Februar, 2011 No. 145


ZASEDAO UPRAVNI ODBOR ASOCIJACIJE MEDIJA

Upravni odbor Asocijacije medija u proširenom sastavu održao je prvu redovnu sednicu na početku 2011. godine. Osim sto je utvrdio dinamiku UO kojim je predsedavao Veselin Simonović je utvrdio i teme kojima će se intenzivno baviti tokom prvog kvartala tekuće godine. Na dnevnom redu UO biće teme vezane za položaj medija, prava i obaveze u kontekstu procesa priključivanja EU i upitnika EK, problemi prodaje i mogućnosti za njeno unapređenje, unapređenje ekonomskog položaja novinsko-izdavačke industrije kroz stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja i mogućnosti. Zaključeno je da UO na bazi unapred pripremljenih predloga zatraži hitan susret i raspravu na ovu temu sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i nadležnim ministrima. Posebnu pažnju u narednom periodu upravni odbor Asocijacije medija posvetiće nedijskom zakonodavstvu kao i uključivanju u raspravu o sadržaju Medijske strategije nakon što nadležno ministarstvo predloži radnu verziju ovog dokumenta. Na prvoj ovogodišnjoj sednici UO je ponovo raspravljao Nacrt zakona o Oglašavanju i ponovo zaključio da je reč o zakonu koji štampane medije stavlja u neravnopravni položaj sa drugim – elektronskim medija. Zaključeno je da se o stavovima UO u formi konkretnih primedbi hitno upozna predlagač – Ministarsrvo trgovine i usluga.


CENTROPROIZVOD POSTAO VLASNIK „ŠTAMPA SISTEMA

Kupovinom „Štampa sistema”, kompanija Centroproizvod a.d. postala je novi vlasnik ovog preduzeća, koje je do sada bilo deo VAZ Media Group-e. Nova kompanija će ubuduće poslovati pod imenom Centro Štampa. U skladu sa strateškim razvojnim planovima, u kompaniji Centroproizvod je odlučeno o proširenju delatnosti u oblast koja ima dobar ekonomski potencijal. Diverzifikacija kapitala će tako predstavljati dodatni element tradicionalno uspešnih poslovnih poteza. Štampa je kompleksan sistem u kome je, pre svega, neophodno uspostaviti kontrolu nad svim operativnim i poslovnim procesima. Nakon toga ćemo preciznije odrediti nivo ulaganja i daljih poslovnih poteza koji u realnim rokovima treba da dovedu do uspešnih poslovnih rezultata – istakao je Nemanja Popov, generalni direktor Centroproizvoda i dodao da je siguran da će  posvećenost, kvalitetan pristup i fokusiranost rezultirati uspehom još jednog preduzeća koje može doprineti ukupnom razvoju privrede u Srbiji.


SVEČANO OBELEŽENA 20. GODIŠNJICA DELTA HOLDINGA

Kompanija Delta Holding (pridruzeni član Asocijacije medija)  je svečanim skupom u Hotelu Continental u Beogradu obeležila 20 godina rada. Svečanoj godišnjici najveće kompanije u Srbiji prisustvovali su visoki državni zvaničnici Srbije i Republike Srpske na čelu sa premijerima Mirkom Cvetkovićem i Miloradom Dodikom, predstavnici diplomatskog kora, gradonačelnici Beograda, Ljubljane i Podgorice, vodeći biznismeni iz Srbije i regiona, kao i čelni ljudi svih značajnih medija u Srbiji.
Kao posebni gosti na skupu su pozdravljeni predstavnici velikih svetskih kompanija sa kojima Delta Holding ima dugogodišnju uspešnu saradnju. Među njima su: Generali Group, BMW Group, Honda Motors, Banca Intesa SanPaolo, Bayer, Beiersdorf, Pioneer, Syngenta, Costa Coffee  i drugi.
Govoreći na svečanom skupu predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković istakao je da su za veliki uspeh koji je Delta postigla u prethodne dve decenije značajne dosledna kadrovska politika, kao i usvajanje i primena svetskih tehnologija.
"U 2011. godini počinjemo sprovođenje nove Deltine poslovne strategije za naredni period. Delta danas u oblasti maloprodaje pregovara o partnerstvu sa velikim partnerom iz Evrope, sa kojim će Maxi biti još konkurentniji na svim tržištima na kojima posluje. U narednom periodu naš strateški biznis biće agrar, jer smatramo da je poljoprivreda – srpska nafta. Pored agrara, Delta će ulagati u biznis sa nekretninama. Možemo reći da danas nastaje nova Delta koja menja značajne principe svog dosadašnjeg poslovanja."
Posle 20 godina rada Delta Holding je dostigao godišnji promet od 2,7 milijardi evra u 2010. godini i zapošljava više od 24.000 ljudi


NAGRAĐENI ZA 107. ROĐENDAN „POLITIKE”

Rođendan „Politike” (član Asocijacije medija) obeležen je u prisustvu mnogobrojnih kulturnih i javnih radnika na svečanosti na kojoj su uručene „Politikina” nagrada iz fonda „Vladislav Ribnikar” za najbolju izložbu u prethodnoj godini Bojanu Bemu, i nagrada „Politikinog Zabavnika” za literarno delo namenjeno mladima Milenku Bodirogiću za knjigu „Prognana bića”, kao i nagrada „Ilustrovane Politike” „Zlatna higija”. Nagrade povodom 107. godišnjice laureatima su uručili Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik „Politike”.
Zefirino Grasi, glavni i odgovornik urednik „Zabavnika” i Srđan Jokanović glavni i odgovorni urednik „Ilustrovane Politike.”


NASTAVLJA SE USPEŠNA SARADNJA

Asocijacija medija i kompanija Apoteke Beograd nastavljaju uspešnu saradnju i tokom 2011. godine. Ovo je potvrđeno prilikom susreta Olivere Gordić, generalne direktorke Apoteke Beograd sa glavnim urednicima i direktorima medijskih kuća okupljenih Asocijacije medija. Susret održan u Sedištu Asocijacije medija bio je prilika da Olivera Gordić prisutne informiše o izuzetno uspešnom poslovanju kompanije na čijem je čelu o čemu posebno svedoči 120 miliona dobiti izdvojenih za unapređenje zdravstvene službe na nivou grada. Prisutni su detaljno informisani i o planovima Apoteke Beograd za ovu godinu, stalnom uvođenju novih najviših svetskih i evropskih standarda u poslovanje kao i o mogućnostima za unapređenje saradnje na informativnom planu.


GORDANI ĆIRJANIĆ SVEČANO URUČENA NIN-OVA NAGRADA

U prepunoj svečanoj sali Skupštine grada Beograda glavni i odgovorni urednik NIN-a (član Asocijacije medija) Nebojša Spaić uručio je Gordani Ćirjanić, nagradu ovog nedeljnika za roman godine u 2010, a predstavnica Telekoma Milica Marković uručila je ček na milion dinara. Spaić je podsetio da je na dan uručenja nagrade pre 76 godina pokrenut nedeljnik NIN koji je 1954. godine ustanovio nagradu za roman godine. Ćirjanićevoj je nagrada pripala za roman "Ono što oduvek želiš" u izdanju Narodne knjige i ona je četvrta žena kojoj je dodeljeno ovo priznanje.


VELJKO LALIĆ NOVI GLAVNU UREDNIK «PRESSA»

Veljko Lalić izabran je za novog glavnog i odgovornog urednika Pressa (član Asocijacije medija). On je na tom mestu nasledio Svetomira Marjanovića koji je nekoliko meseci bio vršilac dužnosti glavnog urednika.
Veljko Lalić (34) jedan je od najtalentovanijih mladih novinara u Srbiji i trenutno najmlađi glavni urednik nekog nacionalnog dnevnog lista. Diplomirani je novinar, dobitnik brojnih novinarskih nagrada i autor istorijskog bestselera o knezu Pavlu. Na mesto glavnog urednika postavljen je sa mesta zamenika glavnog urednika i urednika Pressmagazina.


POŠTA SRBIJE DOBITNIK NAGRADE GRADA VRANJA

Javno preduzeće PTT saobraćaja „Srbija” (pridruženi član Asocijacije medija) dobitnik je nagrade „31. januar”, visokog javnog priznanja koje se dodeljuje povodom Dana grada Vranja. Pošta Srbije dobila je ovo priznanje za, kako se navodi, „podizanje kvaliteta  poštanskih usluga na teritoriji Vranja, podršku razvoju privrede, kao i veliki doprinos u oblasti kulture”.  Pošta je značajno doprinela pokretanju proizvodnje u Holding kompaniji PK „Jumko” a. d., sponzorisala je značajnu kulturnu manifestaciju „Borini pozorišni dani”, a ove godine planirano je i izdavanje prigodnih poštanskih maraka povodom 130 godina od osnivanja Vranjske gimnazije i 130 godina od osnivanja Vranjske bolnice.


VALEANT KUPUJE PHARMASWISS

Kompanije Valeant Pharmaceuticals International Inc. i PharmaSwiss S.A. (pridruzeni član Asocijacije medija) su objavile da je potpisan predugovor o kupovini PharmaSwiss-a S.A. PharmaSwiss S.A. je farmaceutske kompanije iz Zuga, Švajcarska u privatnom vlasništvu koja se bavi generičkim lekovima koje prodaje pod sopstvenim žigovima i lekovima koji se izdaju bez recepta za čiju kupovinu  Valeant izdvaja  iznos od  350 miliona EUR. Očekuje se da će po zaključenju ugovora PharmaSwiss imati oko 38 miliona EUR gotovine i da neće imati dugovanja.  “Kupovinom PharmaSwiss-a učvršćujemo svoju poziciju vodeće farmaceutske kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi” – rekao je gospodin Pirson. “PharmaSwiss je razvio izuzetnu partnersku strategiju, kao i portfolio generičkih proizvoda koji se na tržište plasiraju pod sopstvenim žigom  i proizvoda koji se izdaju bez recepta koji je komplementaran sa našim, što će učvrstiti naše prisustvo u ovom regionu”. Valeant je danas uspešna kompanija koja posluje u usko specijalizovanim oblastima farmaceutske industrije, sa tržišnom kapitalizacijom od preko 10 milijardi USD. Valeant planira da kupuje proizvode i kompanije koje se uklapaju u njegovu strategiju razvoja i nada se da će u narednom periodu od nekoliko godina da ostvari svoje planove rasta poslovanja. Sedište Valeant-a je u gradu Mississauga u Ontariju, Kanada, a Valeant je registrovan na berzama u Njujorku i u Torontu


NEOPHODAN DIGITALNI TV SIGNAL

Direktor Javnog preduzeća „Emisiona tehnika i veze“ Vladimir Homan izjavio je da je ETV počelo da radi 1. januara, kada je u okrilje tog preduzeća prešlo svih 210 zaposlenih u sektoru ETV Radio-televizije Srbije. On je stanje objekata opisao kao „blago rečeno – očajno“, a prema njegovim rečima, potrebno je izvršiti rekonstrukciju svih objekata kako bi u okviru projekata pretpristupne pomoći Evropske unije bilo dobijeno oko devet miliona evra za opremu koja je neophodna za sprovođenje procesa prelaska sa analognog na digitalno emitovanje programa. Homan je istakao da je u procesu digitalizacije jedan od važnijih zadataka napraviti dobar projekat mreže, kako posle ne bi skupo koštalo popunjavanje „rupa“ ukoliko cela teritorija zemlje nije pokrivena digitalnim signalom.
– Izvesno je da se 2015. nijedna naša televizija neće videti ako ne bude emitovala digitalni signal, koji je mnogo jači i bolji, jer će svi okolo da nas prekriju – upozorio je Homan i naveo da već sada postoji problem sa signalom hrvatske televizije po rubnim delovima Vojvodine, koji prekriva signal RTS.


«LEPOTA I ZDRAVLJE» IZABRALA ZASTITNI LIK ZA 2011.

Jedan od vodećih magazina iz programa Color Press Group (član Asocijacije medija) Magazin "Lepota i zdravlje", po drugi put organizovao je izbor za lice- novu zvezdu i ambasadora svog casopisa. Izbor je u Beogradu okupio
devojke koje imaju interesovanje za savremene oblike komunikacija i zelju za pozitivnim eksponiranjem u medijima. Izbor je izvršen na osnovu prijava koje su stizale na portal www.lepotaizdravlje.rs. Ziri, predvodjen urednicom magazina "Lepota i zdravlje", Lidijom Culibrk, je nakon višečasovnog rada, za pobednicu proglasio Ivu Vukovic.


TELEKOM SRBIJA DOBITNIK SVETOSAVSKE NAGRADE

Ministar prosvete, Žarko Obradović, uručio je kompaniji Telekom Srbija a.d. (pridruženi član Asocijacije medija) Svetosavsku nagradu Ministarstva prosvete i obrazovanja za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Srbiji tokom 2010. godine. Među 19 laureata ove prestižne nagrade za doprinos i zalaganje u oblasti obrazovanja, našli su se talentovani đaci, nastavnici, brojne školske i studentske obrazovne institucije, a Telekom Srbija a.d. bio je jedina kompanija koja je dobila ovo renomirano priznanje za projekat „Karavan edukacije“. Jedan od dobitnika Svetosavske nagrade bio je i Teodor Fon Burg, talentovani đak trećeg razreda Matematičke gimnazije i stipendista Telekoma Srbija a.d., koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju na međunarodnoj olimpijadi iz matematike.
Prilikom svečane dodele nagrade, Milica Marković, direktor Sektora za PR, izrazila je zahvalnost Ministarstvu prosvete na ovom važnom priznanju poručivši da će Svetosavska nagrada pružiti Telekomu Srbija dodatni podstrek u daljem sprovođenju strateških programa u oblasti podrške obrazovanju kako institucijama tako i talentovanim pojedincima. U proteklom periodu je kompanija Telekom Srbija a.d. podržala brojne inicijative u oblasti obrazovanja: akcijom e-dukacij@! uveden je internet u školama u Srbiji i opremljeni informatički kabineti, ozvaničena je saradnja sa Matematičkom gimnazijom iz Beograda, pružena je podrška UNICEF-u u programu „Škola bez nasilja“, sprovedeni su projekti sa studentskim organizacijama, stipendirani su mnogi talentovani pojedinci kao i mnoge škole u ugroženim područjima.


«HEMOFARM» U AKCIJI «I JA DAJEM (ZA) KRV»

Akcija Fondacije Hemofarm (pridruženi član Asocijacije medija)»I ja dajem (ZA) krv» trajala je bezmalo dva meseca. Cilj akcije bio je da se prikupe sredstva za nabavku neophodne opreme službi transfuzije vršačke gradske bolnice. Nedostatak opreme službe koja funkcioniše preko 50 godina bio je razlog da Fondacija Hemofarm, uz podršku Opštine, pokrene akciju prikupljanja sredstava. Uposleni Hemofarma su uplatili za akciju 317.700 dinara, a Kompanija se dodatno uključila izdvajanjem preko pola miliona dinara. Ovu odluku je saopštio generalni direktor Wolfram Heinisch pozdravljajući publiku na početku koncerta koji je Hemofarm i organizovao kao znak podrške aktivnostima svoje Fondacije. Koncertom pijaniste Milana Miladinovića završena je akcija Fondacije koja treba da pomogne osnivaču, Pokrajini u nabavci opreme za vršačku Bolnicu, jer bi stopiranje transfuzije ugrozilo ceo sistem ove južnobanatske zdravstvene ustanove ka kojoj gravitiraju četiri opštine.


NOVA IZVRŠNA DIREKTORKA B92

Manja Grčić je imenovana  za predsednika Izvršnog odbora direktora RDP B92. Manja Grčić je rođena 1979. godine, a školovala se u Libiji, Iraku, Zambiji i Šri Lanki. Diplomirala je novinarstvo na prestižnom fakultetu žurnalistike u Engleskoj.
Po završetku studija počinje da radi kao novinar u BBC-ju, a potom se vraća u Beograd i postaje deo informativne redakcije Televizije B92. Manja je radila i kao savetnik za odnose s javnošću u američkoj agenciji USAID, nakon čega prelazi na televiziju Pink na poziciju direktora firme Media System.
Od 2006. godine postaje zamenik direktora Foks televizije, zadužena za uspostavljanje celokupne kadrovske, programske, tehničke i produkcijske politike ove kuće.
Karijeru nastavlja u Sloveniji, gde je od 2008. godine na poziciji direktora nacionalne televizije TV3 Slovenia, koja pripada MTG (Modern Times Group).


 

BBC WORLD SERVICE UKIDA PET PROGRAMA

BBC World Service doneo je odluku o ukidanju pet programa na stranim jezicima.  Bez ovog rado slušanog programa ubuduće će biti Makedonija, Albanija, Srbija. Istovremeno se ukida program na engleskom za područje Kariba kao i program na portugalskom koji je emitovan za Afriku.  To znači da će u nastojanju da se uštedi 46 miliona funti bez posla ostati 650 od ukupno 2.400 zaposlenih u ovoj BBC diviziji.  Servis je počeo da se emituje 1932. godine, a troškovi godišnje proizvodnje trenutno iznose 241 milion funti.  Kada se zbroje tv gledaoci, slušaoci radija i korisnici online BBC World Service ima autitorijum od preko 241 milion ljudi širom sveta.


HEARST PREUZIMA LAGARDEROVA IZDANJA ZA 651 MILION EVRA

Hearst Corporation privela je kraju razgovore o kupovini internacionalne štampe I magazina koje poseduje kompanija Lagardere a licencnim pravima raspolaže britanska izdavačka kuća Hachette Filipacchi. Data je “obavezujuća ponuda” od 651 milion evra. Ovime Hearst Corporation koja inače poseduje The National Magazine Company stiče pravo kontrole na 102 Lagarderova štampana izdanja u 15 zemalja sveta, preko 50 websajtova I većim brojem mobilnih I tablet aplikacija.


DEZMOND SELI IMPERIJU U PREDGRAĐE LONDONA

Kompanija Northern and Shell očigledno intenzivno razmatra planove za preseljenje svih svojih poslovnih operacije iz dobro poznate staklene zgrade na obali Temze u centru Londona na manje zakrčenu lokaciju u neposrednoj blizini londonskog aerodroma Luton. Vlasnik firme, britanski medijski mag Ričard Dezmond odbio je da komentariše ovu vest ali dobro obavešteni tvrde da je daleko odmakao u planiranju Northern and Shell medijskog grada. Inače kompanija izdaje Express I Star kao I magazine OK, Star I News. Naravno preseljenje očekuje I TV 5 čiji vlasnik je Ričard Dezmond.


YAHOO: PROFIT PORASTAO ZA 86 ODSTO

Jedan od najvećih svetskih pretraživača Yahoo skoro da je duplirao profit u poslednjem kvartalu 2010. godine a na nivou cele prethodne godine iskazao je rast profita od 86 odsto. Uprkos ovakvim finansijskim rezultatima Yahoo je nastavio sa otpuštanjem radnika. Menadžeri firme ukinuli su još 100 radnih mesta čime se broj otpuštenih u proteklih šest nedelja popeo do cifre od 700. Prihod od oglašavanja u poslednjem kvartalu porastao je inače za 16 odsto i dostigao iznos od 567 miliona dolara.


STARTUJU MARDOKOVE DIGITALNE NOVINE

Dugo najavljivano i očekivano prvo digitalno izdanje dnevnih novina namenjeo apliciranju na iPad najzad je startovalo. Nove, digitalne dnevne novine “The Daily” namenjene čitanju putem iPad-a na svečanosti upriličenoj u Gugenhajm muzeju u Njujorku predstavili su Rupert Murdoch predsednik News Corporation i Eddy Cue potpredsednik divizije za internet servise kompanije Apple. Očekuje se da će pretplata za “The Daily” na nedeljnom nivou koštati 0,99 dolara.


DIGITALNI MEDIJI EVROPE

Vodeća svetska novinska organizacija WAN-IFRA odlučila je da ove godine dve značajne konferencije: Svetsku konferenciju o digitalnom izdavaštvu i Dan mobilnih medija spoji u jedan događaj. Reč je konferenciji koja će pod nazivom Digitalni mediji Evrope biti održana u Londonu od 11. do 13. aprila 2011. godine. Reč je o diskusiji i razmeni ideja na temu: kako da svoj biznis što jednosttavnije i efektnije postavite na nove platforme: online, mibile i tablets. Informacija o uslovima učešća na konferenciji očekuje vas na: www.wan-ifra.org


„WASHINGTON POST“ LANSIRAO BIZNIS REČNIK

Podstaknut potrebom da čitaocima što više približi i objasni nekada prilično nerazumljiv jezik biznisa i poslovnih operacija, poznati američki list „Washington Post“ odlučio je da čitaocima na stranicama svog sajta ponudi biznos rečnik. Za početak, rečnik pokušava da na engleskom jeziku da što preciznija objašnjenja za 1.250 biznis termina koji mogu predstavljati problem za čitaoce. Rečnik se može pretraživati po pojmovima, ili prelistavati redom. Možete ga pronaci na adresi: www.thewashingtonpost.com


BBC: STARTOVALO iPAD IZDANJE MAGAZINA „GOOD FOOD“

Bi-Bi-Ci-jev izdavački sektor BBC Magazines lansirao je iPad aplikaciju svog kulinarskog magazina „Good Food“. Posao je obavljen u saradnji sa Apple-om. Promotivna cena iPad verzije magazina je 1,79 funti uz očekivanje da će po isteku promotivnog perioda biti 2, 99 funti. Ovo je drugo po redu Bi-Bi-Ci-jevo izdanje pripremljeno za apliciranje na iPad. Prethodilo mu je novembarsko lansiranje magazina Fokus.


KYLIE MINOGUE UZ „LEXUS“

Japanski automobilski brend “Lexus” regrutovao je pop zvezdu Kylie Minogue da bude lice najnovije oglasne kampanje kako bi na kupovinu podstakao kupce iz redova mlađe generacije. Toyota koja proizvodi “Lexus” liniju sa pop zvezdom je potpisala ugovor o sponzorisanju njene svetske koncertne turneje. Za uzvrat Kylie će biti lice TV i štampanih oglasa kampanje za prodaju modela Lexus CT 200 čija prodaja treba da počne u martu.


VELIKA BRITANIJA: MAIL ONLINE SUVERENO NA PRVOM MESTU

MailOnline web izdanje Daily Mail i Mail on Sunday suvereno su osvojili prvo mesto među najposećenijim britanskim novinskim sajtovima. Sa neverovatnih 53.943.429 pojedinačnih poseta tokom decembra 2010. godine MailOnline je do nogu potukao ostale rivale. Prema podacima britanskog ABC MailOnline u proseku ima 3.044961 dnevnih pojedinačnih poseta dok se na drugom mestu konforno smestio guardian.co.uk sa dnevnim prosekom od 2.234.360 pojedinačnih poseta.


FINSKA: SANOMA LANSIRA „INEZ“

Finski vodeći izdavač magazina Sanoma Magazines Finland će lansirati novi mesečni magazin za devojčice između 10 i 14 godina. Novi magazin će se zvati „Inez“ a biće baziran na uspešnom Diznijevom konceptu za ovu vrstu magazina. „Inez“ će se baviti životnim temama primerenim uzrastu čitateljki, odrastanjem, modom, poznatima i, naravno, svetom filma i tv serija. Prvi broj magazina „Inez“ pojaviće se na tržištu 28. aprila 2011. godine.


BBC: 360 OTKAZA U ONLINE SEKTORU

Čelnici britanskog javnog servisa (BBC) potvrdili su vest da će zbog smanjenja budžeta namenjenog online sektoru 360 saradnika ostati bez posla. Najavljeno je da će godišnji bužet namenjen finansiraju ovih poslova biti skresan za čak 25 procenata, što znači da će ukupan iznos od 137 miliona funti biti umanjen za 34 miliona. Istovremeno i broj sajtova će sa 400 biti smanjen na 200. U ovom trenutku BBC Online zapošljava 1.600 radnika.


E-KNJIGE U AMAZONU PREUZELE PRIMAT NAD KLASUIČNIM IZDANJIMA

Prema podacima, koje je upravo saopštio Amazon, kao najveći prodavac knjiga na svetu, prvi put tokom 2010.. godine prodaja e-knjiga namenjenih tabletu Kindle premašila je prodaju klasičnih knjiga. Na svakih 100 klasičnih knjiga, Amazon je tokom 2010. godine prodavao 115 Kindle book uprkos činjenici da je prodaja klasičnih knjiga bila u porastu u odnosu na prethodni period. Inače tokom poslednjeg kvartala prethodne godine ovaj online prodavac ostvario je prihod od 10 milijardi dolara po prvi put u istoriji.


 


Copyright Asocijacija medija - 2009.
arhiva.asmedi.org
zoran.papic@asmedi.org

ASOCIJACIJA NOVINSKIH IZDAVAČA I ELEKTRONSKIH MEDIJA
Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
Tel/Fax: (+381 11) 30 65 545; Mob: (+381 63) 307 397

Članice-osnivači:
KOMPANIJA NOVOSTI AD • POLITIKA NOVINE I MAGAZINI • NIN D.O.O. • VREME D.O.O • RTV STUDIO B • NIP FONET D.O.O. • CONSULTING & MARKETING AGENCY • COLOR PRESS GROUP • DNEVNIK VOJVODINAPRESS • EKONOMIST
ADRIA MEDIA SRBIJA • PRESS PUBLISHING GROUP • RINGIER D.O.O. SRBIJA
• VOJVODINAINFO

Ukoliko ne želite više da primate ovaj newsletter pošaljite e-mail na ovu adresu!