Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Decembar 2014
Asocijacija Medija
No. 237
U OVOM BROJU
Kadrovske promene u Blicu
Victoria grupa lider u agrobiznisu
Preporuke za online novinarstvo
Novinari istražuju konflikte u Evropi
Britanija uvodi „Googl-ov porez“
Fotografi ostaju bez posla
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...

  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

VESELIN SIMONOVIĆ IMENOVAN ZA DIREKTORA BLICA

Kompanija Ringier Axel Springer saopštila je da zvanično od 15. januara 2015. godine Veselin Simonović (56) postaje direktor "Blica", vodećih dnevnih novina i onlajn njuz portala u Srbiji, u vlasništvu kompanije Ringier Axel Springer. Njega će na poziciji glavnog urednika integrisane redakcije naslediti njegov dosadašnji zamenik Marko Stjepanović (40). Na svojoj novoj poziciji Veselin Simonović će biti odgovoran za budući razvoj "Blica" i uređivačke formate. On će takođe biti mentor timu mladih urednika "Blica". Veselin Simonović je na mestu urednika "Blica" od 1998. godine, a od oktobra 2010. godine se nalazio na poziciji glavnog urednika integrisane redakcije. Marko Stjepanović je bio glavni urednik svih internet izdanja u kompaniji, dugi niz godina bio je glavni urednik "Blica nedelje", a za zamenika glavnog urednika integrisane redakcije imenovan je u oktobru 2010. godine. Od 1. januara 2015. godine, u skladu sa ovim promenama, Tijana Bajović (34) postaje izvršni direktor kompanije Ringier Axel Springer. Na ovoj poziciji ona će biti odgovorna za strateški razvoj i operativno poslovanje kompanije. Tijana Bajović je deo tima od 2006. Godine, a od 2011. je na poziciji zamenika generalnog direktora kompanije.


VICTORIA GRUPA LIDER U AGROBIZNISU

U prijantnom ambijentu Asocijacije medija, glavni odgovorni urednici dnevnih novina, magazina, novinskih agencija i portala, ugostili su vlasnike kompanije Victoria Group – gospodina Miliju Babovića, Zorana Mitrovića i Nandi Ahuju, izvršne direktore - Nikolu Vujačića, Branislava Radovanovića i Thomas Boitani Fitzgerald-a, kao i direktorku korporativnih komunikacija – gospođu Tamaru Vlastelicu. Tokom radne večere predstavnici Victoria grupe (pridruženi član Asocijacije medija) i predstavnici medijskih kuća, najviše su razgovarali o trenutnoj situaciji i perspektivama agrobiznisa u Srbiji, što je oblast u kojoj je Victoria Group lider regionalnih i evropskih razmera. Ne manje pažnje prisutnima je privukla i tema društveno odgovornog poslovanja, putem kog ova kompanija nesebično daje doprinos razvoju Srpskog društva.


POSTAVLJENI TEMELJI CENTRA ZA RAZVOJ MEDIJA U SRBIJI

Početkom decembra održana je druga sednica Programskog saveta „Centra za razvoj medija“ (CeRM) u Srbiji, iniciranog od strane Deutsche Welle Akademije u saradnji sa tri medijske asocijacije: Asocijacija medija, ANEM i Local Press. Programski savet, sastavljen od medijskih eksperata, predstavnika medijskih asocijacija i NVO organizacija, predstavnika OEBS-a i EU Delegacije u Srbiji, kao i predstavnika DW akademije, postavio je smernice za rad ovog centra, pokrenutog sa ciljem podizanja kapaciteta privatnih medija u Srbiji. Osnovna delatnost CeRM-a je organizacija seminara i već je realizovano 6 pilot projekata. Programski savet je identifikovao oblasti koje su najviše od značaja za dalji razvoj medija u Srbiji. Posebno su se istakle teme: kontinualna obuka za pisanje projektnih predloga, biznis modeli i preduzetništvo (kao podrška procesu privatizacije medija), profesionalizacija novinara, unapređenje web sajtova itd.


PREPORUKE MEDIJSKE KOALICIJE ZA ONLAJN NOVINARSTVO

U organizaciji Medijske koalicije (UNS, NUNS, ANEM, NDNV, ANEM i LocalPress), u Medija centru u Beogradu, vođena je diskusija o online novinarstvu tokom koje su date i preporuke novinarima. U njima se navodi da mediji ne treba da preuzimaju bilo kakav materijal ili izjave bez prethodnog odobrenja autora, ali se to ne odnosi na javne ličnosti i informacije od javnog interesa. Komentarišući tu preporuku, potpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Zoran Stanojević rekao je da je sve što je objavljeno na društvenim mrežama - javna informacija. Tokom diskusije preko mejla su se oglasili i predstavnici Misije OEBS u Srbiji koji su istakli da svi saveti koji važe u novinarstvu u Srbiji treba da važe i u onlajn sferi. Među deset preporuka navodi se i da svaka onlajn redakcija treba da ima jasno određena pravila i uslove za komentarisanje medijskih objava kako bi se sprečio govor mržnje ili diskriminacija. Etičke preporuke savetuju i da novinari prilikom iznošenja mišljenja na društvenim mrežama i drugim internet platformama treba da imaju u vidu da date izjave mogu uticati na njihovu profesionalnu reputaciju. Novinari ne treba da prenose glasine, već da plasiraju samo tačne informacije koje su proverene i imaju najmanje dva nezavisna izbora. Fotografije i snimci ne mogu se modifikovati tako da se menja smisao, značenje ili kontekst, a neophodno je i linkovati izvore. Kada se ispostavi da je objavljena informacija netačna, novinar je dužan da ispravku da što je brže moguće.


BLIC FONDACIJA RENOVIRALA DEČIJE OČNO ODELJENJE KLINIKE KCS

Mališani koji pate od teških bolesti očiju od sada će moći da se leče i borave u uslovima po najvišim svetskim standardima. Na inicijativu "Blic fondacije" i uz podršku Ivana Ivanovića i njegove emisije koja se emituje na TV Prva, završena je rekonstrukcija i svečano otvoreno jedino dečje odeljenje Očne klinike KCS. Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Očne klinike KCS Milenko Stojković, upraviteljka "Blic fondacije" Jelena Drakulić Petrović, Ivan Ivanović i direktorka Hemofarm fondacije Snežana Radočaj. „Srce nam je puno. Nakon više od dve godine zajedničkim snagama otvorili smo dečje odeljenje gde će se lečiti sva naša deca, ne samo iz Srbije nego i iz celog regiona - iz Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske.„ - rekla je Jelena Drakulić Petrović i dodala - Želja nam je da pošaljemo poruku drugim medijima da je naša uloga ne samo da kritički pišemo, već i da pomažemo i da budemo društveno odgovorni i zato pozivam i druge medije da pokrenu slične akcije. "Blic Fondacija" ide dalje. Sledeća naša akcija je obnova odeljenja Valjavske bolnice i obnova dela prostora u Institutu za majku i dete na Novom Beorgadu.


PORUKA IZ PARIZA „KADA VOZIŠ, PARKIRAJ TELEFON“!

Kampanja Telekoma Srbija (pridruženi član Asocijacije medija), o bezbednoj upotrebi mobilnog telefona tokom vožnje „Kada voziš, parkiraj telefon!“ predstavljena je u Muzeju nauke i industrije u Parizu, na specijalizovanoj izložbi koja je posvećena temi rizika. Na poziv pariskog muzeja, Telekom Srbija (pridruženi član Asocijacije medija) je svoju društveno odgovornu kampanju predstavio televizijskim spotom na interaktivnoj izložbi pod nazivom „Rizikujte, izložite se izložbi!“. Ovo je ujedno i prva društveno odgovorna kampanja koja je prešla granice zemlje, prvo putem društvenih mreža, deljenjem sadržaja u vezi sa kampanjom, a sada i u okviru izložbe te prestižne institucije. Posetioci izložbe na zanimljiv način mogu da sagledaju razne oblike rizika, kao i da kroz igre i radionice ispitaju svoj odnos prema riziku. Istovremeno, omogućeno im je da uvide opasnosti od rizičnih situacija koje se na prvi pogled takvima ne čine. Izložba je otvorena 18. novembra i trajaće do avgusta 2015. godine, a planirano je i da obiđe nekoliko zemalja Evropske unije. Pariski Muzej nauke i industrije je najveći muzej u Evropi, koji godišnje poseti pet miliona ljudi. Nalazi se u parku Vilet u Parizu, stecištu nauke, tehnologije i industrije. Klasifikovan je kao javno dobro sa ciljem da promoviše opšti interes, a posebno interes mladih, za nauku, tehnologiju i kulturu.


POGLED NA SAVREMENI ADVERTISING

Kako se „pravi“ inovativnost? Kako kopiranje može da vas učini originalnijim? Da li je digitalna saradnja smrt za vlasnišvo ideja? Kako porno industrija, ilegalno crno tržište i bitkoini menjaju današnju onlajn kulturu? Šta to industrija mora da uradi danas (a ne sutra) da bi sačuvala vrednost i relevantnost? Na ova i slična pitanja u knjizi „Hacker Maker Teacher Tief; Advertising’s Next Generation“ („Haker, Stvaralac, Učitelj i Lopov: Advertajzing nova generacija“ ) pokušavaju da odgovore neki od najpoznatijih kreativnih direktora i vlasnika agencija u svetu danas. Knjiga predstavlja zbornik sastavljen od 31 teksta vodećih svetskih kreativaca koji pokrivaju teme vezane za advertajzing, kreativnost, kulturu obrazovanje, inovacije i budućnost. Među esejistima su Patrik Kolister iz Gooogla, Erki Izara iz Microsofta, Lora Džordan, Mark Luis sa londonske Škole komunikacionih veština kao i drugi najpoznatiji kreatici današnjice. Kuriozitet je da su među esejistima samo dvojica kreativnih direktora sa prostora jugoistočne Evrope, Jana Savić Rastovac i Vladimir Ćosić, oboje kreativni direktori agencije „McCann Beograd“.


NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI MATEMATIČKE GIMNZIJE

Šestoro najboljih učenika Matematičke gimnazije u Beogradu dobili su vredne novčane nagrade Piraeus banke AD Beograd (pridruženi član Asocijacije medija) u ukupnom iznosu od 3.000 evra. Dobitnici nagradnog iznosa od po 500 evra su Marko Šušnjar, Luka Vukelić, Bogdana Jelić, Marijana Vujadinović, Nikola Sadovek i Nikola Aleksić. Novčani fond za nagrađivanje najuspešnijih učenika obezbedila je Piraeus banka, kao deo tradicije donatorstva Matematičkoj gimnaziji. Na ceremoniji u svečanoj sali gimnazije, predsednik Izvršnog odbora Piraeus banke Neoklis Neokleus je dodelio nagradne čekove najuspešnijim učenicima i poručio im da ta sredstva iskoriste da razviju svoj puni potencijal i nastave da ostvaruju najbolje rezultate. Redosled kandidata bio je određen prema kriterijumima opšteg uspeha i vladanja tokom školske godine, ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i socijalno-ekonomskog statusa. Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović ukazao je da je ulaganje u obrazovanje najvrednija investicija. Piraeus Banka je podršku Matematičkoj gimnaziji iskazala i prilikom održavanja međunarodnog Matematičkog kupa čiji je bila pokrovitelj već drugu godinu za redom.


KAKO PREŽIVETI GROZAN POSAO ILI PRONAĆI BOLJI?

Agencija McCann Beograd (pridruženi član Asocijacije medija) je u saradnji sa portalom Poslovi.infostud.com osmislila kampanju „Kako preživeti grozan posao ili pronaći bolji“, namenjenu prevashodno onima koji već imaju posao, ali razmišljaju o promeni radnog mesta. Osnovna ideja je da na zabavan način ljude podseti da ne treba pasivno da trpe posao koji im se ne sviđa, nije u skladu sa njihovim obrazovanjem i mogućnostima, ne ispunjava njihova očekivanja, već da uz pomoć portala Poslovi.infostud.com potraže radno mesto koje će im više odgovarati. Okosnicu kampanje čini e-knjiga sa satiričnim savetima za „preživljavanje” groznog posla. „Rezultati istraživanja sprovedenog na sajtu Poslovi.infostud.com na uzorku od 7.600 ispitanika pokazuju da oko 70% anketiranih razmišlja o promeni posla, dok svega 1% kaže da je zadovoljno poslom koji radi i da tu opciju ne razmatra“, ističe Tatjana Vidaković sa sajta Poslovi.infostud.com i dodaje: „Ovi podaci su nas podstakli da započnemo kampanju „Kako preživeti grozan posao ili pronaći bolji“. Predstavljanje knjige organizovano je na inspirativnom Tweet-Up eventu u Beogradu, gde se sakupilo više desetina tviteraša i predstavnika medija, koji su na licu mesta pored knjige otkrili i zabavne rekvizite za „preživljavanje” na mrskom radnom mestu. Knjigu je moguće pregledati i besplatno skinuti sa ovog linka.


ČASOPIS „MAMA I BEBA“ ORGANIZOVAO 14. PUZIJADU

Poslednjeg dana novembra meseca u Stadion Shopping Centru na Voždovcu, održana je 14. po redu Puzijada, takmičenje u puzanju beba koje je časopis „Mama i beba“ (tada Moja beba) osmislio pre osam godina. Generalni pokrovitelj manifestacije je Nivea Baby, a refresh partner voda Jana. Bebe su se takmičile u dve kategorije: mlađoj i starijoj. U mlađu grupu spadaju bebe uzrasta do 10 meseci, dok su se u starijoj takmičile bebe starije od ovog uzrasta. Ove godine prijavljeno je 107 beba, a trebalo je da u što kraćem vremenskom roku prepuze razdaljinu od jednog roditelja do drugog (odnosno od starta do cilja). Svi stilovi puzanja bili su dozvoljeni, kao i sve vrste dozivanja, prizivanja i namamljivanja bebe. Na 14. Puzijadi imamo i rekordera svih dosadašnjih Puzijada - Nikolinu Novković iz Beograda.


PIRAEUS BANK PRISTUPILA MULTICARD MREŽI BANKOMATA

“Lakše do gotovine i to bez provizije”, osnovni je opis nove usluge koju nudi Piraeus banka u Srbiji. Piraeus banka AD Beograd je nedavno postala članica MultiCard sistema čime je dodatno uvećana mreža bankomata na kojima je omogućeno preferencijalno podizanje gotovine. Korisnicima svih platnih kartica Pireaus banke je omogućeno da na MultiCard bankomatima podižu novac pod istim uslovima koji važe za bankomate matične banke - bez provizije. Korisnik će po ubacivanju kartice u MultiCard bankomat imati isti interfejs na koji je navikao koristeći bankomate Piraeus banke.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

NOVINARI ISTRAŽUJU KONFLIKTE U EVROPI

Axel Springer Akademija pokreće međunarodni digitalni projekat uživo. Na sajtu www.generation-separation.eu, 18 reportera će istraživati trenutne konflikte u Evropi. Biće podeljeni u pet timova koji će putovati u 15 zemalja i javljati se uživo tokom perioda od 10 dana, istražujući na taj način područje od Transilvanije, Baskije, Kosova, Grčke, Latvije, Kipra i druge regione gde Evropljani imaju krizu. Ova tema je za Evropu od velikog novinarskog interesa i obuhvata pitanja desničarskog populizma, ekonomske krize, trendova autonomnosti, ekstremizam i etničke konflikte. Mladi novinari će pokušati da nađu odgovor na ova pitanja na međunarodnom nivou. Teme su delimično istražene unapred, delimično na terenu i biće predstavljene u multimedijalnim formatima. Reporteri su opremljeni kamerama, smart telefonima i laptopovima. Od jedan sat popodne, svaki dan će na sajtu www.generation-separation.eu biti rezime događaja dana. Dodatno, timovi će koristiti socijalne mreže i biće stalno prisutni na Facebook-u, Twitteru i Instagramu, sa idejom da sa svojim čitaocima uživo dele ovu političku turu. Naziv projekta je „Generation separation“.


BRITANIJA UVODI „GOOGLE-OV POREZ“

Predstavljajući izveštaj o budžetu pred parlamentom, ministar finansija Džordž Ozborn najavio je uvođenje poreza od 25 odsto za kompanije koje sele dobit u države sa manjim korporativnim porezima. U sledećih pet godina Britanija planira da na ovaj način ostvari prihod od milijardu funti. Kako se ovaj porez prvenstveno odnosi na američke kompanije, poput Google-a, Apple-a, Amazon-a ili Starbucks-a, britanski mediji su predlog novog nameta odmah nazvali “Google porez”. Nedavna analiza Financial Timesa-a o poslovanju sedam američkih tehnoloških kompanija na britanskom ostrvu pokazala je da su 2012. godine platile svega 54 miliona funti poreza na 15 milijardi funti prihoda od prodaje. Poslednjih meseci dosta se govori o praksi velikih kompanija da prihode računovodstvenim tehnikama prikazuju kao prihode podružnica u državama s nižim poreskima opterećenjem, poput Irske. Osborn tvrdi kako kompanije ustvari ne rade ništa nezakonito, ali da takva praksa "nije poštena prema britanskim kompanijama". Ipak, britanska udruženja poslodavaca ne deli njegovo mišljenje. Prema njihovom mišljenju, potez ministra Osborna razlog je za zabrinutost kod globalnih poslovnih ljudi.


FOTOGRAFI OSTAJU BEZ POSLA

Radna mesta fotografa prva su na listi planiranih ukidanja u kompaniji Newsquest i globalnoj novinskoj agenciji Reuters sa sedištem u Londonu. Prema novinskim izvorima, slična otpuštanja planirana su i u Times-u gde je od fotografa traženo da se ponovo prijave za posao. Broj Reuters-ovih fotografa smanjiće se sa 18 na 15, a u Newsquest-u je najavljeno ukidanje 6 pozicija i njihovih naslova koji pokrivaju severni London i Midlland. U obrazloženju izdavača kaže se da do smanjenja broja fotografa dolazi zbog smanjenja prostora u izdanjima, zbog sve razvijenje tehnologije mobilnih telefona putem kojih dobijaju fotografije, kao i značajnom prilivu fotografija iz izvora izvan kompanije. U izjavi Reuters-a navodi se da je u vrlo konkurentnom vremenu neophodno da se izbegnu duplikacije radnih mesta, kako bi solidnija finansijska situacija obezbedila da Reuters ostane svetski lider u kvalitetnim vestima i sportskoj fotografiji.


POTREBA ZA OPUŠTANJEM

Čini se da dolazi kraj ere energetskih napitaka i njihove vladavine tržištem bezalkoholnih napitaka. Svetska finansijska kriza, koja traje već skoro sedam godina, smanjila je potrebu za „držanjem organizma u stanju adrenalnskog vrhunca“ i uticala da se kreira potpuno novi pravac: potreba za opuštanjem u svakoj prilici, objavio je Trend&Innovation media servis novinske agencije Atrakcija. Mary Jane je prvo relax-piće, suprotni pandan Red Bull-u. Spada u kategoriju „funkcionalnih pića“, a predstavlja mešavinu matičnjaka, kamilice i aminokiseline i L-theanine, koje ima u zelenom čaju. Efekat Mary Jane pića je zaista relaksirajući, i čini se da efikasnije umanjite stres i budete opušteniji.


BOSTON GLOBE LANSIRA NOVU BIZNIS SEKCIJU

Boston Globe (američki izdavač dnevnih novina iz Bostona) lansirao je novu proširenu biznis sekciju, koja će izlaziti od utorka do petka, kao i nedeljom, u formi novinskog separata sa boljom pozicijom u novini. Pokrenuta je i nova sekcija na sajtu BostonGlobe.com, koja debituje u trenutu kada Bostonski region nazire početak izlaska iz ekonomske krize. Sekcija će pokriti velike igrače, velike mislioce koji se bave inovacijama, ali i one koji se bore za opstanak u regionu sa najvećim cenama struje i stanovanja. Po rečima urednika biznis sekcije, cilj je da se ovde nađe mnogo više sadržaja nego što su to uobičajeni podaci sa berze, kupoprodajne informacije, profiti i gubici. Biznis sekcija će pokušati da prikaže životne priče koje se odvijaju iza nekih biznisa i poslovnih odluka koje su donete.


DALLAS MORNING NEWS POKREĆE MAGAZIN O UREĐENJU KUĆE

FD, mnogo nagrađivani časopis o modi, dizajnu i životnim stilovima, izdavačke kuće Dallas Morning News, najavio je lansiranje magazina „FD House“, koji će izlaziti kvartalno i pokrivati teme uređenja doma, nameštaja, eksterijera i luksuzni način života u Severnom Teksasu. Prvo izdanje biće u kioscima, maloprodajnim lancima i izložbenim salonima već u martu sledeće godine, sa planiranim tiražom od 40.000 primeraka. Medijsko tržište komentariše ovaj korak kao pokazatelj obnove tržišta nekretnina, koje generiše povećanu potrebu za uređenjem stambenog prostora.


POSLANICI POZIVAJU DA SE SAČUVA REGIONALNA ŠTAMPA

Odluka medijske kuće Trinity Mirror da zatvori sedam lokalnih novina sa više od 50 uredničkih pozicija, osuđena je od strane britanskih članova parlamenta. Do sada je 16 poslanika potpisalo saopštenje kojim se ovakav potez osuđuje. U saopštenju se navodi da je 150 lokalnih novina zatvoreno od 2008. godine i poziva se na parlamentarnu raspravu kojom će se osigurati budućnost regionalne štampe. Od izdavača Trinity Mirror traži se da objasni šta su pravi razlozi za gašenje izdanja: da li su bili gubitaši i da li su bili uopšte ponuđeni nekom drugom da ih preuzme. Velika bojazan je izražena po pitanju opstanka lokalnog novinarstva i otuda su pokrenute razne aktivnosti da se ovakve odluke izdavača preispitaju.


LONELY PLANET TRAVELER PROSLAVIO 2. ROĐENDAN U NEMAČKOJ

Pre godinu dana Lonely Planet Traveler pokrenuo je svoje prvo izdanje za Nemačku, Austriju i Švedsku, što je ujedno bilo dvanaesto od ukupno trinaest licenci u svetu. Izdanje je zabeležilo stalni rast pretplatnika, ljubitelja na društvenim mrežama, kao i rast zadovoljnih oglašivača. Posebno interesovanje vlada za rubrike: kratka putovanja, mini priručnici, perfektno putovanje i svet u dnevnoj sobi. Rođendansko izdanje za januar i februar 2015. Izašlo je 16. decembra 2014. u novim bojama i sa neznatno izmenjenim dizajnom. Takođe, časopis je dobio i dve nove rubrike: „insajder“ i „jedan cilj - dve strane“. Već posle prve godine postojanja, časopis umesto prvobitnih 6 izdanja godišnje, izlaziće 10 puta godišnje u prosečnom tiražu od 60.000. Lonely Planet Traveler postoji od 2008. godine i koncipirao ga je BBC. U Nemačkoj ga izdaje izdavačka kuća Life! iz Hamburga koja, između ostalog, izdaje Food and Travel, kao i Karibik Magazin.


MAGAZIN INSTYLE KREĆE SA NOVOM IMIDŽ KAMPANJOM

„Moja zvezda, moj stil, moj InStyle“, moto je nove kampanje koju lansira izdavačka kuća Burda za časopis InStyle. Na taj način Burda se jos više okreće uličnom stilu (Street Style). Modne zvezde i stil ikone danas se više ne nalaze samo na crvenom tepihu, već na ulicama svetskih metropola i ta činjenica se ogleda u novoj kampanji. Dosadašnji moto glasio je „Kako inače?“, i imao je u fokusu žene. InStyle slavi ove godine 15. rođendan. Mesečni tiraž je pao sa 470.433 (mart 2013) na 424.811 (mart 2014).


Copyright - Asocijacija medija - 2014.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde