popularna websajta Zimbio.com (zabava), StyleBistro.com (moda, lepota i stil) and Lonny.com (uređenje enterijera). Aufemini će platiti inicijalni iznos od 25 miliona dolara. Akvizicija Livingly Media će značajno ojačati poziciju Aufemini na američkom tržištu, na koje su ušli 2013. godine pokretanjem websajta wewomen.com, platforme posvećene modi, lepoti, psihologiji i fitnesu. Livingly Media ima 65 zaposlenih koji rade u Silikonskoj dolini i New Yorku, sa velikim znanjima iz oblasti društvenih mreža i mobilnih platformi. Sajtovi Livingly Media do sada su imali publiku od preko 28 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno. Aufemini grupa takođe ima i kompaniju MyLittleParis, koja izdaje newslettere za populaciju od preko jednog miliona on-line čitateljki.


LEPA SARAJKA U KAMPANJI "UVEK LEPE"

Lepa sarajka je 1994. Tomu Stoddartu bila inspiracija za fotografiju, Angelini Jolie za film, a sada i brandu Inglot za kampanju “Uvek lepe”. U Bosni i Hercegovini 90tih godina prošlog veka, jedna žena se protiv rata borila dostojanstvom, lepotom i modom. Sarajka Meliha Varešanović, poznata zbog fotografije engleskog fotoreportera Toma Stoddarta, nastale 1994, objasnila je u jednom intervjuu kako nikada nije trčala niti skidala osmeh sa lica. “Moja poruka je bila jednostavna - nećete nas pokoriti. I ustrajala sam u tome”, kazala je Meliha. Fotografiju su tada objavili mnogi svetski časopisi, a u magazinu Cracked, ispod fotografije je pisalo: “Žena koja je donela glamur u ratnu zonu”. Poznati svetski kozmetički brand Inglot prepoznao je vrednost bunta Melihe, čija je lepota opisana kao “ona koja je krasila Sophie Loren šezdesetih godina prošlog stoleća”, te od 25. februara do 10. marta u Sarajevu realizuje kampanju “Uvek lepe!”, čije je zaštitno lice upravo Meliha Varešanović. Zanimljivo je da Meliha, nije znala da fotografija postoji, a za nju saznaje malo pre kraja rata.


LANSIRAN PORTAL "JOURNAL.HR"

Pre dve nedelje lansiran je portal "Journal.hr", što je dokazalo da na hrvatskom medijskom tržištu postoji prostor za nove, kvalitetne lifestyle medije. Bogat i raznolik sadržaj, prema uzoru na svetske modne i lifestyle medije, glavna su obeležja ovog portala. Journal.hr je online platforma koja donosi inspirativne teme i najnovije trendove iz oblasti mode, lepote, putovanja, gastronomije, tehnologije i scene, a od drugih se lifestyle medija razlikuje po kvalitetnom sadržaju posebnih rubrika Journal Mama i Journal Green kao i online časopisom Journal Magazine. Prema rečima Ive Balaban, osnivaća Journala, posebna pažnja je posvećena temama o roditeljstvu kao važnom delu života svake žene i muškarca, dok će u rubrici Green čitaoci pronaći savete i inspiraciju za zdrav i harmoničan život. "Vjerujem da će Journal.hr vrlo brzo postati nezaobilazna adresa za sve one koji žele više od svog dana", objašnjava Iva Balaban.


Copyright - Asocijacija medija - 2015.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde