Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Februar 2014
Asocijacija Medija
No. 217
U OVOM BROJU
20 godina FoNet-a
Novi seminar Asocijacije medija
ENPA protiv Google-a
OI u Sočiju – klizav teren za brendove
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Posta

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

NOVINSKA AGENCIJA FONET OBELEŽILA 20 GODINA POSTOJANJA


Novinska agencija FoNet (član Asocijacije medija), 7. februara je navršila 20 godina postojanja i rada, kao prva privatna i nezavisna agencija u Srbiji, koja radi u skladu sa standardima profesionalnog i nepristrasnog novinarstva. „ FoNet je pre 20 godina nastao kao odgovor na političku, ratnu propagandu i govor mržnje, kao prigovor savesti“, izjavio je direktor FoNeta Zoran Sekulić na proslavi dve decenije od početka rada ove novinske agencije. Sekulić je, pred više od dve stotine zvanica iz medija, diplomatije i biznisa, medju kojima je bio i ministar kulture Ivan Tasovac, napomenuo da je FoNet pokrenut ni iz čega i ni sa čim, izuzev znanja i ogromnog entizujazma da se novinarski posao radi u skladu sa pravilima profesije i kodeksa. Dvadesetu godišnjicu FoNet dočekuje sa jasno uobličenim i prepoznatljivim multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju FoNetweb.tv, jedinstvenu u Srbiji i regionu. Autori vesti, izveštaja, fotografija, video klipova i televizijskih priloga FoNeta su novinari, fotoreporteri i snimatelji agencije u Beogradu, dopisnici i saradnici u Srbiji, regionu i inostranstvu.


 


NOVI SEMINAR ASOCIJACIJE MEDIJA, OEBS I MNC

Asocijacija medija, OEBS i Media News&Consulting (MNC) okupili su se oko zajedničkog projekta – organizacije seminara posvećenog unapređenju izveštavanja o parlamentarnoj kontroli borbe protiv korupcije. Seminar će biti održan 25. i 26. februara a okupiće kao predavače vodeće stručnjake za ovu oblast. Pored njih kao govornici će se pojaviti i predstavnici parlamentarne većine, opozicije, istaknuti novinari, predstavnici nevladinih organizacija, a biće reči i o inostranim iskustvima. Seminar, koji je besplatan, pre svega je namenjen novinarima medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije medija ali, zbog značaja teme, ovoga puta se mogu prijavljivati i novinari drugih redakcija. Kontakt: info@asmedi.org i zoranpapic@mncbgd.com


NOVI TELEGRAF: Dobrodošli u T3 magični svet!

Pred vama je novi Telegraf - još bolji, brži i pregledniji responsive dizajn! Uživajte! Posle samo dve godine pred vama je već treća verzija internet portala uz koji ste navikli da se budite, uspavljujete i s koga se informišete o najsvežijim, najtačnijim i najbržim vestima. T3 verzija Telegrafa otpočela je svoj internet život upravo ovog trenutka i samo zbog vas rešili smo da budemo još bolji, brži, pregledniji.
Pred vama je i novi logo Telegrafa, ali i potpuno novi “responsive” dizajn, koji čini da se sajt prilagođava uređaju s koga korisnik dolazi (prilagođava se veličini i rezoluciji ekrana). Učinili smo bolju preglednost sajta i lakšu dostupnost ka najnovijim vestima i temama.

Telegraf 3 – vaš prozor u lepši i bolji svet!


GORDANA PREDIĆ U KOMITETU SAVETA EVROPE

Državna sekretarka Ministarstva kulture i informisanja Gordana Predić izabrana je u Strazburu za člana Komiteta Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara. Zadatak Komiteta je zaštita novinarstva, novinara i drugih medijskih aktera, uzimajući u obzir tematske rasprave i odluke Komiteta ministara Saveta Evrope, kao i Akcioni plan Ujedinjenih Nacija o bezbednosti novinara. Komitet za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara, koji ima 13 članova, razmotriće do kraja 2015.godine izazove sa kojima se suočavaju novinarstvo i novinari imajući u vidu rezolucije beogradske Konferencije (održana 7. i 8.novembra 2013.) ministara Saveta Evrope odgovornih za medije i informaciono društvo.


ŠTEDITE UZ AMS OSIGURANJE

Ne možemo da predvidimo šta sve može da nam se desi tokom vožnje, ali možemo da se osiguramo. Ugovaranjem Kasko osiguranja, AMS Osiguranje (pridružena članica Asocijacije medija) preuzima rizik nad vašim vozilom i naknada se isplaćuje, bez obzira na to da li je šteta nastala kao posledica tuđe ili vaše odgovornosti. Za razliku od obaveznog osiguranja, kasko je dobrovoljno osiguranje. Pokriva troškove nastale štete na vozilu usled saobraćajne nezgode, pada na auto drveća, delova fasada i drugih predmeta, elementarnih nepogoda, požara, poplava, eksplozije, ako nije nuklearna, krađe, ako je ugovoreno. Kasko osiguranje može da se zaključi kao potpuno, dopunsko i delimično. Svako ko se odluči za Kasko dobija najpovoljnije cene i uslove na tržištu, na poklon članstvo u najvećoj porodici vozača AMSS, popuste za plaćanje odjednom, plaćanje premije u 12 mesečnih rata i, što je najbitnije, najbržu isplatu štete. Za više informacija pozovite kol-centar AMS Osiguranja na broj 080-000-9009 ili 1987 Operativni centar AMSS.


NONSTOPSHOP.RS NAJBOLJI DOMAĆI E-MARKET SAJT

Portal kompanije Ringier Axel Springer „Nonstopshop.rs“ dobio je, drugu godinu zaredom, nagradu za najbolji domaći veb-sajt u kategoriji „E-market“ na tradicionalnom izboru najboljih sajtova časopisa „PC Press“. „U poslednje vreme otvorilo se mnogo sajtova za elektronsku trgovinu na području Srbije, ali mi se izdvajamo jer imamo široku ponudu. Više od 39.000 proizvoda raspoređeno je u 16 kategorija. Portal je poseban i po svojim prioritetima. Nama je na prvom mestu da je kupac zadovoljan, a naši kupci to jesu jer kod nas nalaze sve što im je potrebno, a jeftinije nego u klasičnim prodavnicama“ rekao je Marko Ilić, direktor elektronske trgovine u kompaniji Ringier Axel Springer. Izbor „Web top 50'' časpisa „PC Press“ organizovan je ove godine 17. put, a sada su portali podeljeni u 10 kategorija. U svakoj su urednici ovog časopisa birali po pet najboljih i od njih po jednog pobednika.


RADOMIR DIKLIĆ NOVI DIREKTOR BETE

Novi direktor Novinske agencije Beta (članica Asocijacije medija) od februara je Radomir Diklić, novinar i diplomata iz Beograda. Na mesto direktora izabran je jednoglasno na Skupštini preduzeća. Dosadašnja direktorka Ljubica Marković, koja se na tom mestu nalazila od 2000, zatražila je da se povuče u penziju. Betu je 1992. osnovala grupa nezavisnih novinara iz Beograda. Agencija je počela da radi 1994. Diklić je bio direktor Bete od 1994. do 2000. Kao novinar je radio u Radio Beogradu i u novinskoj agenciji Tanjug. Bio je dopisnik iz Zapadne Afrike, a sarađivao je i sa AFP-om, Bi-Bi-Sijem, kanadskim, belgijskim, francuskim i australijskim radijom, i drugim inostranim medijima. Bio je ambasador u Francuskoj (2000-2005) i Belgiji i Luksemburgu (2008-2012), kao i spoljnopolitički savetnik predsednika Srbije i Crne Gore (2005-2006). Nosilac je Ordena velikog oficira nacionalnih zasluga kojim ga je odlikovao predsednik Francuske.


DOZVOLE NACIONALNIM TV PRODUŽENE ZA 8 GODINA

Republička radiodifuzna agencija (RRA) produžila je dozvole za emitovanje na nacionalnoj frekvenciji na još osam godina svim emiterima koji su te dozvole dobili 2006. godine, a to su B92, Pink, Hepi, Prva i sve nacionalne radio-stanice. Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić rekao je da zbog toga neće biti raspisivan konkurs za nacionalne emitere sve dok ne bude završen proces digitalizacije u Srbiji. „Kada bude gotova digitalizacija i kada budemo videli koliko će biti mesta u multipleksu, raspisaćemo konkurs za nacionalne emitere, kojih će moći da bude mnogo više. Sada smo samo obnovili analogne dozvole emiterima kojima će one po završetku digitalizacije automatski biti pretvorene u dozvole za pristup multipleksu“, objašnjava Karadžić. Trebalo je da RRA na svojoj poslednjoj sednici, 5. februara, donese odluku o tome ko će na aktuelnom konkursu dobiti nacionalnu frekvenciju - Nova ili Kopernikus, ali je ta odluka odložena dok se ne obave dodatni razgovori sa vlasnicima obe televizije, jer do isteka zakonskog roka (8.april 2014) ima još vreme.


POVELJE ZA HRABROST SOMBORCU I ĆOROVIĆEVOJ

Osnivač nevladine organizacije „URBAN - in“ iz Novog Pazara Aida Ćorović i autor „Blic stripa“ Marko Somborac dobitnici su „Povelje za građansku hrabrost - Dragoljub Stošić“. Predsednik „Kuće pravde Strazbur“ Predrag Savić rekao je da je žiri doneo odluku da se povelja dodeli Ćorovićevoj jer je beskomprimisnom borbom pokazala da se značajni rezultati u ostvarivanju ljudskih prava mogu postići i u sredinama poput Novog Pazara. Somborac je preko stranica dnevnog lista „Blic“ dokazao da strip nije samo sredstvo za razbibrigu, već da može da bude moćno satirično i edukativno oružje u jačanju demokatije - rekao je Savić. Ranije dobitnici povelje su Verica Barać, Predrag Koraksić Koraks, Vukašin Obradović, Zoran Panović...


STIPENDISTI FONDA ZA MLADE TALENTE NA PRAKSI U TELEKOMU SRBIJA

Stručnom radionicom u organizaciji Telekoma Srbija (pridružena članica Asocijacije medija), koju su otvorili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, obeležen je početak prakse za stipendiste Fonda za mlade talente. Odabranim studentima pružena je prilika da praktično primene sve što su tokom studija naučili, kao i da steknu iskustvo neophodno za kasnije zaposlenje. Stručna praksa je rezultat Sporazuma o saradnji koji su potpisali Telekom Srbija i Ministarstvo omladine i sporta u julu prošle godine. Zahvaljujući sporazumu, po deset odabranih studenata Fonda za mlade talente će u naredne četiri godine, imati priliku da u Telekomu obavljaju praksu u trajanju od dva meseca pod nadzorom mentora. U drugom delu radionice studenti su prisustvovali praktičnoj demonstraciji različitih aplikacija važnih za poslovanje kompanije, kao što su Cloud computing, Aircom (alat za planiranje mobilnih mreža i RR linkova) i TeleCAD GIS (alat za planiranje bakarnih i optičkih kablovskih mreža).


KONKURS „SENIOR LOVE“ - BLIC ŽENA I BANKA INTESA DODELILE NAGRADE

Nakon tri meseca od pokretanja literarnog konkursa “Senior Love”, Blic žena i Banca Intesa proglasile su pobednike- tri autentične priče koje na najbolji način svedoče o ljubavi u trećem dobu. Konkurs je pokrenut sa ciljem afirmacije pravih životnih vrednosti kao što su porodica, zajedništvo i ljubav, ali i skretanjem pažnje javnosti na potrebe naših starijih sugrađana. Za najbolji rad proglašena je priča “Zvončići”, drugu nagradu osvojio je rad “Ljubavna priča” koji govori o ljubavi Olge i Vojislava Popovića iz Beograda, dok je “Naša priča” Sofije Markov i Spasoja Popov Tapavičkog iz Zrenjanina na trećem mestu. Na čelu žirija konkursa bila je Gordana Kuić, ugledna srpska književnica, dok su članice žirija bile Maja Kolar, direktorka Sektora za marketing i komunikacije Banca Intesa i Ružica Mevorah, glavna i odgovorna urednica Blic žene. Kriterijumi za izbor pobednika bili su autentičnost životne priče, originalnost, kvalitet i njena literarna vrednost.


NACIONALNI SAVETI NE MOGU VIŠE PREUZIMATI OSNIVAČKA PRAVA

Ustavni sud Srbije osporio je više odredaba članova Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, osim u oblastima koje su precizno definisane zakonom, kao što su obrazovanje, kultura, informisanje i službena upotreba jezika i pisma. Kako je objavljeno na sajtu suda , osporena je odredba koja predviđa da nacionalni saveti mogu preuzimati osnivačka prava nad medijima, jer ni novi Zakon o javnim preduzećima ne dozvoljava Republici, pokrajini i lokalnoj samoupravi da bude osnivač medija.Ustavni sud, međutim, nije osporio do sada izvršen prenos osnivačkih prava u pojedinim medijima na nacionalne savete.Taj sud je odlučio da nisu u skladu sa Ustavom ni zakonom propisana ovlašćenja nacionalnog saveta u vezi sa učešćem u odlučivanju o izboru organa republičkog i pokrajinskog javnog medijskog servisa.Sud je utvrdio da nema osnova da se zakonom propiše obaveza Republike, pokrajine i lokalne samouprave da nad ustanovama kulture, obrazovanja i informisanja izvrše prenos osnivačkih prava samo na zahtev nacionalnog saveta, s obzirom na to da prenos osnivačkih prava mora biti izraz saglasnosti volja zainteresovanih strana. Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina usvojen je 2009. godine.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

EVROPSKE ASOCIJACIJE IZDAVAČA PROTESTUJU PROTIV GOOGLA


EEvropska asocijacija novinskih izdavača (ENPA, čija je Asocijacija medija pridružena članica) i Evropska asocijacija magazinskih medija (EMMA), uz podršku Španske asocijacije izdavača dnevnih novina (AEDE), Nemačke federacije izdavača dnevnih novina (BDZV), kao i Nemačke asocijacije izdavača magazina (VDZ), pozvale su Evropsku komisiju da osigura otvoren i transparentan proces pregovora sa kompanijom Google po pitanju dominantne pozicije na digitalnom tržištu, koja je u suprotnosti sa EU zakonom o konkurenciji, osnovnom stubu EU tržišta. Predsednik ENPA Ivar Rusdal je rekao “Ukoliko Komisija odluči u korist Googla, to ne samo da će biti poražavajuće po dalji razvoj i održivost nezavisnog sektora štampanih medija, nego i za Evropsku kreativnu industriju. Legalizacija antikonkurentske prakse Googla bi ozbiljno ugrozila demokratske principe kao što su sloboda štampe, medijski pluralizam i slobodan pristup informacijama . Novinski izdavači posebno insistiraju na: ravnopravnim kriterijumima pretrage i prikazivanja svih vebsajtova, uključujući googlove servise i sadržaj dostupan kroz Google’s Knowledge Graph , da se ne koristi sadržaj izdavača (novina, magazina i online) više nego što je neophodno za navigaciju u horizontalnoj pretrazi bez prethodne saglasnosti, opcija označavanja na bazi item-by-item da bi se pokazala dozvola ili ograničenje uptrebe sadržaja, da nema direktnog ili indirektnog kažnjavanja websajtova koji ograničavaju pristup sadržaju i da nema prioritetnog tretmana za news-agregatore u odnosu na online press portale.


ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U SOČIJU – KLIZAV TEREN ZA BRENDOVE ?

Početak Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju ispratile su kontroverzne priče o visini investicija i okarakterisale ih kao najskuplje zimske olimpijske igre do sada. Ne manju pažnju privukle su i priče o ugrožavanju građanskih sloboda, pre svega LGBT zajednice, zbog izjava samog predsednika Rusije Putina. Kada se na sve to doda i bezbednosna tenzija uz antiterorističke akcije (napadi u Volgogradu), epitet „tvrđave Soči“ je bio više nego primeren. Svi ovi negativni naslovi isprovocirali su važna pitanja za svetske Olimpijske sponzorske brendove kao što su Coca-Cola, McDonald i Visa. Mišljenja stručnjaka iz ove oblasti su podeljena, ali se svi slažu da savremena sponzorstva nose sa sobom rizik i nagradu u jednakoj meri. Coca-cola je morala da daje izjave svetskim medijima kako svuda i uvek podržava gradjanske slobode i ne toleriše diskriminaciju, dok su neki drugi sponzori morali da se nose sa problemima individualnih sponzorstava zbog problematičnih izjava sportista na društvenim mrežama. Sve u svemu, igra saniranja negativnog PR-a i merenje komercijalnih efekata se prelama samo na jednom pitanju: da li će Igre doneti vanserijske rezultate ili će biti prosečne bez velikih postignuća, jer to je ono što se pamti i piše u istoriju sporta.


AMERIČKI LANAC CVS PRESTAJE SA PRODAJOM CIGARETA ŠTO ĆE IH KOŠTATI 2 MILIJARDE DOLARA GODIŠNJE

Jedan od najvećih američkih lanaca drogerija neće više prodavati cigarete u svojih 7.600 radnji. Ta odluka će ih koštati 2 milijarde dolara godišnje, ili 3% njihove prodaje. Odluku je objavio sam predsednik Obama, bivši pušač, dok su zvaničnici CVS konstatovali da promocija zdravog života ne ide u istom objektu sa cigaretama. Kompanija se okreće drugom pravcu i angažuje oko 26.000 farmaceuta i specijalizanata koji savetuju kupce o tome kako da kontrolišu visok holesterol, šećer ili visok pritisak.


10 VELIKIH IDEJA KOJE ĆE VODITI NOVINSKE IZDAVAČE U 2014.GOD

U novom izdanju Pregleda medijske scene za 2014. koji je izdala INMA (Međunarodna marketing asocijacija novinskih izdavača) navedeno je 10 razmišljanja koje bi novinski izdavači trebalo da iskoriste tokom 2014.godine: 1) Prihodi od digitalnih izdanja neće zameniti štampane, 2) Neophodni su novi biznis modeli za digitalna izdanja, 3) Izdavači bi trebalo da prestanu da „pecaju u presušenom jezeru“ već da se okrenu novim većim izvorima: lokal digital advertising, promocije, mobilne platforme, online video, marketing sadržaja , događaji, 4) Sve je veći procep između globalnih izdavačkih brendova i lokalnih konkurenata; 5) Novinski izdavači moraju da promene svoju korporativnu kulturu, 6) Hybrid news brand su opcija za unapređenje; 7) Plaćeni sadržaj funkcioniše, 8) Online lokal advertising, 9) Prilagođena digitalna izdanja i 10) Program Novine u obrazovanju,


DAILY MAIL - NOVINE SA NAJVIŠE PRITUŽBI UK SAVETA ZA ŠTAMPU

U izveštaju Komisije za žalbe Britanskog Saveta za štampu, navodi se da je Daily mail dnevni list na koji se odnosi najviše žalbi. Savet ne podržava objavu listi koje liče na „stub srama“, ali statistikom se pozabavio Hacked off i objavio rang listu izdanja na koje se javnost najviše žalila: Daily Mail (1.214), zatim The Sun (638), Daily Telegraph (300), Daily Mirror (242), Mail on Sunday (168), The Guardian (142), The People (122), Metro (101), The Times (96) and The Independent (72). Komisija za žalbe je u 2013.god primila ukupno 12.763 žalbi, od kojih je oko 2.050 za objavu klevete. Komisija za žalbe je reagovala i samoinicijativno, a ne samo po žalbama, pa tako postoje liste izdanja javno kritikovanih, ali najviše njih je među lokalnim novinama, jer Savet za štampu finanijski pomažu velike kompanije. Kršenje kodeksa je ipak zamereno i nacionalnim izdavačima uz malo lakše kvalifikacije kao „kodeks je prekršen ali je izdavač učinio dovoljno da smanji štetu“ ili „Komisija je moderirala slučaj pa nije došlo do štete“. Komisija je izdala i više upozorenja kada su bila ugrožena prava javnih ličnosti. Prema statistici Komisije, 53.8 odsto žalbi se odnosi na nacionalne novine, 28.9 na regionalne novine, 10.1. na Škotske novine, 2.5 na Irske novine i 4.2 posto na magazine.


LOKALNE NOVINE KRENULE U TV KAMPANJU

Sir Ray Tindle pokrenuo je kampanju za Nezavisnu asocijaciju izdavača nedeljnih novina u Velikoj Britaniji, sa ciljem da se promoviše vrednost lokalnih novina u društvenom životu. Na početku kampanje izneto je da se tokom perioda recesije potvrdilo koliko je značajan doprinos lokalne štampe i da ni jedan medij nema moć povezivanja društvene zajednice i biznisa kao što to čine lokalne nedeljne novine. TV spot u trajanju 30 sekundi će se emitovati u različitim regionima na način što glavni lik Ray ima za svaki region drugačije prepoznatljive lokalne novine. Duža verzija od 90 sekundi, će biti emitovana na mnogim websajtovima.


MEDIJI BAZIRANI NA PROFESIONALNOM NOVINARSTVU

Novoimenvani izvršni direktor News UK (deo News Corp medijske grupe, izdavač The Sun i The Times) - Mike Darcey, na početku svog mandata dao je kritički osvrt na biznis modele po kojima neka izdanja posluju. Naveo je da je Mail Online interesantan ekperiment baziran na globalnim, besplatnim i estradnim tračevima, sajt baziran na kopiranju i prepisivanju sadržaja sa socijalnih mreža i drugih news-outletta i izrazio sumnju da takvo izdanje može ikada da postane profitabilno. Nasuprot njima, naveo je da News UK traži strategiju koja osigurava održiv model za profesionalno novinarstvo na višem nivou. Pojasnio je da pod profesionalnim novinarstvom misli na generatore vesti i informativne komentare, a ne samo redistribuciju vesti koje neko drugi proizvodi. Dodao je „kada bi se svi opredelili samo za redistribuciju vesti, onda ne bismo imali šta da objavljujemo, jer neko ipak mora i da iskopa priče, proveri njihovu verodostojnost i udahne im život“. Pod višim nivoom, pak, smatra da izdavač mora da bude relevantan u nacionalnim debatama, sa kredibilnim glasom koji je primećen i izdvaja se iz opšte kakofonije koja nas okružuje. Pod održivim modelom smatra nešto što osigurava trajnost, a profitna orijentacija kompanije je model koji daje sigurnost.


LIVERPOOL POST PRESTAJE DA IZLAZI POSLE 158 GODINA

Trinity Mirror je ugasio dnevne novine Liverpool Post posle 158 godina izlaženja, i nešto manje od dve godine od kako su pokušali sa nedeljnom distribucijom umesto dnevne. The Daily Post je prethodno bio jutarnji dnevni list za Liverpool, upotpunjujući večernje naslove Liverpool Echo-a koji izdaje ista kuća. Redizajniran je u januaru 2012.godine kada je izašao kao nedeljno izdanje na 100 strana sa cenom od 1 funte. U drugoj polovini godine prodaja je pala na 5.727 primeraka u poređenju sa prethodnim podacima ABC-aod 8.685. Tokom 2005. Godine Daily Post se prodavao u više od 20.000 primeraka ali je već krajem 2011. prodaja pala na svega 6.000. Ova poslovna odluka naišla je na niz kritika stručne i medijske javnosti, ali je menadžement Trinitty Mirrora siguran u odluku.


NAGRADNI KONKURS ZA DIGITALNE MEDIJE

WAN-IFRA (međunarodna asocijacija novinskih izdavača) u saradnji sa Digital Media Europe, organizuje nagradni konkurs za digitalne medije. Konkurs je otvoren do 21.februara, i može se konkurisati u nekoj od više kategorija: najbolji novi web sajt, najbolja digitalna reklamna kampanja, najbolja upotreba online videa, najbolja vizuelizacija podataka u okvirz vesti (grafika), najbolje mobilne platforme, najbolje aplikacije za tablet uređaje, najbolji primeri angažovanja čitalaca putem društvenih mreža, najbolji novi proizvodi digitalnog izdavaštva. Dobitnici će biti proglašeni na ceremoniji Digital Media Europe 2014, u Londonu 8.aprila. Prijave se mogu slati na www.wan-ifra.org/dme_awards, gde se nalaze i svi detalji o konkursu.


Copyright - Asocijacija medija - 2013.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d..o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde