Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Decembar 2012
Asocijacija Medija
No.189
U OVOM BROJU
Uspeo pritisak medijske koalicije, Asocijacije Medija, OEBS i EU
"ŠTAMPA SISTEM" preuzima "FUTURU PLUS"
Žiri Večernjih Novosti odabrao najplemenitije u 2012. godini
Najbolji novinski dizajn 2012. godine
Jača otpor Google
Lord Hall na čelu BBC Trusta
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

Delta Holding

Posta


PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj indistriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

IZUZETAN USPEH SEMINARA ZA NOVINARE KOJI PRATE OBLAST POLJOPRIVREDE

Asocijacija medija,  Misija OSCE u Srbiji i IREX – USAID uz podršku Ambasade Danske u Beogradu i organizacionu i finansijsku pomoć Srpske privredne fondacije sa izuzetnim uspehom su realizovali još jedan seminar posvećen edukaciji novinara medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije medija. U radu seminara učestvovali su novinari iz 13 medijskih kuća, a njih 12 je sadržaj seminara, izbor tema i predavača na skali od 1 do 5 ocenilo čistom peticom. Seminar je bio posvećen unapređenju izveštavanja o temama iz oblasti poljoprivrede, a u njegovom radu učestvovali su novinari: Večernjih novosti, Blica, NIN-a, Vremena, Dnevnika, Adria Media, Tanjuga, Foneta, Pressa, Bete, Lokal Info Media Group, Politike, Magyas Szo. Novinarima su o različitim aspektima poljoprivrede govorili i: Miodrag Kostić, predsednik MK Group, Danilo Golubović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,  Zoran Mitrović, generalni direktor Victoria Group, Janez i Miha Istenič, iz slovenačke kompanije „Istenič“ d.o.o., Mette Kjuel Nielsen, ambasadorka Danske u Beogradu, Franc But, ambasador Slovenije u Beogradu, Goran Ješić, Sekretar za poljoprivredu Vlade AP Vojvodine, Zoran Krsnik, direktor Hrvatskih veletržnica, Ružica Gelo iz Hrvatskog EU Centra, Milko Štimac iz Komisije za hartije od vrednosti, Žarko Galetin, direktor Produktne berze iz Novog Sada, Goran Tasić, direktor Republičke direkcije za robne rezerve, Milan Grgurević, generalni direktor Delta agrara, Milan Prostran i  Vojislav Stanković  iz Privredne komore Srbije, Miladin Ševarlić, profesor Poljoprivrednog fakulteta i Nemanja Beljanski iz Delta Generali. Seminar je realizovan u dva trodnevna ciklusa. Treći završni ciklus realizuje se u formi studijskog putovanja u Dansku, gde će polaznici seminara, tokom pet dana boravka, imati prilike da se upoznaju sa jednim od najrazvijenijih poljoprivrednih sistema u EU.


USPEO PRITISAK MEDIJSKE KOALICIJE, ASOCIJACIJE MEDIJA, OEBS I EU

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, nadležnih odbora, Asocijacije medija i Medijske koalicije (ANEM, NUNS, UNS, NDNV, Lokal pres) razmatrani su  amandmani na Predlog zakona o javnim preduzećima, koje su Asocijacija medija i Medijska koalicija predložili, kako ne bi došlo do kolizije između postojećih medijskih zakona i Strategije razvoja sistema javnog informisanja, s jedne strane i predloženog Zakona o javnim preduzećima, s druge strane. Predstavnici Administrativnog odbora Narodne skupštine Republike Srbije su istakli da su predlozi Medijske zajednice prihvaćeni i da je Vlada uputila amandmane nadležnom skupštinskom odboru, kojim će ispraviti uočene nedostatke Predloga zakona o javnom informisanju. Tim amandmanima, menja se član 2. Predloga zakona tako što se reč "informisanja" briše iz stava 1 tog člana, a u prelaznim i završnim odredbama se u članu 65. dodaje novi stav 4, kojim se definiše da će se na javna preduzeća u oblasti informisanja, koja nisu privatizovana do dana stupanja na snagu ovog zakona, primenjivati odredbe ovog zakona do dana njihove privatizacije. Medijska zajednica ističe da je zadovoljna ovakvom odlukom Vlade Srbije i da očekuje da će i poslanici Narodne skupštine usvojiti predložene amandmane, uvažavajući njihov značaj za uspostavljanje funkcionalnog medijskog sistema u Srbiji.


POSLE SEMINARA U ASOCIJACIJI MEDIJA – ZANIMLJIV PUT U RUMUNIJU

Novinari medijskih kuća okupljenih oko Asocijacije medija boravili su od 26. do 29. novembra u studijskoj poseti Rumuniji, gde su imali priliku da vide najveći kopneni vetropark u Evropi – Fantanele. Kompanija Kontinental vind partners, koja je izgradila taj vetropark, i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) organizovali su posetu za novinare koji su učestvovali u radu seminara posvećenog unapređenju pisanja o temama iz oblasti energetike, sa ciljem da se polaznici na licu mesta uvere zašto je Rumunija, pored Poljske, jedna od najperspektivnijih zemalja na Starom kontinentu za gradnju vetrenjača i zašto u tom sektoru privlači velike investicije. Novinari su imali priliku i da razgovaraju sa predstavnicima Rumunskog udruženja za energiju vetra, koja okuplja investitore u vetroparkove, kao i češke energetske kompanije ČEZ, koja je kupila vetropark Fantanele. Kontinental vind partners planira da sledeće godine u opštini Kovin počne izgradnju vetrenjača ukupne snage 170 MW u koji bi uložili oko 300 miliona evra, a gradnja još 150 MW planirana je u drugoj fazi.


ŽIRI "VEČERNJIH NOVOSTI" ODABRAO NAJPLEMENITIJE U 2012. GODINI

Na jubilarnu, 50. godišnjicu tradicionalne akcije "Novosti" (član Asocijacije medija) Najplemenitiji podvig godine žiri „Novosti“ izabrao je najplemenitije ljude Srbije.. U sastavu specijalnog žirija su: akademik Matija Bećković, akademik Dušan Kovačević, glumica Tanja Bošković, bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević, modna kreatorka Verica Rakočević, načelnik na VMA Marijan Novaković, reditelj Nebojša Bradić, glumica Rada Đuričin, strelac Ivana Maksimović, predsednik kompanije “Komtrejd” Veselin Jevrosimović i generalni direktor i glavni urednik Kompanije “Novosti” Manojlo Vukotić. Za najplemenitijeg pojedinca proglašen je Emir Kusturica, koji je svojim remek-delom, Andrićgradom u Višegradu obeležio pola veka od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću. Zlatnu plaketu za najplemenitiji dečji podvig godine dobila je osmogodišnja Danica Zorić iz Božetića kraj Nove Varoši, koja u teškim životnim uslovima sama brine o dva brata i ocu, jer ju je majka ostavila. Zlatnu plaketu za kolektivni podvig godine dobila je posada ledolomca "Greben", jedinog srpskog ledolomca koji je spasao Smederevo od katastrofalnih poplava i santi leda koje su pretile da sruše most. Posthumna priznanja pripala su majoru Goranu Saviću, pilotu koji je žrtvovao svoj život ostajući u avionu koji je padao da bi spasao živote nepoznatih ljudi i Jeleni Trikić, koja je žrtvovala svoj život odbijajući hemoterapiju da bi rodila sina Nikolu. Uz ove proglašeno je još dvadeset dobitnika specijalnih plaketa za Najplemenitiji podvig godine.
Svečano uručenje nagrada biće održano 17. decembra u Skupštini grada Beograda.


ABC SRBIJA: U TOKU REDOVNA NOVEMBARSKA REVIZIJA

ABC Srbija će reviziju tiraža za period april - septembar 2012. godine, koja je vec u toku, obaviti uz dodatnu proveru dokumentacije koja je vec tražena od svih izdavača, kao i uz dvostruku reviziju, dve međunarodne revizorske kuće. Pored revizije koju redovno obavlja revizor Baker Tilly, ABC je angažovao za dodatno mišljenje i revizora KPMG, jednog iz "velike četvorke" svetskih revizorskih kuća. Očekuje se da ce revizija biti završena do 10.decembra, a sertifikati izdati koji dan posle toga, o čemu će biti objavljeno saopštenje.


JEDNA USPEŠNA PRIČA

U okviru redovnih susreta sa predstavnicima vodećih srpskih kompanija UO Asocijacije medija sastao se sa predstavnicima Victoria Group. Milija Babović – predsednik,  Zoran Mitrović, generalni direktor i Nandi Ahuja član nadzornog odbora inače suvlasnici kompanije iskoristili su priliku da glavne urednike i direktore medijskih kuća detaljno upoznaju sa proizvodnim programo i poslovanjem kompanije na čijem su čelu. Posebnu pažnju posvetili su delu koji se odnosi na implementaciju najviših naučnih standarda u proizvodnji kojom se Victoria Group bavi kao i izvznim poslovima čiji obim se u ovoj godini procenjuje na oko 220 miliona evra. Jedna od posebnih tema u razgovoru bila je i detaljna informacija o saradnji sa EBRD na finansijskom planu i tumačenje vlasničkog udela EBRD u Victoria Group. Na kraju razgovora predstavnici Viktorija group izrazili su spremnost da podrže aktivnosti Asocijacije medija usmerene ka dodatnom obrazuvanju novinara u medijskim kućama okupljenim oko Asocijacije.


„ŠTAMPA SISTEM“ PREUZIMA „FUTURU PLUS“

Kompanija Štampa sistem, koja posluje u okviru Centroproizvoda (pridruženi član Asocijacije medija, saopštila je da je dobila dozvolu Komisije za zaštitu konkurencije da  preuzme preduzeće Futura plus. Kako se navodi, time je omogućen nastavak restrukturiranja i reorganizacije, kao i očuvanje firmi koje su poslovale neprofitabilno i bile na rubu propasti. Najveći uspeh ove transakcije je očuvanje više od 4.000 radnih mesta, po čemu će to preduzeće biti jedno od pet najvećih u zemlji po broju zaposlenih. Kako se navodi, obe firme - Futura plus i Štampa sistem, bile su u veoma lošem finansijskom stanju i bilo je neophodno pokriti gubitak, koji je u obe kompanije u 2011. godini bio 13 miliona evra, a 2012. veći od pet miliona evra. Generalni direktor Štampa sistema Milan Petrović je rekao da su do sada investirali oko 25 miliona evra u proces restrukturiranja, unapređenje informacionog sistema i obuku zaposlenih.


DODELJENE NAGRADE „HELLO PERSON OF THE YEAR

U Belom dvoru je po drugi put održana svečana dodela nagrada "Hello! Serbia Person of the Year". Ovu akciju organizuje najčitaniji svetski magazin o poznatima - "Hello!", koji u Srbiji već pet godina svojim tekstovima i ekskluzivnim fotografijama zauzima lidersku poziciju među glossy magazinima. Na izmaku još jedne uspešne poslovne godine kompanija "Color Press Group" je nagradila ovim laskavim priznanjem 23 osobe koje su izabrali čitaoci magazina "Hello!" i portala hellomagazin.rs, a koje će svojim kućama poneti statue koje je za ovu priliku dizajnirao Karim Rašid.


PRISUTNI, VIDLJIVI I ZAJEDNO SNAŽNI

U sedištu medijske kuće “Magyar Szó” (član Asocijacije medija) u Novom Sadu 29. novembra održana je prva regionalna konferencija posvećena print i onlajn medijima na jezicima manjina pod nazivom “Prisutni, vidljivi i zajedno snažni”. Ispred “Magyar Szó”- a kao organizatora i domaćina skupa, goste je pozdravila direktorka Rozalija Ekres. Konferenciju je otvorila potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Ana Tomanova Makanova, a pozdravni govor je održao potpredsednik Vlade AP Vojvodine i sekretar za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine Slaviša Grujić. Učesnici konferencije su bili predstavnici medija na jezicima manjina, zatim predstavnici Nacionalnih saveta, agencija i oglašivača. Govornici na ovom događaju su bili ugledni domaći i regionalni stručnjaci iz raznih oblasti medijske industrije, a pored ostalih i Branislav Novčić, predsednik ABC Srbija, Veselin Simonović, predsednik Asocijacije medija Srbije, Jurij Giacomelli, osnivač i direktor “Giacomelli media” iz Slovenije, Liviu Burlacu, direktor “Brainstorm” iz Budimpešte, Galjina Ognjanov profesorka na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Gabrijela Stjepanović, izvršna direktorka IAB Srbija. Zaključci ove konferencije su da industrija medija na jezicima manjina ima potencijal i spremnost da u narednom periodu postane deo tržišta razvijajući novi kvalitet. Takođe, moglo se čuti da mediji čine napore da unapređenjem onlajn izdanja dosegnu do čitalaca nove generacije. Generalni pokrovitelj konferencije bio je Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, a prijatelj konferencije kompanija Coca Cola.


U TOKU KONKURS MINISTARSTVA KULTURE

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je 22. novembra konkurse za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja koji će trajati do 22. decembra 2012. godine. Ministarstvo je raspisalo pet konkursa: Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti informisanja osoba sa invaliditetom, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina, Konkurs za sufinansiranje projekata/programa iz oblasti javnog informisanja i Konkurs za sufinansiranje projekata/programa elektronskih javnih glasila sa sedištem na Kosovu i Metohiji.


RASPISAN KONKURS ZA GODIŠNJE NAGRADE UNS

Udruženje novinara Srbijeje raspisalo je konkurs za novinarske nagrade za 2012. godinu. Kategorije u kojima se dodeljuju nagrade su: Nagrada za životno delo, Nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović“, Nagrada za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“, Nagrada „Bogdan Tirnanić“, Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ i Zlatna povelja. Opširnije o propozicijama i rokovima na može se pročitati na internet adresi: www.uns.org.rs


NOVI DNEVNI LIST

Na srpskom tržištu dnevnih novina pojavilo se još jedno izdanje. Reč je o tabloidu „San“ koje je u prodaji po ceni od 15 dinara. Izdavač lista je firma Brendmark info d.o.o. iz Beograda. List „San“ štampa „Politika štamparija“ d.o.o. List se štampa na obimu od 24 strane.

 


AGENCIJA McCANN BEOGRAD NAJUSPEŠNIJA AGENCIJA U SRBIJI

Agencija “McCann Beograd” dobila je nagradu “Punom parom napred” kao najuspešnija agencija u kategoriji Projektovanje i programiranje tržišnih komunikacija”, na manifestaciji “Marketinški događaj godine”. Na istoj manifestaciji digitalna medijska agencija “Fastbridge”, specijalizovana za strateško planiranje oglasnih kampanja na digitalnim medijima, takođe članica McCann Grupe, proglašena je najboljom u kategoriji “Marketing na Internetu”. Stručni savet prilikom izbora najbolje agencije imao je u vidu ekonomske i poslovne kriterijume.“McCann Beograd” je ostvarila značajne uspehe, šireći krug poslovnih partnera i projekata, neprestano pomerajući granice profesionalizma u oblasti komunikacija, prateći aktuelne svetske trendove. “Ovopriznanje stiženam u godin ikadao beležavamo 15 godina odkada je Srdjan Šaper osnovaoa Agenciju “McCann Beograd” i prisustva na tržištu komunikacija u Srbiji. Nagrada je priznanje za ostvarene rezultate i razvoj komunikacija", izjavila je Zdenka Milanović, direktorkaagencije “McCann Beograd” Na istojsvečanosti, SrđanŠaper, osnivač i vlasnik “McCann Grupe”, dobio je priznanje za “Razvoj marketinške misli”, za dosadašnji rad i doprinos u razvoju tržišnih komunikacija i marketinške misli.  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGION I SVET
 

NAJBOLJI NOVINSKI DIZAJN 2012. GODINE

Najbolje dizajnirane novine u 2012. godini po odluci žirija 14. Evropskog konkursa za novinske nagrade dolaze iz Belgije, Holandije, Španije, Nemačke i Norveške. Na ovogodišnjem konkursu su učestvovala 232 lista iz 25 evropskih zemalja. Najbolji dizajn među novinama u kategoriji lokalnih izdanja ima „Bygdanytt“ iz Norveške, među regionalnim novinama najbolje izgleda „El Correo“ iz Španije, među novinama koje se distribuiraju na nacionalnom nivou, ove godine utvrđene su dve nagrade, a pripale su: „De Tijd“ iz Belgije i „Trouw“ iz Holandije. Za najbolju nedeljnu novinu proglašen je nemački „Die Zeit“.


ŠTEDNJA I MANJE ZAPOSLENIH U „ŠPIGLU“

Nepovoljne vesti i dalje stižu iz medijske industrije. Tako je i iz hamburške izdavačke kuće koja izdaje nedeljnik „Špigel“ stigla vest da su zbog lošijih ekonomskih pokazatelja u ovoj godini neophodne mere štednje. Prema rečima direktora, da bi se zaustavio pad prihoda neophodna je reorganizacija poslovanja, ali i smanjenje broja zaposlenih. Nije poznato koliko će od ukupno 1.100 zaposlenih u ovoj firmi biti smanjen broj radnih mesta izuzev što je nagovešteno da će 40 radnika u okviru „Spiegel TV“ biti otpušteno.


JAČA OTPOR GOOGLE

Prvu pobedu protiv pretraživača „Google“ izvojevali su Belgijski novinski izdavači. Od tada permanentno jača otpor. Švajcarska i Portugalija pridružile se Nemačkoj, Francuskoj i Italiji u nastojanju da se američka Internet kompanija Google primora na plaćanje provizije izdavačima štampe. Udruženja izdavača štampe su najavila plan da koordiniraju akcije na međunarodnom planu. Jedan od nosilaca ovog posla je i Evropska asocijacija novinskih izdavača (ENPA) čiji član je i Asocijacija medija. Prethodno je objavljeno da je američki veb pretraživač Google pokrenuo veliku akciju lobiranja u Nemačkoj, da bi se suprotstavio nacrtu zakona čiji je cilj da se bolje zaštiti intelektualno vlasništvo izdavača štampe na Internetu.
Izdavačima se, prema nacrtu tog zakona, priznaje ekskluzivno pravo da na Internetu objavljuju novinske članke u komercijalne svrhe i nalaže pretraživačkim portalima da im plaćaju provizije. Izdavači štampe su i u Francuskoj u sukobu sa Google, a vlada ne isključuje mogućnost da će doneti zakon o podeli zarade, ako dve strane ne dođu do sporazuma.


ŠPRINGER LANSIRA „AUTO BILD“ U ARGENTINI

U Argeniti će se uskoro pojaviti licencno izdanje časopisa „Auto Bild“, čiji je izdavač nemački Springer. Ovo će biti 34. licencno izdanje Auto Bilda u svetu. Časopis će se u Argentini pojavljivati mesečno sa početnim tiražom od oko 15.500 primeraka, a prodajna cena će biti 3,25 evra.


GASI SE NEMAČKI FAJNENŠEL TAJMS

Poslednje izdanje Fajnenšel Tajmsa za Nemačku pojavilo se u prodaji 7. decembra. Ovo nemačko izdanje privrednog dnevnika podržavala je izdavačka kuća „Grüner+Jahr“. Prema navodu izdavača, razlog za prestanak izlaženja su slabi rezultati prodaje. Prema rečima glavnog urednika ovog izdanja Stefana Kluzmana, polsednji broj nemačkog Fajnenšel Tajmsa treba da bude u posebnoj varijanti. Onlajn izdanje Financial Times Deutschland će takođe prestati da se pojavljuje.


ONLAJN PORTAL NETDOKTOR.DE STARTUJE SA ŠTAMPANIM IZDANJEM

Krajem novembra Onlajn portal Netdoktor.de startovao je sa istoimenim štampanim izdanjem. Redakcija ovog časopisa, prema navodima osnivača, sastojaće se od spoljnih frilens urednika. Magazin će biti orijentisan na medicinske teme, zatim o oboljenjima, kao i savete za prevazilaženje zdravstvenih teškoća. Netdoktor će se pojavljivati tromesečno sa početnim tiražom od oko 200.000 primeraka i cenom od 5 evra.


DAILY MAIL  PRODAO „NORTHCLIFFE  MEDIA“

Kompanija Daily Mail&General Trust prodala je izdavačku kuću „Northcliffe Media“ kompaniji  Local World.  „Northcliffe“ je jedan od većih izdavača regionalnih i lokalnih listova u Velikoj Britaniji. Kompanija „Local World“ je novoformirana kompanija na čijem čelu je David Montgomeri bivši izvršni direktor Miror Group.  Uz istovremenu kupovinu i Liffe newspaper group kompanija Local  World postaje četvrti po veličini izdavač regionalnih i lokalnih medija. U svom portfoliju će imati 107 novina i 60 informativnih sajtova.


AMERIČKI ABC PROMENIO IME

Posle 98 godina postojanja američki ABC promenio je ime i od sada posluje kao Alliance for Audit Media (AAM). Promenom imena praktično je potvrđena savremena orijentacija koja podrazumeva oditovanje ne samo prodatih tiraža, već i oditovanje rezultata novinskih izdavača na svim platformama kao i oditovanje svih ostalih digitalnih medija.


„TIME OUT” – REKORD U PRVOM MESECU

Londonski “Time Out” je nakon 40 godina postojanja na tržištu štampe i sve slabije prodaje koja je tavorila na nivou od 50.000 primeraka odlučio da se od septembra distribuira kao besplatno izdanje. Planirano je da nakon tri meseca distribucija dostigne nivo od 305.000 primeraka. Međutim, već prvi pun mesec distribucije – oktobar pokazao je da je reč o ispravnoj odluci. Distribuirani tiraž dostigao je cifru od 305.348 primeraka.


ARSENAL OBNOVIO UGOVOR SA “EMIRATES”

Fudbalski klub Arsenal saopštio je da je obnovljen sponzorski ugovor sa avio kompanijom “Emirates”. U narednih pet godina za iznos od 150 miliona funti Arsenalov stadion će se i dalje zvati „Emirates stadium”, a ime avio kompanije će u istom periodu biti i na dresovima Arsenalovih fudbalera.

 


COCA COLA U FORMULI 1

Kompanija “Coca-Cola” definitivno se priključuje auto trkama Formule 1. Reč je o višegodišnjem sponzorisanju Lotus F1 tima u varijanti svetske promocije energetskog napitka “Burn”. Detalji ugovora biće saopšteni u januaru 2013. godine.


LORD HALL NA ČELU BBC TRUSTA

Upravni odbor BBC Trust imenovao je Lorda Hall-a za novog generalnog direktora kompanije. Hall na ovu poziciju dolazi sa mesta izvršnog direktora Kraljevske opere a godišnja plata će mu biti 450.000 funti. Inače u periodu 1996. – 2001. godine Hall je bio na čelu BBC News. Lord Hall je izjavio da je BBC neverovatno važan deo onoga što Veliku Britaniju čini takvom kakva je.


AUSTRIJA: NOVI IZGLED „KURIRA”

Popularni austrijski dnevni list „Kurier” redizajnirao je kako grafički izgled štampanog izdanja tako i izgled svog digitalnog izdanja na internet adresi: www.korier.at. Reč je o novom prelomu, novom rasporedu rubrika i novoj tipografiji. Inače, prema poslednjim ABC podacima „Kurier” se prodaje u prosečnom dnevnom tiražu od 159.110 primeraka i ima 574.000 čitalaca.

Copyright - Asocijacija medija - 2012.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Color Press Group, Dnevnik-Vojvodinapress; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Lokal Info Media Group; Kompanija Novosti AD; NIN d.o.o; Politika Novine i magazini; Press Publishing Group; Ringier - Axel Springer d..o.o.; TANJUG ; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde