Decembar, 2007 No. 70


NASTAVLJA SE USPEŠNA SARADNJA „GALENIKE“ I ASOCIJACIJE MEDIJA

Početkom decembra gost Asocijacije medija bio je Aleksandar Pravdić, generalni direktor Galenika a.d. (pridruženi član Asocijacije medija) sa saradnicima. U dužem razgovoru sa  glavnim urednicima i direktorima više medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije medija, Pravdić je prisutne detaljno informisao u poslovnim uspesima tokom 2007. i planovima „Galenike“ za 2008. godinu. Tokom razgovora bilo je reči i o mogućim oblicima transformacije ovog domaćeg farmaceutskog džina, kao i o saradnji sa medijskim kućama na marketinškom planu tokom 2008. godine, te o daljem unapređenju višegodišnje saradnje „Galenike“ i Asocijacije medija.


NJUZLETER PRIMA VIŠE OD 4000 KORISNIKA

Zvanično, elektronsko glasilo Asocijacije medija je uz 70-ti broj obeležilo tri godine postojanja. Prvi broj Newslettera poslali smo vam u decembru 2004. i od tada do danas trudimo se da vas svake dve nedelje informišemo o najnovijim zbivanjima u medijskoj industriji kako u zemlji tako i u svetu.
U prošlom broju Newslettera obavestili smo vas da ga redovno šaljemo na 3.856 korisničkih adresa kako u zemlji tako i u regionu, a sa ovim izdanjem broj adresa na koje stižemo premašio je cifru od 4.000 korisnika. Ako se ovoj cifri dodaju i oni koji Newsletter primaju preko internih webmastera onda je brojka redovnih korisnika veća i od 4.500.
Svi brojevi Newslettera očekuju vas u arhivi na internet adresi arhiva.asmedi.org. Još jednom vas podsećamo da se pretplata na prijem newslettera – ne naplaćuje. 


URUČENA PRIZNANJA NAJPLEMENITIJIMA

Na svečanosti koju je priredila Kompanija „Novosti“ (član Asocijacije medija) u Skupštini grada Beograda po 45. put su proglašeni dobitnici nagrada u tradicionalnoj akciji „Najplemenitiji podvig godine“. Za 16 podviga po kojima će se pamtiti 2007. godina dodeljeno je osam zlatnih i isto toliko srebrnih plaketa. Plakete su dodeljene: Marku Nikoliću, Svetozaru i Dejanu Dikiću, Zoranu Jovanoviću, Siniši Đorševiću, Dejanu Davidoviću i Mihailu Vasiliću, učenicima VII/2 OŠ „Radoje Domanović“, Četvrtoj brigadi Vojske Srbije, Bogomiru Steviću, profesorima Stomatološkog fakulteta, Icuo Teruoka, Saboru srpskih dveri, Vatrogasnoj spasilačkoj jedinici iz Prokuplja, Marini Kabić i Fadilju Sulji. U ime Kompanije „Novosti“ przinanja su laureatima uručili akademik Matija Bećković, predsednik žirija i Manojlo Vukotić direktor i glavni urednik.


DELTA HOLDING U CSR EUROPE

Delta Holding (pridruženi član Asocijacije medija) svečano je primljen u organizaciju CSR Europe, kao prvi član ovog udruženja iz regiona.
- Princip društvene odgovornosti inkorporiran je u našu poslovnu filozofiju i velika je čast biti u društvu imena kao što su Sony, Coca-Cola, BASF, Procter&Gamble, Delloitte, Toyota, Intesa, Vodafone i ostale eminentne članice CSR Europe rekla je potpredsednik Delta Holdinga Milka Forcan.- Članstvo u ovoj organizaciji ujedno je i velika obaveza za nastavak i unapređenje poslovne politike koja je fokusirana i na potrebe šire zajednice, a ne samo na trku za profitom“, Kako je istakao Ben Dejvis iz CSR Europe, Delta Holding je članstvom u ovoj organizaciji preuzela ulogu lidera u promovisanju društveno odgovornog ponašanja u regionu. „Biti pionir podrazumeva i razvijanje društvene svesti da se dobrobit društvene zajednice najbolje ostvaruje kroz partnerstvo privrede, države i nevladinog sektora.“
„Ovo je sjajan signal i podsticaj u podizanju svesti o društveno odgovornom ponašanju, koji zaista nije mogao doći s boljeg mesta“, naglasio je savetnik potpredsednika Vlade Srbije za održivi razvoj Zoran Cvijanović. Više detalja o CSR (Corporate Social Responsibility) kao i o kompanijama, članicama možete pročitati na internet adresi: www.csreurope.org“BLIC” OBJAVIO LISTU NAJMOĆNIJIH U MEDIJIMA

Redakcija dnevnog lista “Blic” (član Asocijacije medija) u okviru svog prednovogodišnjeg serijala o uticajnim i istaknutim ličnostima objavila i listu 50 najmoćnijih ličnosti u medijima. Kada je reč o prvoplasiranima skoro da nema nikakvih promena među prvih pet u odnosu na prošlogodišnju “Blicovu” anketu. Na prvom mestu je Željko Mitrović vlasnik kompanije Pink, drugi je Aleksandar Tijanić, generalni director RTS, a na trećoj poziciji je Veselin Simonović, glavni urednik “Blica”. Četvrti je Veran Matić prvi čovek B92. Jedini pomak načinila je Milka Forcan potpredsednica najveće srpske kompanije “Delta”, koja je sa prošlogodišnje šeste dospela na ovogodišnju petu poziciju. Među 50 rangiranih ženama je pripalo ukupno 16 mesta


DODELJEN ČETRDESETI „PJER“

Izložbom otvorenom u galeriji „Foaje“ i dodelom priznanja laureatima, najprestižniji konkurs novinske karikature „PJER“  koji od 1967. godine  organizuje Kompanija „Novosti“, ušao je u petu deceniju postojanja. Ovogodišnji slavodobitnik, autor najuspešnije novinske karikature za nagradu „Pjer“ je Špiro Radulović. Druga nagrada pripala je Goranu Divcu, treća Mariji Dokmanović a nagrada za portretnu karikaturu otišla je u ruke Konstantina Grosa. Nagrade je uručio  Manojlo Vukotić glavni urednik i direktor Kompanije Novosti.


LANSIRANJE MAGAZINA "TINA", "MOJE DETE" I "BEAUTY EXPERT"

"Color Press Group“ (član Asocijacije medija) na tržište štampe u Srbiji lansira još tri nova magazina. Prvi je licencni ženski dvonedeljnik "Tina", koji je rezultat  kooperaciji sa kompanijom "Heinrich Bauer Verlag". Ovaj magazin će imati 82 strane i  prodavaće se po ceni od 29 dinara. "Moje dete" je magazin za majke dece uzrasta od 2 do 6 godina, koji će biti
u prodaji po ceni od 19 dinara. Tu je i "Beauty Expert", magazin u produkciji najtiražnijeg mesečnika u Srbiji, časopisa "Lepota i zdravlje" koji će se stručno baviti temama iz oblasti kozmetike i nege.


ĆIRĆ NA ČELU POŠTE “SRBIJA”

Javno preduzeće PTT saobraćaja “Srbija” (pridruženi član Asocijacije medija) odnedavno posluje na čelu sa Goranom Ćirićem – novim generalnim direktorom. Goran Ćirić je po struci inženjer elektronike koji je 1985. godine započeo karijeru u kompaniji “Ei Honeywell”.  Od 1991. do 1997. godine bio na čelu tima u kompaniji  koja se bavila projektovanjem integrisanih informacionih sistema. Izmedju ostalog, Ćirić je u periodu od 2000. do 2004. godine obavljao dužnost gradonačelnika Niša. U dva mandata bio je predsedavajući u predsedništvima Stalne konferencije gradova. Inicijator je projekta “Evrobalkan – Evroregija” kojem se priključilo više od 60 opština i gradova u Srbiji, Bugarskoj  i Makedoniji. Aktivni je učesnik Lokal foruma, koji propagira angažovanje lokalnih vlasti u rešavanju globalnih problema, npr. smanjenje digitalnih razlika u svetu kao izvora nestabilnosti.


MEDIJI U DIJASPORI – MEDIJI ZA DIJASPORU

Ministarstvo za dijasporu Republike Srbije i Matica iseljenika Srbije uz logističku podršku Medija centra (pridruženi član Asocijacije medija), konferencijom „Mediji u dijaspori, mediji za dijasporu“ održanom 13. i 14. decembra  započeli su inicijativu kojom bi se omogućilo bolje informisanje naše dijaspore, lakši rad medija u dijaspori i povezivanje i bliska saradnja sa medijima u matici. Uz predstavljanje istraživanja o stavovima dijaspore, problemima medija u dijaspori, skup je dao pregled trenutnog stanja i omogućio medijima u rasejanju i matici da u neposrednom dijalogu, uz saradnju sa predstavnicima nadležnih javnih servisa, ministarstava i institucija, definišu probleme i predlože rešenja. Za vreme trajanja konferencije održan je i “Mini medija sajam”, a otvorena je i izložba “Srpska štampa u dijaspori” koja će u Ministarstvu za dijasporu trajati do 28. decembra. Konferenciju je otvorila Milica Čubrilo, ministarka za dijasporu, a prisustvovao je veliki broj predstavnika medija na srpskom jeziku iz Nemačke, Kanade, Španije, Francuske i drugih zemalja.


 “SPORT” PROGLASIO NAJBOLJEG SPORTISTU SRBIJE

Najbolji srpski teniser Novak ?oković proglašen je za sportistu godine naše zemlje u 51. izboru dnevnog sportskog lista “Sport”. Tradicionalno priznanje, Zlatnu značku “Sporta”,  ?okoviću je uručio odgovorni urednik lista Momčilo Popović.
Po tradiciji, "Sport" je proglasio i najboljeg mladog sportistu Srbije. To je košarkaš Milan Mačvan, najbolji igrač Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina, na kojem je naš državni tim osvojio zlatnu medalju. Proglašeni su i pobednici izbora za "mis i mistera" srpskog sporta. Glasovima čitalaca, za najlepše su izabrani rukometašica Dinama iz Pančeva Ana Sekulić i fudbaler Vojvodine Gojko Kačar.


POLITIKIN “HRONOSKOP” PO DRUGI PUT

Politika N&M (član Asocijacije medija) odlučila je da po drugi put obogati sadržaj dnevnog lista “Politika” specijalizovanim prilogom posvećenom satovima. Tako je pred “Politikine” čitaoce stigao drugi broj “Hronoskopa” sa naznakom da je reč o “prvom srpskom magazinu za ljubitelje satova”. Ovaj specijalizovani magazin štampan je na 32 stranice u punom koloru a kao po običaju kvalitetne štamparske usluge pružila je štamparija Politika AD. Sudeći po reakcijama čitalaca, ali i marketinških stručnjaka, “Hronoskop” će izboriti stalno mesto u Politikinom izdavačkom programu.


STARTOVAO NOVI SAJT EKONOMIST MEDIJA GRUPE

Ekonomist medija group (član Asocijacije medija) pokrenuo je novi veb-sajt: www.emportal.co.yu Cilj Emportala je informisanje, obrazovanje i objašnjavanje ekonomskih, poslovnih i finansijskih kretanja u ekonomijama, pre svega Srbije i jugoistočne Evrope. Svaka celina na Emportalu je specifična u pogledu sadržaja i vrste informacija koje pruža, a međusobno nadopunjavanje i povezanost tih celina nudi kvalitetan i kompletan uvid u ekonomiju. Namenjen je rukovodiocima i menadžmentu u korporativnom sektoru, ali i široj publici koja želi da se obavesti i obrazuje o ekonomiji i njenim kretanjima.


NOVOGODIŠNJA PONUDA TELEKOMA I PARTNERA

Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) pred Novu godinu je, zajedno sa kompanijama partnerima, pokrenuo kampanju sa ciljem da starim i novim korisnicima omogući dobijanje raznovrsnih usluga po dosad najpovoljnijim cenama. Svima koji su zainteresovani za prelazak u svet ADSL Interneta, Telekom Srbija je u prazničnoj ponudi omogućio, kupovinom ADSL modema po sopstvenom izboru (brzine od 256Kb/s do 1,5Mb/s)  da steknu pravo na poklone: popust od 6.000 dinara za nabavku računara sa Intel procesorom i original Microsoft softverom u radnjama Com trade-a, 4 originalne igrice i 10 evra na pripeid kartici Banke Intesa (pridruženi član Asocijacije medija) za kupovinu preko Interneta.
Na ovaj način, Telekom Srbija pruža korisnicima mogućnost da jednim potezom na najbolji i najpovoljniji način reše različite potrebe i velikim korakom zakorače u Internet svet. 
Sajt www.telekomcentar.com i Kontakt centar 9813 su uobičajeni Telekomovi izvori dodatnih informacija i mesto za podnošenje zahteva.


"L'OFFICIEL" U SRBIJI

Predsednik Color Press Group (Član Asocijacije medija) Robert Čoban i vlasnica kompanije "Les Editions Jalou" Marie-José Susskind Jalou potpisali su u Parizu ugovor za srpsko licencno izdanje najstarijeg i najtiraznijeg francuskog modnog magazina - "L'Officiel". Magazin se prvi put pred čitaocima pojavio 1921. godine. Danas kompanija "Les Editions Jalou" izdaje osam različitih modnih magazina u Francuskoj i licencna izdanja u 11 zemalja širom sveta.
Robert Čoban je istakao da je reč o prvom licencnom magazinu u Srbiji iz sektora visoke mode čijim pokretanjem će Color Press Group pokriti i tu oblast. "L'Officiel" će  u Srbiji u martu mesecu i to kao dvomesečnik (6 brojeva godišnje), a čitaocima će predstaviti najnovije trendove u visokoj modi kod nas i u svetu. Pored Srbije, ovo izdanje magazina prodavaće se i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.


A SADA I „MOJA POSLA“

Ekonomist Media Group lansirala je na tržište štampe u Srbiji novi dvonedeljnik „Moja posla“. Ovo izdanje bavi se životnim ekonomskim temama obraćajući se ljudima koji hoće da uštede, investiraju, nađu nov posao, kupe stan ili kola... Magazín “Moja posla” podeljen je na pet tematskih celina: Moje finansije, Moje domaćinstvo, Moje nekretnine, Moja putovanja, i Moj posao u okviru kojih će redakcija pokušati da da prave odgovore i savete čitaocima koji su daleko od “velikog” biznisa. Cena lista je 29 dinara.


DODELJENE NAGRADE “IT GLOBUS 2007.”

Nagradu za najveći IT doprinos Zlatni IT Globus, dobila je kompanija Pakom Internet /PakomPay zbog pokretanja prvog procesora za obradu novčanih transakcija na Internetu preko platnih kartica, a crni IT Globus za najveći IT propust dobili su poslanici Narodne Skupštine Republike Srbije zbog raspisivanja tendera za nabavku prenosivih računara za svoje potrebe, uprkos činjenici da tender za nabavku 30.000 računara za škole u Srbiji nije uspeo.  Nagrade su dodeljivane u još 22 kategorije među kojima su bile i nagrada za razvoj IT scene u Srbiji koja je pripala Nikoli Markoviću. Nagrada za najboljeg IT novinara dodeljena je Voji Gašiću
Na svečanosti su dodeljena i specijalna priznanja donatorima koji su pomogli akciju pod nazivom "Probudimo IT Srbiju", koju su zajednički organizovali časopis Mikro PC World i Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije. U toj akciji je prikupljeno 29.000 evra u računarskoj opremi, softveru i Internet uslugama. Donacija će biti uručena osnovnim školama u Srbiji koje još uvek nemaju elementarne uslove za sticanje informatičkog obrazovanja, kao i učenicima koji su osvajali visoka priznanja na IT takmičenjima, a nemaju odgovarajuće uslove za sticanje novih informatičkih znanja.


OBUSTAVLJEN TENDER ZA „DNEVNIK”

Agencija za privatizaciju saopštila je da je zaustavila sprovođenje tendera za privatizaciju izdavačkog preduzeća “Dnevnik holding” iz Novog Sada. Agencija je navela da je tender stavljen van snage na osnovu odluke od 5. decembra, koja je doneta prema članu 27 Zakona o privatizaciji i člana 9 Zakona o Agenciji za privatizaciju. Generalni direktor Novinsko-izdavačke kuće “Dnevnik holding” Savo Dobranić izjavio je da je Agencija za privatizaciju povukla tender zbog nekih pravnih nedoumica u vezi sa zahtevom radnika da im se isplati 15 odsto kapitala.


“STAR” PRVI LICENCNI TABLOID U SRBIJI

Na sajmu magazinskih licenci "Worldwide Magazine Marketplace" održanom u organizaciji FIPP 10. i 11. decembra u Singapuru, kompanija “Color Press Group” (član Asocijacije medija) potpisala je sa britanskim izdavačem “Northen &Shell Plc” ugovor o izdavanju najtiražnijeg britanskog tabloida "Star" na srpskom tržištu. "Northen & Shell Plc", kompanija sa godišnjim prometom od milijardu dolara u 2006. pored "Stara" izdaje i magazine "OK!" i "New" kao i brojna licencna izdanja u 14 zemalja sveta.
"Star" se, pre svega, bavi životima internacionalnih celebrity ličnosti, objavljuje njihove paparazzo fotografije i detalje iz njihove privatnosti. Pored domaćeg tabloida "Svet" - CPG će sa "Starom" od marta 2008. godine pokriti i sektor internacionalnog šou biznisa.


PUTEM SATELITA RADIO ZA SVET I DIJASPORU

Međunarodni radio Srbije, bivša Radio Jugoslavija počela je da emituje 24 sata programa na srpskom i 11 stranih jezika  putem satelita EUTELSAT 2.  Milena Jokić, direktorka je istakla da je emitovanjem programa preko satelita obnovljena saradnja sa etničkim radio-stanicama u dijaspori putem reemitovanja programa na srpskom jeziku.
Program Međunarodnog radija Srbije na kratkim talasima biće ponovo dostupan i slušaocima u dijaspori u Americi i Australiji, a postavljen je i novi sajt www. glassrbije.org. na kome će u pisanoj i audio formi dobiti sve važne informacije. Emitovanjem putem satelita program je podignut na viši nivo, a okosnicu informativnog dela čine blokovi koji se emituju u 12, 15.50 i 21.30 sat na srpskom jeziku.


IZABRAN NOVI SAVET STRANIH INVESTITORA

Na redovnoj godišnjoj skupštini Saveta stranih investitora (Foreign Investors Council – FIC) izabran je novi upravni odbor ove grupacije. Novi  predsednik upravnog odbora je  Stein-Erik Vellan, direktor Telenor d.o.o. Srđan Janićijević, generalni direktor Polirika N&M (član Asocijacije medija) biće na mestu potpredsednik UO a članovi su: Panajotis Vlasidis iz Alpha banke, Luis Hiren  - Britiš Ameriken Tobako, Isak Seps – Karlsberg, Nenad Vučinić – Henkel, Gustavo Navaro – Holcim i Klaus Priveršček iz UniCredit banke.
FIC je osnovan 2002. godine sada ima 110 članova koji u Srbiji imaju investicije od preko pet milijardi evra.


PRIZNANJE „AUTOBRIFU“

Nakon Detroit Free Press-a i GM InsideNews-a, regionalni medij www.autobrief.com nedavno je dobio još jednu značajnu potvrdu kvaliteta svojih izveštaja, ovaj put od Autocar-a, vodećeg i najstarijeg auto časopisa u Britaniji, koji je, prenevši mišljenje novinara Autobrief-a, doprineo da nakon dugo godina osvane pozitivan tekst o kragujevačkoj fabrici Zastava Automobili pod nazivom „Zašto „Zastavin“ oporavak nije šala“ („Why Zastava's revival is no joke“) u potpisu jednog eminentnog Zapadnog medija, kao što je Autocar magazin.
SeeAutobrief na engleskom jeziku glavni je izvor informacija o dešavanjima vezanim za auto industriju istočne i jugoistočne Evrope. Izdanje portala na srpskom jeziku, Autobrief, promovisano pre šest godina pod tadašnjim nazivom Autoberza.info, postao je pravi barometar realnog stanja tržišta i portal auto industrije Balkana.VAC NA RUSKOM TRŽIŠTU

Nemačka WAZ Media Group napokon je ušla i na rusko tržište štampe. Kupovinom većinskog paketa akcija regionalnog nedeljnika „Sloboda“ jedna od vodećih nemačkih medijskih grupacija otpočela je svoje izdavačke poslove u Rusiji i to upravo u segmentu koji joj je najpoznatiji – lokalna štampa.
Nedeljnik „Sloboda“ izlazi u Tuli i štampa se u tiražu od oko 100.000 primeraka po broju. Kako je saopštio Bodo Hombah, menadžer WAZ Media Group, reč je o nezavisnom nedeljniku čiji osnovni sadržaj čine regionalne i lokalne teme.


BERTELSMAN ŽELI DA POSTANE JEDINI VLASNIK RTL

Evropski medijski gigant, kompanija  Bertelsmann najavila je da veruje da će kupiti preostalih 10 odsto akcija RTL Grupe i da će na taj način postati stopostotni vlasnik jednog od najvećih evropskih emitera tv i radio programa čije je sedište u Luksemburgu. Bertelsman pokušava da kupi preostali deo akcija RTL koji je javno dostupan, a za koji stručnjaci veruju da će dostići ukupnu vrednost od oko 1,29 milijardi evra. RTL Grupa emituje oko 60 tv i radio programa u deset evropskih zemalja.


SA IFRA U POSETU “MULTIMEDIJSKIM REDAKCIJAMA EVROPE”

Za sve one koji bi da na licu mesta i “iznutra” saznaju što više o tome kako se realizuju tranzicioni procesi od tradicionalnog novinskog izdavaštva ka modernim multimedijskim redakcijama, IFRA će od 13 do 19. januara 2008. godine organizovati izuzetno zanimljivo studijsko putovanje. Učesnici će u organizaciji IFRA posetiti redakcije “Ekstra Bladet” iz Kopenhagena, “Nordjyske Medier” iz Alborga, kompaniju Axel Springer u Berlinu, “Hessische/Niedersachsisch Allgemeine, Kassel, Telegraph Media Group i Financial Times u Londonu. Opširnije informacije možete proćitati na internet adresi: www.ifra.com


“FEJSBOOK” U VEZI SA MILIJARDEROM IZ HONG KONGA

Honkongški milijarder Li Ka-Shing platio je 60 miliona dolara za samo 0,4 odsto akcija najveće onlajn socijalne mreže “Facebook”. Potez predsednika hongkonškog konglomerata Hutchison Whampoa tumači se kao pokušaj budućeg bližeg povezivanja američkog “Facebook” i kompanije TOM Group iza koje stoji Li. Iako obe strane, za sada, ništa ne komentarišu, stručnjaci nisu prevideli činjenicu da je TOM Group usmerena na poslovanje sa Kinom što bi kompaniji “Faebook” omogućilo nastup na tržište sa najvećom stopom rasta prihoda od oglasa.


US TV GAJD” PRODAT ZA 2,8 MILIJARDI DOLARA

Kompanija Macrovision specijalizovana za sigurnosne softvere potpisala je ugovor o kupovini “Gemstar-TV Guide Internacional” vredan 2,8 milijardi dolara. Reč je o multimedijskoj kompaniji koja, osim što izdaje magazine “TV Guide”, servisira kablovski kanal sa interaktivnim programskim vodičem, a snabdeva podacima o programima i internet provajdere širom SAD.


BRITANSKI EMAP PRODAJE MAGAZINE I RADIO NEMCIMA

Vodeći britanski medijski konglomerat Emap odlučio je da za iznos od 2,3 milijarde dolara proda potrošačke magazine i radio nemačkoj grupaciji Henrich Bauer Verlag KG. Za okončanje posla neophodna je saglasnost deoničara, a očekuje se da će ona biti dobijena tokom januara 2008. godine.
Kompanija Henrich Bauer Verlag KG izdaje 166 magazina u 14 zemalja među kojima je i 40 magazina u Nemačkoj (izmedju ostalih Maxi,Matador, Tina i TV 14)


ŠPRINGER ODUSTAJE OD TV BIZNISA

Najveći evropski novinski izdavač, nemačka kompanija Axel Springer odlučila je da proda 12 odsto akcijskog udela kod nemačkog tv emitera ProSiebenSat.1 Media. Akcije će biti prodate prethodnim vlasnicima, privatnim kompanija Kohlberg Kravis Roberts I Permira. Odluka o prodaji usledila je nakon što je antimonopolsko regulatorno telo blokiralo preuzimanje  vlasničkog udela uz obrazloženje da bi Axel Springer (zajedno sa Bertelsmann kompanijom) imao dominantnu ulogu na nacionalnom oglasnom tržištu.
Copyright Asocijacija medija - 2004.
arhiva.asmedi.org
zoran.papic@asmedi.org

ASOCIJACIJA NOVINSKIH IZDAVAČA I ELEKTRONSKIH MEDIJA
Vasilija Gačeše 9c
11000 Beograd
Tel/Fax: (+381 11) 30 65 545

Članice-osnivači:

KOMPANIJA NOVOSTI AD • POLITIKA N&M • POLITIKA AD • NIN D.O.O. • NEDELJNI TELEGRAF
VREME D.O.O • EUROPAPRESS D.O.O. • BK TELEKOM • RTV STUDIO B • RADIO TELEVIZIJA 5 NIŠ
TANJUG • NIP FONET D.O.O. • ZAJEDNICA RADIO - TV STANICA SRBIJE
CONSULTING & MARKETING AGENCY • MEDIA CENTAR NIŠ • KOLOR PRESS • BURDA D.O.O.
GRAĐANSKI LIST • EKONOMIST • BLIC PRESS D.O.O.

Ukoliko ne želite više da primate ovaj newsletter pošaljite e-mail na ovu adresu!