Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
Avgust 2015
Asocijacija Medija
No. 253
U OVOM BROJU
Krenula prodaja državnih medija
Javna opomena Informeru
RTS paket kanala
Axel Springer povećao prodaju
Google postaje deo nove kompanije Alphabet
Edition Digital jedinstven alat
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom Srbija

PROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

KRENULA PRODAJA DRŽAVNIH MEDIJA

PRODATA RTV TRSTENIK

Radiotelevizija Trstenik prodata je na javnom nadmetanju za 177.000 evra konzorcijumu fizičkih lica, koji je predstavljao Vladimir Stevanović iz Trstenika. Za kupovinu 100 odsto kapitala Javnog preduzeća RTV Trstenik, po početnoj ceni od 28.988,94 evra, pristigle su četiri ponude. U javnom nadmetanju su učestvovali: Milomir Ilić, zastupnik kompanije Bos konstrakšn (ponuda 29.000 evra), Vladimir Stevanović, kao predstavnik konzorcijuma fizičkih lica (ponuda 30.000 evra), Radojica Milosavljević (ponuda 29.000 evra) i Bratislav Pavlović (ponuda 30.000 evra). Aukcionar Božidar Đurić započeo je aukciju sa početnom cenom od 30.000 evra. U nadmetanju ta suma je dostigla 177.000 evra, koju je izlicitirao Vladimir Stevanović u konzorcijumu sa Miloradom Pantićem.

PRODATA TV APOLO

Televizija Apolo Novi Sad prodata je za 174.950 evra preduzeću Srbijadanas d.o.o. iz Novog Beograda, koje je bilo jedini ponuđač na javnom pozivu za privatizaciju tog lokalnog medija. Na otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju za Javno preduzeće Apolo Novi Sad, Komisija je konstatovala da je validna jedina ponuda za početnu cenu na javnom nadmetanju od 174.912,40 evra i proglasila kupcem preduzeće Srbijadanas d.o.o., koje je zastupala Aleksandra Martinović. Prema njenim rečima, preduzeće koje zastupa je izdavač onlajn novina.

BEZ PONUDA ZA DNEVNIK

Postupak javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Dnevnika AD Novi Sad, proglašen je neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju. U saopštenju se navodi da je komisija proglasila postupak neuspešnim, s obzirom na to da u predviđenom roku, Agenciji za privatizaciju nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem. Ranije je saopšteno da početna cena za prodaju kapitala Dnevnika AD Novi Sad iznosi 7.397.012,62 evra.

NI ZA TANJUG NEMA PONUDA

Jučerašnja sednica Komisije za otvaranje ponuda za kupovinu novinske agencije Tanjug bila je kratka jer su samo konstatovali da nije pristigla ni jedna ponuda i da će Agencija za privatizaciju pripremit drugi poziv za prikupljanje ponuda.

STUDIO B NA PUTU DO NOVOG VLASNIKA

Za razliku od Tanjuga, Studio B će izgleda ranije naći kupca jer je Komisija konstatovla da je procedura podnošenja ponude ispravna, tako da im ostaje da provere dokumentaciju pa da potvrde prodaju.

NEUSPELA PRVA PRODAJA

Jedina ponuda za kupovinu Niške televizije je odbijena, jer dokumentacija nije bila kompletna, javljaju Južne vesti i napominju da će se NTV naredni put prodavati po upola nižoj ceni. Kako je Južnim vestima potvrdio direktor Niške televizije Boban Rajković, na otvaranje ponuda pristigla je samo jedna i to od konzorcijuma koji čine niški biznismen Dragan Milošević i "Narodne novine", u vlasništvu Vitka Radomirovića. Ova ponuda je odbijena, jer nije bila potpuna, tako da nas čeka drugi krug licitacije, rekao je Rajković. On napominje da će Agencija za privatizaciju raspisati naredni oglas za prodaju, kao i da se cena NTV sledeći put umanjuje za 50 odsto od 75.000 evra, koliko je procenjena vrednost ovog medija.

ODLOŽENO ZBOG GREŠKE

Agencija za privatizaciju saopštila je da se odlaže sednica Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala preduzeća za javno informisanje Novi Pazar i javno nadmetanje, zbog tehničke greške u javnoj ispravi za jednog od učesnika u postupku. Komisija je utvrdila da kod jednog od učesnika postupka postoji tehnička greška u javnoj ispravi, izdatoj od nadležnog suda u Novom Pazaru. U skladu sa Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, Komisija ima pravo da zahteva od učesnika dopunu dokumentacije, što će i učiniti u konkretnom slučaju. Ovakvu odluku Komisija je donela kako bi se otklonilo postojanje svake sumnje u regularnost i zakonitost postupka, navodi se u saopštenju.


MEDIJI I IZVEŠTAVANJE O LGBT

Media News&Consulting u saradnji sa Asocijacijom medija i uz podršku Ambasade SAD u Beogradu priprema još jedan seminar posvećen dopunskoj edukaciji novinara za uspešnije izveštavanje o temama od interesa za čitaoce, gledaoce i slušaoce srpskih medija. Ovoga puta, dvodnevni seminar je posvećen edukaciji za uspešnije izveštavanje o temama vezanim za probleme i aktivnosti LGBT populacije u Srbiji. Biće održan 16. i 17. septembra u sedištu Asocijacije medija. Uz predstavnike LGBT organizacija i pokreta okupiće i mnoge druge relevantne govornike koji će temu pokušati da osvetle iz najrazličitijih uglova. Detaljnije informacije o seminaru i mogućnostima prijavljivanja mogu se naći na adresi: info@asmedi.org i zoranpapic@mncbgd.com


OD POČETKA GODINE 59 ŽALBI

Od početka godine, Savet za štampu primio je čak 59 žalbi, a trenutno su u proceduri žalba Koalicije protiv diskriminacije zbog teksta u Večernjim novostima i žalba Tanjuga zbog teksta portal Pištaljka, piše list Danas. Prema podacima Saveta za štampu, najviše žalbi bilo je na Blic i Informer - po sedam, zatim na Alo - pet, i Kurir i Večernje novosti - po četiri. Generalni sekretar Saveta za štampu Gordana Novaković objasnila je da je u pitanju broj podnetih žalbi, što ne znači da su ti mediji toliko puta prekršili Kodeks novinara Srbije. Na pitanje kakve su najčešće sadržine te žalbe, ona je navela da se najviše žale, "a nažalost najčešće se i utvrdi prekršaj Kodeksa u prvom poglavlju – istinitost izveštavanja". "Obično je reč o netačnim ili neproverenim informacijama, nerazlikovanju činjenica od pretpostavki, nagađanja i komentara, nekonsultovanje više izvora - 16 žalbi. Zbog diskriminacije je podneto 12 žalbi, a 11 zbog kršenja autorskih prava", precizirala je Novaković. Ona je napomenula da je znatno manje žalbi zbog kršenja pretpostavke nevinosti i nepoštovanja privatnosti. Prema njenim rečima, iz formalnih razloga odbačeno je osam žalbi, koje uopšte nisu ušle u proceduru. Kada je reč o žalbama koje su stigle pred Komisiju, Novaković je napomenula da je prekršaj Kodeksa utvrđen u 28 slučajeva.


JAVNA OPOMENA "INFORMERU"

Savet za štampu izrekao je javnu opomenu dnevnom listu Informer jer je tekstom "RTS po meri CIA", objavljenim 8. jula 2015. prekršio tačke 2 i 5 Kodeksa novinara Srbije, koje se odnose na istinitost izveštavanja. RTS je podneo žalbu Savetu za štampu ocenjujući da je, suprotno odredbama Kodeksa, sporni tekst zasnovan na insinuacijama da određena kadrovska rešenja generalnog direktora "predstavljaju dokaz da je javni servis 'po meri Amerikanaca' i da je 'RTS po meri CIA'".


MILENOVIĆ:”FRAPANTNA CENA TANJUGA”

Članica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je da je privatizaciona cena za Tanjug od 760.000 evra "frapantna", jer se iz dokumentacije ne vidi šta je bio predmet procene, niti šta se prodaje. Ona je na konferenciji antikorupcijskog sajta Pištaljka, govoreći o prihodima Tanjuga, ukazala da se između 66 i 70 odsto dobija iz budžeta, a ostatak od zakupa, dok je 17 do 18 odsto ono što državna agencija proizvede. Urednik Pištaljke Vladimir Radomirović rekao je da Tanjug godišnje dobije iz budžeta dva miliona evra, ali da nema jasnog načina na koji se taj novac troši i za šta se koristi. Radomirović je napomenuo da su na konferenciju bili pozvani i novinari i urednici Tanjuga, ali su oni odbili da učestvuju.


PET KANALA NA MTS

Generalni director Radiotelevizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević i direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji i distribuciji televizijskog programa "RTS paket" sa pet novih TV kanala, javlja FoNet. Bujošević je na konferenciji za novinare izjavio da RTS sa tim paketom ima tri cilja - da predstavi novi sadržaj gledaocima, da bude pristupačan svima, posebno mladim ljudima na mobilnim telefonima i tabletima, i da zaradi nešto novca i uloži ga u nove programe. Prema Bujoševićevim rečima, RTS se razlikuje od drugih TV stanica, jer želi da novac uloži u obrazovni, dečji i kulturni program i domaće serije. Bujošević je izjavio da će jedan od kanala biti informativni, 24 sata sedam dana u nedelji. To će biti prvi kanal na kojem će RTS početi vanredni program u slučaju situacija kao što su bile prošlogodišnje poplave ili kamenovanje premijera Aleksandra Vučića u Potočarima. Ćulibrk je potvrdio da će od kraja oktobra korisnicima IPTV i MTS usluga biti na raspolaganju pet novih kanala. Ubeđen sam da je RTS izabrao najboljeg partnera za takvu saradnju, jer smo mi u 2014. godini imali rast na tržištu sa 14 na 21 odsto, dok su drugi padali ili stagnirali, izjavio je Ćulibrk. Prema njegovim rečima, RTS i Telekom će zajedno utvrditi cenu paketa.


AKADEMIJA ZA MENADŽMENT

Konsultantska kuća “Giacomelli media” iz Ljubljane, kroz partnersku saradnju sa novosadskim Centrom za razvoj manjinskih i lokalnih medija i medijskom agencijom Heror Media Pont, oformila je Akademiju za menadžment medija. Akademija je dizajnirana je za manjinske i lokalne medije u Srbiji i regionu. Svi polaznici koji uspešno savladaju program Akademije dobiće Sertifikat za upravljanje medijima. Akademija za menadžment medija je namenjena direktorima, urednicima, novinarima, marketing i advertajzing menadžerima i rukovodećem timu za tiraž. Prvi modul se održava 21. i 22. avgusta 2015. godine, a drugi 6. i 7. novembra 2015. Osoba za kontakt Nataša Heror. Prijavljivanje na mejl adresi: natasa@herormediapont.com.


BIZNIS VESTI

NELT: UGOVOR SA FILIP MORISOM

Kompanija Nelt Co. je zvanično počela distribuciju brenda Marlboro, kao i ostalih brendova kompanije Filip Moris (Philip Morris) na tržištu Srbije. „Uvođenje ekskluzivnog distributera jedna je od najznačajnijih poslovnih inicijativa koju je naša kompanija sprovela od kada posluje u Srbiji. Partnerstvo sa Neltom omogućiće nam veću fleksibilnost i ojačati konkurentnost u izuzetno dinamičnom okruženju”, izjavila je Jelena Pavlović, generalni direktor Filip Morisa za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. “Činjenica da je jedna od najvećih duvanskih kompanija u svetu, Filip Moris, odabrala Nelt kao svog partnera u distribuciji na domaćem tržištu ukazuje ne samo na poverenje koje smo tokom protekle dve godine saradnje izgradili, već i značajno doprinosi reputaciji naše kompanije kao lidera u distribuciji i logističkim uslugama u ovom regionu”, rekao je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe. Filip Moris je vodeća međunarodna duvanska kompanija koja prodaje svoje brendove u 180 zemalja sveta i zapošljava preko 80.000 ljudi u proizvodnji i prodaji. U Srbiji, Filip Moris zauzima vodeću poziciju na tržištu duvanskih proizvoda sa ukupno 12 brendova.

RAST VICTORIA GROUP

Victoria Group je u prvih šest meseci 2015. godine prihodovala 191,4 miliona evra, što je za 31,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Identičan rast ostvaren je u prihodima od prodaje, dok je izvoz povećan za 26 odsto, uz vrednost koja premašuje 78 miliona evra. Time je kompanija dodatno učvrstila svoju poziciju najvećeg neto izvoznika prehrambeno-prerađivačkog sektora u Srbiji. U prvih šest meseci ove godine u budžet Republike Srbije uplaćeno je 3,96 milijardi dinara na ime poreza, doprinosa i drugih dažbina. „Odlični finansijski pokazatelji za prvih šest meseci ove godine rezultat su unapređenja produktivnosti, određenih promena u poslovnoj i komercijalnoj politici i optimizacije poslovanja koji su započeti prošle godine. Intenzivan desetogodišnji investicioni ciklus u vrednosti preko 200 miliona evra, omogućio nam je uvećanje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta, kao i proširenje asortimana proizvodima sa visokim stepenom finalizacije. U narednom periodu u fokusu će biti dalji razvoj poslovanja naše fabrike Sojaprotein, uz orijentaciju na proteinske proizvode dodate vrednosti sa primenom u prehrambenoj industriji. Posle puštanja u rad pogona za proizvodnju tradicionalnih sojinih koncentrata pre nepune tri godine, ove godine smo dobili pozitivne efekte te investicije”, izjavio je Nikola Vujačić, direktor operacija Victoria Group, ističući da je kompanija, kao izvoznik, prisutna na više od 40 svetskih tržišta

HEMOFARM: LEKOVI ZA AZILANTE

Zbog humanitarne krize koja preti Srbiji usled velikog broja migranata, Hemofarm Fondacija urgentno je donirala pomoć Opštoj bolnici Subotica koja brine o izbeglicama na sabirnim punktovima na severu zemlje. Reč je donaciji vrednoj 600 hiljada dinara koju čine lekovi i neophodna higijenska sredstva. “Od početka migracionog talasa, imamo nestašice lekova i dezinfekcionih sredstava. Hvala Hemofarm Fondaciji što je brzo reagovala i pružila prvu pomoć u zdravstvenoj zaštiti migranata”, istakao je dr Goran Bićanin, direktor subotičke bolnice. “Subotičkoj bolnici smo isporučili lekove i medicinska sredstva koja su im neophodna u pružanju adekvatne zdravstvene zaštite u prihvatnom centru. Veoma je važno da iskažemo solidarnost, zajedništvo i organizovanost i da zajedno sa državom pokažemo da možemo da pobedimo i ovaj izazov”, naglasila je Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

NA JESEN VETROPARK U KULI

U oktobru ili novembru ove godine očekuje se završetak radova na izgradnji vetroparka u blizini Kule, instalisane snage 9,9 MW, koji je na proleće počela da gradi firma MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske kompanije Fintel Energia Spa, javnog preduzeća prisutnog na italijanskoj berzi i kompanije MK Group d.o.o. Postrojenje, koje se sastoji od tri vetrogeneratora „Vestas“ visine 178 metara, proizvodiće 27.000.000 kilovat sati „zelene engergije“, što je dovoljno za potrebe blizu 8.000 domaćinstava. Kompanija MK Fintel Wind je uložila blizu 15 miliona evra u projekat izgradnje Vetroparka Kula i počela izgradnju drugog vetroparka u okolini Vršca. Vrednost investicije je 11 miliona, a vetropark će snabdevati „zelenom energijom“ oko 5.500 domaćinstava. „S obzirom na to da je ovo prva elektrana te vrste u zemlji, obučili smo srpske radnike čije će znanje ponovo biti angažovano na budućim projektima. Povratna korist na duži vremenski rok za energetski sistem Srbije su veliki, jer podrazumeva više stabilnosti, veću nezavisnost od drugih izvora i dobavljača, kao i angažovanje lokalnog znanja“, izjavio je Tiziano Giovanetti, izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

OPTUŽNICA ZBOG KRAĐE VESTI

Međunarodna mreža hakera i brokera krađom je ostvarila zaradu od 100 miliona dolara na berzi koristeći upade u kompjutere novinskih agencija specijalizovanih za poslovne vesti, zbog čega je podignuta optužnica protiv devet lica u SAD, saopšteno je iz američkog Ministarstva pravde, piše Novi magazin, pozivajući se na Tanjug. Američke vlasti navode da je to najveća "šema" krađe te vrste ikada procesuirana u SAD protiv lica koja su čitala vesti pre njihovog objavljivanja i zatim, koristeći te informacije, trgovali na Vol stritu. Od 2010. do maja ove godine hakeri su imali pristup više od 150.000 informacija koje je trebalo da objave servisi za poslovne vesti Marketvajerd iz Toronta, Pi-ar Njuzvajer iz Njujorka i Biznisvajer iz San Franciska. Optuženi su zatim za trgovinu na berzama koristili oko 800 tih vesti pre nego što su objavljene, nekada i tri dana pre nego što se se one našle u javnosti. Američki zvaničnici podigli optužnice protiv devet lica u SAD i Ukrajini, a Komisija za hartije od vrednosti i berze pokrenula je postupak protiv još 23 pojedinca i kompanije u SAD, Rusiji, Ukrajini, Francuskoj, sa Malte i Kipra. Pet optuženih je uhapšeno, rekao je portparol američkog tužilaštva u Nju Džersiju, a ostala četvorica su i dalje u Ukrajini i raspisane su međunarodne poternice za njihovo hapšenje, dodaje se iz američkog Ministarstva pravde. Za najteže tačke iz optužnice predviđeno je do 20 godina zatvora.


AXEL SPRINGER POVEĆAO PRODAJU

Nemački medijski koncern Axel Springer u drugom kvartalu ove godine povećao je prodaju na 796,7 miliona evra, što predstavlja rast od sedam odsto, pošto se kompanija fokusirala na digitalne aktivnosti, javlja AFP. Uprkos značajnom padu prihoda u istom periodu, što je rezultat prelaska više nemačkih regionalnih novina i magazina u sastav Funke Mediengruppe i nekih poslovnih aktivnosti u Češkoj, Axel Springer je u prvoj polovini godine nastavio obilno da investira u modele digitalnog biznisa, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Snažan organski rast digitalnih aktivnosti potvrdio je strateški pravac ove kompanije, koja u 2015. u celini očekuje značajan rast prihoda. Axel Springer nedavno nije uspeo u nameri da kupi Financial Times, koji je preuzeo japanski rival Nikkei ponudom od 1,3 milijarde dolara. Uprkos tome, nemački medijski koncern najavljuje da će nastaviti agresivnu strategiju kupovine, kako bi ojačao svoju međunarodnu poziciju, posebno u digitalnim medijima.


GOOGLE POSTAJE DEO NOVE KOMPANIJE ALPHABET

Kako prenosi redakcija MCOnline-a, osnivači Googla, Leri Pejdž i Sergej Brin, objavili su da osnivaju novu krovnu kompaniju pod nazivom "Alphabet", a čiji će Google biti deo. Pejdž i Brin će biti na čelu nove kompanije, dok je za novog predsednika Googla postavljen Sundar Pičai. Najava o restruktuiranju kompanije izazvala je snažne reakcije kako u zajednici koja se bavi novim tehnologijama, tako i na američkoj berzi. Deonice Googla se automatski pretvaraju u deonice Alphabeta, a vrednost im je nakon najave porasla za pet posto. Analitičari smatraju da ovakav potez omogućuje da Google bolje upravlja projektima koji nisu striktno vezani za polje internet tehnologija, budući da se delatnost kompanije poslednjih godina znatno razgranala i danas uključuje projekte kao što su razvoj samoupravljajućeg vozila i eksperimentalne proizvode iz polja biotehnologije. Sajt nove kompanije će glasiti https://abc.xyz/.


VODEĆA ULOGA EDITION DIGITAL

Haj-tek firma, Edition Digital je najavila gigantski skok u definisanju standarda za digitalno izdavaštvo, prodorom u novu oblast - naručivanja interaktivnih web alata za kreiranje sadržaja. Nova verzija Edition Digital sadrži unapređen HTML web plejer, koji je sinhronizovan sa svim modernim brauzerima, tabletima i mobilnim uređajima i ne zahteva nikakvo kodiranje! Dizajneri, urednici, izdavači kao i agencije za marketing sadržaje čak i bez tehničkog znanja imaju mogućnost da kreiraju interaktivne publikacije i kampanje te da nadgledaju njihov progres i performanse. Nudimo najnaprednije alate za kreiranje atraktivnih interaktivnih publikacija. Korisnici mogu da kombinuju štampane magazine, brošure ili letke veoma brzo, lako i elegantno. Publikacije mogu da se čitaju kako korišćenjem web brauzera, tako i korišćenjem aplikacija na tabletima ili pametnim mobilnim telefonima. Dodatno, želim da naglasim da su omogućeni svi tipovi distribucije kao i monetizacije”, kaže Rok Pulević, CEO Edition Digitala.


MICROSOFT: ALAT ZA OGLAŠIVAČE I ISTRAŽIVAČE

Microsoft je objavio novu verziju svoje “uradi sam” platforme za angažiranost publike, Bing Pulse, koja je usmerena na oglašivačke agencije i istraživače tržišta. Slično svom prethodniku, koji je pokrenut u 2014. godini, Pulse for Market Research omogućava istraživaču da vidi odgovore ispitanika u realnom vremenu. Isti program sada nudi i više naprednih funkcija, kao što su live streaming i moderirane response grupe. Ispitanici mogu odgovarati koristeći svoje pametne telefone, računare ili tablete izborom odgovora, koji se obično kreću od „potpuno se slažem“, do „uopšte se ne slažem“, tokom „živog“ ili snimljenog događaja. Platforma je otvorena za svakoga, a rezultati se vide u realnom vremenu. Za razliku od mnogih drugih usluga mobilnog anketiranja koje su danas na raspolaganju, novi Microsoft servis je besplatan, čak i ako istražujete uzorak od, recimo, 10.000 ljudi. Direktor za strategiju u kompaniji Microsoft, Mark Pen, kaže da je potražnja za alatima mobilnog istraživanja u porastu i da oni predstavljaju omiljeni medij za prikupljanje podataka istraživanja. „Mislim da ćemo videti ovu platformu sve češće na korporativnim sastancima i sastancima sa oglašivačkim agencijama“, rekao je Penn. „Ovo omogućava svakome da koristi tehnologiju i proceni šta publika misli u realnom vremenu“. Pulse se posebno koristi za političke, televizijske i sportske događaje. „Mnoge platforme nude uradi-sam ankete, ali ne pružaju uvide u realnom vremenu“, dodao je Pen. „Naša tehnologija je jedinstvena“.


Copyright - Asocijacija medija - 2015.
www.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d.o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde