Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Decembar 2014
Asocijacija Medija
No. 238
U OVOM BROJU
Izrada Zakona o oglašavanju
Newsweek i Kurir partneri
Magyar Szo obeležio 70 godina
Cena digitalne tišine u Turskoj
Google Santa Tracker
Financial Times naplaćuje oglašavanje po satu
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...

  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

Asocijacija medija vam želi srećan Božić i sve najlepše u Novoj 2015. godini


IZRADA ZAKONA O OGLAŠAVANJU

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija otvoriće javnu raspravu o nacrtu Zakona o oglašavanju od 3. januara 2015. godine, koja će trajati do 3. februara 2015. godine. U tom periodu na sajtu ministarstva biće postavljen dokument sa poslednjom radnom verzijom Zakona o oglašavanju, koju je pripremila Radna grupa, u kojoj je jedini predstavnik medijske industrije bila izvršna direktorka Asocijacije medija. U ovom periodu već su zakazane dve rasprave: jedna u organizaciji Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine, 28. januara u Privrednoj komori Srbije i druga u organizaciji IAA (International advertising association) i Ministarstva trgovine, 20. januara u Medija centru. Još jednu raspravu organizovaće i Asocijacija medija za predstavnike medijskih kompanija.


ADRIA MEDIA GROUP I NEWSWEEK POSTALI PARTNERI

Legendarni njuz magazin Newsweek nastavlja globalno da se širi potpisivanjem ugovora s kompanijom Adria Media Group (AMG) o izdavanju sedmog ekskluzivnog licenciranog međunarodnog izdanja. Adria Media Group, najveća medijska kuća na zapadnom Balkanu, saopštila je nedavno da je potpisala ugovor o partnerstvu sa IBT Media, međunarodnom izdavačkom kućom sa sedištem u Americi, izdavačem magazina Newsweek. Newsweek je već decenijama simbol jakog brenda, koji čitaocima nudi moćnu kombinaciju vesti, kulture i ideja s jasnim stavom, dajući prvu i poslednju reč o najvažnijim događajima današnjice. Publikacija je simbol kvalitetnog novinarstva i nezaobilazno štivo svetskih političkih i poslovnih, uticajnih ljudi. Kao rezultat saradnje, AMG će pokrenuti i štampati srpsko izdanje magazina - Newsweek Srbija. Aleksandar Rodić, direktor Adria Media Group, kazao je da se veoma raduje potpisivanju sporazuma o dugogodišnjoj, strateškoj saradnji s najuglednijim svetskim njuz nedeljnikom, koji je oduvek bio simbol kvalitetnog, beskrompomisnog novinarstva. "Ovo je još jedan u nizu poslovnih poteza kojim se kompanija AMG etablirala na medijskom tržištu zapadnog Balkana kao inovator i predvodnik najnovijih medijskih trendova" - rekao je Rodić.


THE ECONOMIST 2015

Color Press Group, u saradnji sa britanskim magazinom ”The Economist”, već šestu godinu zaredom priprema specijalno licencno izdanje ”The World in...” za tržište Srbije. Ugledni svetski eksperti, državnici i javne ličnosti pišu o svojim predviđanjima za 2015. godinu. Među autorima su Bil Gejts, Hilari Klinton, Joko Vidodo, Fransoa Hejsburg, Meri Bara, Piter Flint, Mateo Renzi i mnogi drugi. Povodom izlaska novog izdanja, 18. decembra u hotelu Metropol, održana je konferencija pod nazivom The Economist: Svet u 2015. godini. U radu konferencije učestvovalo je čak šest ambasadora: šef delegacije EU u Srbiji, Majkl Devenport, ambasador Nemačke, Hainc Vilhelm, ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin, ambasadorka Francuske, Kristin Moro, i ambasador Izraela, Josi Levi. Govorili su i zaštitnik građana, Saša Janković, političari, Branislav Bugarski, Borko Stefanović i Dušan Bajatović, te brojni bankari, lideri u industriji energetike, kao i glavni urednici dnevnih novina i političkih nedeljnika. Otvaranju konferencije prisustvovala je i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije. Da svet u 2015. godini čeka mnogo izazova saglasni su gotovo svi, uzdržani u davanju bilo kakvih optimističnih prognoza, ali gotovo jednoglasni da je čovek, njegovo znanje i obrazovanje, potencijal u koji treba ulagati u svakom smislu. Svet će se u 2015. menjati brže nego ikada do sada.


EPS OBUKA ZA NOVINARE

U organizaciji Asocijacije medija i Elektroprivrede Srbije (pridruženi član Asocijacije medija), 23. decembra je održana obuka za novinare iz redakcija dnevnih novina, magazina i novinskih agencija, na temu "Treća faza otvaranja tržišta električne energije u Srbiji". Predavači su bili predstavnici EPS Snabdevanja, EPS distribucije i Agencije za energetiku. Cilj obuke je bio da se novinarima predstavi i razjasni regulatorni okvir po kome će poslovati EPS od 1. januara 2015. godine, kao i šta građani treba da znaju i da očekuju u 2015. godini kada su u pitanju njihova prava kao potrošača na novom otvorenom tržištu električne enrgije. Najviše interakcije je proizvelo upravo pitanje "šta će građanima biti povoljnije: ostati na javnom snabdevanju ili preći na komercijalno". Zajednički zaključak je da je građanima, čitaocima novina, potrebno na pravi način pojasniti ova pitanja, umesto često senzacionalističkog pristupa promenama na tržištu.


24SATA.RS JE PETI SAJT U SRBIJI

Sa 22,97% udela u ukupnoj internet populaciji, 24sata.rs je 5. sajt u Srbiji, čime beleži rast od 11,86% u odnosu na oktobar 2014. godine, i skok sa 9. mesta. Ukupan broj jedinstvenih posetilaca je 744.624, što je porast od 14,10%, dok je ukupan broj poseta je 5.639.284, što je za 6% više nego u oktobru. Iskazani rezultati su posledica rada reorganizovane redakcije, koja je u pojačanom sastavu od 24.11.2014. Izvor podataka je gemiusAudience za Novembar 2014.


MAGYAR SZO OBELEŽIO SEDAM DECENIJA POSTOJANJA

Povodom obeležavanja 70 godina postojanja, 24. decembra, na dan osnivanja lista, izašao je svečani broj dnevnih novina Magyar Szo, na sedamdeset strana u kome je uredništvo dalo priliku dosadašnjim glavnim urednicima da kroz svoj autorski napis predstave čitaocima period kada su bili na čelu ovih novina. Uz to odabrano je i sedamdeset poznatih ličnosti iz različitih oblasti da daju svoju ocenu o listu. Jubilej, uz proslavu u Novosadskom pozorištu na kojoj su uručene nagrade, prati i monografija o proteklih 70 godina čiji je autor Ištvan Fodor, novinar "Mađar soa". „Mađar so" sada izlazi šest dana nedeljno, a subotom je vikend dvobroj. Svaki dan list prati neki dodatak koji privlači pažnju šire publike. Po rečima glavne urednice, Marte Varju, list je dobio i novi grafički izgled, modernizovanu naslovnu stranu, korigovan je i logo lista, a opredelili su se i za kraće tekstove prihvatajući sugestije čitalaca. Svakodnevni sastanci kolegijuma održavaju se putem skajpa pošto se delovi redakcije nalaze u Subotici, Senti i Novom Sadu. Vrhunac "Mađar soa" je bio period od 20. do 40. rođendana kada je to bio najčitaniji dnevni list na mađarskom jeziku na svetu, zbog svoje otvorenosti i kvaliteta. Tada je prosečan tiraž bio 35 hiljada, nedeljni oko 66 hiljada, a svečani broj za praznik bio je štampan u tiražu od 75 hiljada primeraka.


SAČUVAJMO PLANETU!

Za samo četiri dana od postavljanja, otopila se više od tri tone teška National Geographic i VodaVoda ledena kocka koja je bila izložena na platou ispred Ušće Shopping Centra. Ovu atraktivnu akciju sprovodili su National Geographic Srbija i kompanija VodaVoda, sa željom da skrenu pažnju javnosti na klimatske promene koje ugrožavaju celu planetu. Ledena kocka otopila se za tačno 4 dana, 5 sati, 27 minuta i 45 sekundi, a pošiljalac mejla koji je bio najprecizniji u proceni vremena potrebnom za otapanje Ledene kocke biće nagrađen vrednim poklonom koji daruje VodaVoda. Vremenske prilike tokom četiri dana otapanja bile su raznolike, a Ledena kocka odolevala je temperaturama u razmaku od -1 do 8 stepeni. Bržem topljenju kocke doprinela je i kiša koja je padala tokom subote i nedelje. Organizatori se nadaju da je akcija građanima donela nova saznanja i da će u budućnosti biti ulagani veći napori u očuvanje planete. Istovremeno, Ledena kocka je pokazatelj da se na temperature ne može uticati, ali da se globalno zagrevanje može usporiti ukoliko čovečanstvo počne da preduzima adekvatne korake.


NAGRAĐENI POBEDNICI ČETVRTOG MT:S ANDROID KONKURSA

Četvrti mt:s Android konkurs i zvanično je završen svečanom dodelom nagrada i prezentacijom pobedničke aplikacije „Eco Earth“, učenika „Matematičke gimnazije“. Pobednički tim će u martu 2015. posetiti Svetski kongres mobilne telefonije u Barseloni, dok su srednjoškolci koji su osvojili drugo i treće mesto nagrađeni tablet računarima i mobilnim telefonima sa Android operativnim sistemom. Ove godine, za razliku od prethodnih, posebno je vrednovana društveno odgovorna namena aplikacija, a uvedena je i posebna nagrada za pokazanu inovativnost, pod nazivom „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, u čast preminulom kolegi koji je dao veliki doprinos razvoju konkursa. „Pored „Matematičke gimnazije“ iz Beograda i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, konkurs smo ove godine proširili i na gimnazije iz Kragujevca, Sente i Valjeva, tako da je broj prijavljenih aplikacija, ali i njihov kvalitet i originalnost, zaista prevazišao naša očekivanja. Telekom će i ubuduće nastaviti da kroz mt:s Android konkurs pomaže mladim ljudima da ostanu posvećeni svom obrazovanju i budućoj karijeri i da i jedno i drugo grade u svojoj zemlji, posebno u oblasti telekomunikacija“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.


NAJBOLJI DOMAĆI GLUMAC U TV REKLAMAMA

U Noći reklamoždera, za koje su besplatne dnevne novine "24 sata" tradicionalno medijski sponzor ove godine je ustanovljena i specijalna nagrada čitalaca i redakcije ovog dnevnog lista. Rač je o priznanju za najboljeg glumca u TV reklamama. Glasalo se na sajtu 24sata.rs, kroz 3 faze - od TOP 10, preko TOP 5 do TOP 3. Priznanje je pripalo našem istaknutom glumcu Nenadu Jezdići. Njemu je nagradu, u revijalnom delu Noći reklamoždera, uručila Maša Drakulić, brend menadžer "24 sata". Nenad je istakao da mu je žao što se pojavljivanje glumaca u reklamama u našem društvu negativno komentariše. On lično reklamu smatra umetničkim izrazom i zbog toga mu je posebno draga ova nagrada jer je kao izbor čitalaca, potvrda njegovog truda da ostvari lični pečat u ovoj kratkoj formi.


SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA DODELILA NAGRADE ZA 2014. GODINU

Treću godinu zaredom, Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovala je Gala veče povodom dodele „SAM godišnje nagrade 2014“ sa ciljem unapređenja poslovnog okruženja za menadžere, dalje profesionalizacije menadžerske struke kao i afirmisanja kompanija, menadžera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, kao i razvoj društva u Srbiji. Titulu Menadžera godine 2014 poneo je Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza Belgrade Hotel i direktor NBGP Properties. Za mladog menadžera godine proglašena je Tamara Vlastelica Bakić, savetnik za korporativne komunikacije Victoria Group i docent na FON-u. Titulu Poslodavac godine dobila je kompanija Fiat Automobili Srbija. Najboljom institucijom za obrazovanje menadžera proglašen je Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Nagrada za Razvoj i promociju liderstva među mladima otišla je u ruke Vesne Damnjanović, vanredne profesorke na Fakultetu organizacionih nauka. Radojka Nikolić, osnivač i vlasnica Nira press - Ekonometar i Biznis magazin - ponela je titulu najboljeg novinara u oblasti Promocije privrednih tema za 2014. godinu. Posebna nagrada uručena je novinarki Marijani Milosavljević za lični humani čin godine.


CPG U PRIHVATILIŠTU U FUTOGU

Color Press Grupa treću godinu zaredom pred novogodišnje praznike teži da obraduje najugroženije stanovnike koji borave u prihvatilištu u Futogu. Ovoga puta ekipa ove medijske kuće donirala je korisnicima tri televizora, odeću, kao i razne časopise za razonodu. "Ove akcije nama puno znače. Color Press ne dolazi samo jednom, već bar dva puta godišnje u prihvatilište, a zatim i u dnevni centar gde uvek donesu i obroke za korisnike", rekao je direktor Gerontološkog centra “Novi Sad” Dragan Milošević. Ovogodišnjoj poseti prisustvovale su i “Maxi domaćice meseca” koje su svojim pogačicama i kiflicama obradovale one kojima je osmeh bio najpotrebniji. Svečanu notu celom događaju dao je i profesor violine sa gudačkog odseka Akademije umetnosti u Novom Sadu Florijan Balaž koji je nastupio zajedno sa svoja dva učenika.


OLJA BEĆKOVIĆ LIČNOST GODINE

Olja Bećković, autorka emisije „Utisak nedelje“, izabrana je za ličnost godine većinom glasova članova uredništva nedeljnika „Vreme“. Kriterijum za nagradu je, kao i ranijih godina, doprinos unapređenju društvenih institucija u javnom interesu. Urednički kolegijum nedeljnika „Vreme“ smatra da je Olja Bećković, kao autorka „Utiska nedelje“, odigrala ključnu ulogu u odbrani slobode javnog govora, novinarske profesionalnosti i ljudske pristojnosti. U godini koju su obeležili raznovrsni pritisci na medije Olja Bećković je dosledno insistirala da dobije odgovore na pitanja koja su u javnom interesu, navodi se u saopštenju i dodaje da je takav pristup novinarskom poslu skupo koštao.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

CENA DIGITALNE TIŠINE U TURSKOJ: 40 MILIONA EURA

Poznavaoci prilika u Turskoj ističu da su građani Turske uplašeni zbog stalne cenzure, i u stvarnom životu i u online medijima. „Turska je trenutno vodeća zemlja na svetu po zahtevima za uklanjanje sadržaja upućenim globalnim digitalnim korporacijama, iako ti zahtevi u većini slučajeva krše slobodu izražavanja ili pravo na dobijanje informacija,“ kaže Yaman Akdeniz, profesor Univerziteta Bilgi u Istanbulu i pobornik prava na internetu. Turska je od maja 2007. do jula 2014. godine blokirala pristup otprilike 48.000 web stranica koje podležu njenom kontroverznom Zakonu o Internetu broj 5651. Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske je nedavno objavilo sporazum sa švedskom Internet firmom NetClean, koja je osnovana donacijama švedske kraljice Sylvije. Za cenu od 40 miliona eura kupili su softver za filtriranje online sadržaja. Koristeći automatizovanu metodu koja se zove Deep Packet Inspection (DPI), ovaj softver može automatski u roku od pet sekundi da ukloni maliciozni sadržaj i navodnu dječiju pornografiju sa Twittera i drugih stranica. Vlasti zvanično odbacuju optužbe o cenzuri, pa ipak postoje ozbiljne sumnje o pravim razlozima upotrebe softvera. Novi predlog zakona, zajedno sa planovima o instaliranju NetCleanovog softvera, omogućavaju turskoj tajnoj službi da postane digitalni Gestapo, tako da bi za godinu-dve, Turska postala strožija u online cenzuri čak i od Kine ili Irana.


GOOGLE SANTA TRACKER POKAZUJE KADA DEDA MRAZ STIŽE KOD VAS

Inače je u pitanju advent kalendar, ali od 24. decembra postao je interaktivna mapa putem koje možete pratiti gde se trenutno nalazi Deda Mraz i kada stiže u vaš grad, a sve uz pomoć Google maps. Osim praćenja najpopularnijeg deke na svetu, možete videti i “fotografije” sa njegovog putovanja i još mnogo toga. Tracker možete posetiti na linku.


10 SAVETA ZA MEDIJE U 2015. GODINI

Iako su mnogi predviđali smrt štampanih medija, one su ipak ostale snažne i u narednoj godini mogu da nastave da rastu ukoliko se izbore sa novim izazovima. Evo nekih saveta kako da to postignu:

  • Postanite proaktivni, a manje reaktivni
  • Napravite prioritete i investirajte u ono što je zaista važno
  • Razvijte video strategiju
  • Približite se čitaocima tako što ćete im dati ono što traže umesto da im objašnjavate šta oni žele
  • Slušajte mlade ljude jer su oni budući korisnici
  • Naučite kako različiti čitaoci koriste vaš sadržaj i prilagodite sadržaj i oglašavanje njihovim potrebama
  • Nastavite da pratite druge industrije da vidite dobru praksu sa vašom publikom
  • Radite na tome da postane konsultant za oglašivače kako biste pronašli rešenja koja su im potrebna
  • Učinite radni prostor zabavnim, živim i izazovnim
  • Nastavite da privlačite mlade, tehnički obrazovane talente, kroz razne organizacije
Saveta dao Dan Johnson, podpredsednik u CirTech, Arizona, USA.


FINANCIAL TIMES NAPLAĆUJE OGLAŠAVANJE PO SATU

Svet prodaje digitalnog oglašavanje je izvrnut naopako nakon što je Financial Times počeo naplaćivati oglase po satu, a ne prema impresijama. Da li je iko kupio ove oglase? BP, Microsoft i još dve kompanije koje se bave finansijama uopšte ne misle kako je ovo loša ideja i među prvima su koji su se odlučili za ovakav vid oglašavanja. Još u oktobru, najavljeno je kako Financial Times želi nekim oglašivačima da naplati koliko vremena su potrošači proveli “gledajući” u oglas radije nego prema impresijama. Minimalno, oglasi moraju “da traju” mesec dana. Obrazloženje oglašivača koji su prihvatili ponudu je da se na ovaj način bolje prati kvalitet kampanje jer da bi se zaista pogledao neki oglas potrebno je vreme, ne samo click. U poslednjih 20 godina, većina digitalnog oglašavanja se prodavala na principu poznatijem kao CPM. Sada kada se čini da nas i u ovom polju očekuju promene, ostaje nam da vidimo koliko će ovaj pristup biti efektan.


PET NAJBOLJIH INTERAKTIVNIH OGLASA U ŠTAMPANIM MEDIJIMA

Oglasi na papiru uglavnom izgledaju isto: kvalitetna fotografija u kombinaciji s privlačnim sloganom. No, ne mora uvek biti tako. Mnogim kompanijama je pošlo za rukom da naprave interaktivne oglase za print koji su istovremeno i interaktivni i zabavni. U nastavku možete pogledati pet najinspirativnijih oglasa koji su dokaz sjajnog napretka kada je u pitanju novinsko oglašavanje.
Sve boje motorole
Nivea solarni punjač
Peugeot - AirBag
Prvi oglas s ukusom Fante
Carlsberg


DAYS JAPAN - NAGRADE ZA FOTONOVINARSTVO

Fotografski magazin DAYS JAPAN poziva fotografe i foto izveštače iz celog sveta da se prijave za njihov godišnji konkurs za najbolje fotografije iz područja fotonovinarstva. Ukupno će biti dodeljeno 20 nagrada, a fotografi čiji radovi budu izabrani će dobiti novčane nagrade i fotografsku opremu. Rok za prijavu je 15.1.2015, do kada svi prijavljeni radovi moraju stići poštom. Za više detalja o nagradnom fondu i procesu prijave, posetite službeni web sajt organizatora.


RINGIER I AXEL SPRINGER PARTNERI U ŠVAJCARSKOJ

Velike izdavačke kompanije Ringier iz Švajcarske i Axel Springer iz Nemačke planiraju dalje spajanje na tržištu Švajcarske sa podjednakim udelom. Plan je da nova zajednička kompanija preuzme sve časopise koje izdaje Ringier na nemačkom govornom području u Švajcarskoj, uključujući sve on-line verzije, kao i Le Temps, kvalitetna novina iz francuskog govornog područja. Sdruge strane Axel Springer ulazi sa svim svojim poslovima kojim rukovodi iz svoje švajcarske firme, a odnose se na celu jugoistočnu Evropu. Naziv kompanije će biti Ringier Axel Springer Medien Schweiz i biće registrovana u Cirihu. U planu je i digitalizacija svih postojećih brendova, jer je zajedničko poslovanje koje na tržištu istočne Evrope imaju još od 2010.godine, pokazalo upravo najveći rastu u tom segmentu - od početnih 7% učešća digitalnih prihoda do velikih 36% koliko ovaj biznis učestvuje danas.


IPSO PRIMIO 3.000 ŽALBI ZA SAMO 3 MESECA POSTOJANJA

Samorgulatorno telo za štampane medije u Velikoj Britaniji - IPSO (Independant Press Standards Organisation), objavilo je da je za samo tri meseca postojanja već primilo oko 3.000 žalbi. U saopštenju se kaže da je veći deo žalbi rešen od strane samih izdavača i podnosilaca žalbe u roku kraćem od 28 dana, pre nego što je nastupila sama propisana mera. Ujedno su najavljene i izmene pravila među kojima i to da su izdavači u obavezi da odluku (ispravku) objave najdalje do treće strane od naslovne. Izdavači su obavezni i da čitaocima jasno naznače kako se žalbe podnose u IPSO. U međuvremenu je IPSO usaglasio budžet za 2015. godinu kao i našao novi poslovni prostor, tako da sada još posvećenije može da se bavi žalbama onih koji ne mogu da priušte sudski proces ili pak smatraju da je upravo pravi način da se sporovi rešavaju samoregulacijom.


HELATY MAGAZIN I NA KIOSCIMA

Posle 15 godina postojanja sa tradicojom prodaje putem trgovinskih lanaca, Healty magazin lansira novo izdanje sa nacionalnom pokrivenošću sa ciljem da se nađe u prodaji i na kioscima širom Velike Britanije i Republike Irske. Od 23. decembra ovaj poznati ženski časopis o zdravlju i zadrvom životu biće dostupan uporedno na kioscima i u 720 prodavnica lanca Holland i Barrett. Biće prodavan po ceni od 3,2 funte. Uporedo sa ovim poslovnim potezom, izdavač Helaty magazina - River Group, lansira i novi websjat za ovaj magazin. Magazin je prijavio tiraž od 119.343 prosečno prodatih primeraka u 2013. godini, a izdavač tvrdi da je tiraž još napredovao tokom 2014. godine.


TOTAL POLITICS PRELAZI NA ON-LINE

Mesečni magazin Total Politics najavio je da će ubuduće izlaziti samo u on-line verziji. Do sada je prodavan po ceni od 3,99 funti, i imao je poslednji prijavljeni tiraž (ditovan od strane ABC-a za 2012. godinu) 9.287 primeraka, od kojih je 85% bilo besplatno. Izdavač je ovu promenu najavio kao deo šire digitalne strategije, ali i kao posledicu činjenice da on-line izdanje Total Politics ima više čitalaca na on-line nego u štampanom formatu, čemu je razlog nešto mlaža publika u i izvan Westministera. Kao i mnogi drugi izdavači koji se susreću sa sličnim problemom, Total Politics se odlučio da svojim čitaocima "služi" na način koji njima više odgovara, a to je on-line. Magazin je bio dostavljan uglavnom poslanicima, skupštinskim i stranačkim liderima, ostalim učesnicima u političkom životu i to većinom kao besplatan primerak. Svoje prvo izdanje objavio je sa intervjuo Gordona Browna na naslovnoj strani.


NEMAČKI VOGUE IZABRAO AGENCIJU

Nemački Vogue ponovo ima kreativnu agenciju. Sada je to agencija Platation Berlin, koja se izborila na pitchu sa nekoliko konkurenata i biće zadužena za komunikacione kativnosti B2B i B2C u oblasti centra Berlina. Prvi zadatak je strategija brend menadžmenta. Plantation Berlin je osnovan 2002. a od 2010. je član grupe agencija Aperto. Agencija radi i na komunikacionim ciljevima World Vision brenda Coca-Cola Zero i bila je zadužena za kampanju Svetskog kupa 2014. Za aktuelne klijente agencije dostupni su programi Frequent flyer AirBerlin, Media-Staurn Germany, mini prodaje literature, Universal Music i Enterteinment GRP.


GALA OBJAVLJUJE SPECIJAL O UDO JURGENS-U

Burdino izdanje Colorful je bilo nešto brža u objavljivanju svog specijala na 19 strana (objavljen 23. decembra) sa galerijom posvećenom Udo Jurgensu (poznata nemačka zvezda), ali je zato Gala (izdanje Gruner+Jahr) izašla sa obimnijim specijalom od 68 strana 29. decembra. Urednica specijala navodi da je Udo JUrgens pevao o nadama i brigama i stizao lako do srca miliona ljudi. Ovo izdanje izlazi sa željom da se svi podsete dela ovog velikog pevača zabavne muzike, ali i da ga upoznaju kao porodičnog čoveka i muškarca koji je voleo mnogo žena. Specijalno izdanje će koštati 3,8 eura i biće štampano u tiražu od 150.000 primeraka.


Copyright - Asocijacija medija - 2014.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde