Ako ne vidite slike, ili se newsletter ne prikazuje ispravno, kliknite ovde!
ASMEDI
NEWSLETTER
April 2014
Asocijacija Medija
No. 221
U OVOM BROJU
Novi članovi Asocijacije medija
Nastavak slučaja Novosti
Previsoke naknade za kablovske operatere
Ukida se srpski servis Glasa Amerike
Novinarske akreditacije za Ligu šampiona
Gay poljubac na naslovnoj strani
PRIJATELJI NEWSLETTERA
Telekom SrbijaPROSLEDI PRIJATELJU
Imate prijatelja u medijskoj industriji ili mislite da bi ga zanimao ovaj newsletter?
pošalji prijatelju!
POŠALJITE NAM VEST
Ako mislite da imate vest čije je mesto u newsletter-u, možete nam je poslati
putem email-a!
KONTAKT


Ljube Jovanovića 9c
11000 Beograd
T/F: (+381 11) 30 65 545
Mob: (+381 64) 83 38 071
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.orgFacebook Twitter LinkedIn Email Digg More...  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  MEDIJI - DRUŠTVO - DOGAĐAJI
 

NOVI ČLANOVI ASOCIJACIJE MEDIJA

Sa statusom kolektivnog člana, Asocijaciji medija su se pridružile dve medijske kuće sa izdanjima na jezicima manjina: Ruske slovo (nedeljnik na rusinskom jeziku) i Hlas l'udu (nedeljnik na slovačkom jeziku) i agencija Heror Media Pont, koja već zastupa ove kuće u poslovima prodaje oglasnog prostora, a sada će biti u ulozi zastupnika kolektivnog člana. Prijem novih medija ozvaničen je potpisivanjem Protokola o saradnji, kao i Kolektivne pristupnice, na radnoj konferenciji u prostoru Asocijacije medija. Dobrodošlicu novim članovima poželeli su članovi Upravnog odbora Zoran Sekulić, Veselin Simonović i Pavle Savović, kao i predstavnici nekolicine pridruženih članova. Istom prilikom je održana i prezentacija medijskih potencijala ovih izdanja (štampanih i elektronskih) i predstavljen "katalog prodaje za 2014" kojim su obuhvaćene i druge izdavačke kuće na jezicima manjina. Ovo članstvo realizovano je u sklopu strategije za potvrđivanje reprezentativnosti Asocijacije medija kao predstavnika novinske industrije Srbije.


SADRŽAJ SVETSKI POZNATIH MAGAZINA U KURIRU

Adria Media Serbia, koja izdaje magazine National Geographic, Men's Health, Cosmopolitan, Sensa, Lisa, Story, Elle, Mama, Stilbook, Moj stan, Moja Lepa Bašta, pokrenula je projekat objavljivanja magazinskog sadržaja u dnevnim novinama Kurir. Cilj projekta je da se čitaocima u Kuriru približi sadržaj magazina, kroz inovativni pristup koji kombinuje urednički sadržaj sa promotivnim porukama. Za čitaoce ovo je dodatna vrednost u odnosu na konkurente, dok je Kurir ovim potvrdio svoju inovativnost i lidersku poziciju na tržištu dnevnih novina. Ovim projektom, Adria Media Serbia pokazuje širok opseg svojih izdanja i jačinu brendova, čime je dodatno učvrstila poziciju najveće medijske kuće na Zapadnom Balkanu. Svakog ponedeljka u Kuriru biće predstavljen sadržaj magazina Men’s Health, utorkom Mama i Story, sredom Stilbook, četvrtkom Cosmopolitan, subotom National Geographic i Moj Stan, a nedeljom Sensa i Moja lepa bašta.


NASTAVAK SLUČAJA „NOVOSTI“

Na zajedničkoj sednici nadzornih i izvršnih odbora kompanija Novosti, Borba i Štamparija Borba i predstavnika sindikata dogovoreno je da će nakon formiranja nove Vlade, ove kompanije biti objedinjene. Inicijativa za spajanje je prethodno pokrenuta na sastanaku sa prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem, 28. marta. Spajanjem ova tri preduzeća država bi, na osnovu sadašnje vlasničke strukture, postala većinski vlasnik nove kompanije. Kompanija Borba je u vlasništvu države, kao i 80 odsto kapitala Štamparije Borba, dok je oko 62 odsto kapitala Kompanije Novosti u privatnom vlasništvu. Ideja za spajanje kompanija predviđa da se, u saradnji sa Ministarstvom finansija, dug Novosti prema Štampariji Borba pretvori u državne akcije u Novostima. Time bi država postala većinski vlasnik Novosti, a zatim i novoformiranog jedinstvenog preduzeća Kompanija Novosti. Tako bi nastalo zdravo preduzeće koje bi moglo da se ponudi na tržištu i privatizuje.


IZABRAN UPRAVNI ODBOR SAVETA ZA ŠTAMPU

Savet za štampu dobio je novi Upravni odbor, na čijem čelu je Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije i glavna i odgovorna urednica lista „Politika“. Za zamenika predsednika Upravnog odbora Saveta za štampu izabran je Dejan Miladinović, predsednik Upravnog odbora udruženja izdavača lokalnih medija „Lokal pres“. Predstavnici NUNS-a u Upravnom odboru Saveta za štampu su Dragan Janjić i Momčilo Pantelić, UNS-a Ljiljana Smajlović i Zoran Stanojević, a Asocijaciju medija predstavljaju Zlata Kureš (Beta), Milenko Vasović (Ringier Axel Springer) i Pavle Savović (Telegraf.rs).

Osnivači Saveta za štampu su dva novinarska udruženja i dva udruženja izdavača, a dosadašnja predsednica bila je direktorka i glavna i odgovorna urednica „Novog magazina“ Nadežda Gaće, predstavnica Asocijacije medija.


PREVISOKE NAKNADE ZA KABLOVSKE OPERATERE

Naknada za dozvolu za kablovsko emitovanje programa u Srbiji na godišnjem nivou iznosi 2,5 miliona dinara odnosno 21.550 evra, dok je u Bosni i Hercegovini ista naknada 35 puta manja i iznosi oko 622 evra, pokazuju podaci koje je Danas dobio iz Republičke radiodifuzne agencije Srbije i Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Televizija Pink obavestila je nedavno RRA da više ne namerava da emituje svojih 68 programa u kablovskom sistemu Srbije i podnela zahtev za dozvole za emitovanje u BiH, gde su naknade za distribuciju programa jeftinije. U RAK BiH ističu da su dozvole za 40 kablovskih kanala Pink BH Company izdate 14. marta ove godine i da važe narednih deset godina. TV Pink je, tako, sa svojih 68 kanala u Srbiji morao da plaća godišnje 21.550 evra po kanalu ili ukupno skoro 1,5 miliona evra. U Bosni televizija Željka Mitrovića za 40 kanala platila je za narednih godinu dana naknadu od skoro 25.000 evra. Nakon što je Pink odustao od emitovanja u kablovskom sistemu u Srbiji i dobio dozvole u BiH preko kojih će opet moći da distribuira program putem srpskih operatora, domaće medijsko tržište strahuje da bi to mogli da učine i drugi kablovski emiteri.


NAJVEĆA ČITANOST BLICA U POSLEDNJE 4 GODINE

Prema istraživanju čitanosti koje sprovodi Ipsos Strategic Marketing, za period 10-16. marta 2014. godine Blic je ostvario sjajan rezultat. Zabeležena je najveća čitanost ovog izdanja u protekle četiri godine (1.177.889 čitalaca). To znači da je svaki šesti stanovnik Srbije čitao Blic u navedenom periodu.


DIGITAL DAY – POPUST ZA ČLANOVE ASOCIJACIJE MEDIJA

Na predstojećoj konferenciji Digital Day (7. maj, Dom omladine), pre svega će se govoriti o društvenim mrežama koje sve više čine našu svakodnevicu. Trendovi u konzimiranju i razmeni digitalnih sadržaja, govore da se danas najveći deo komunikacije odvija preko društvenih mreža i to ne više, kao što je to nekada bio slučaj, sa kućnih ili poslovnih desktop i laptop računara, nego sa mobilnih smart telefona i tablet uređaja. Među predavačima će se naći predstavnici IAB-a iz više zemalja, predstavnici kompanija i agencija (Microsoft, Gemius, PHD worldwide, BCCR, Google, Httpool…). Asocijacija medija je u okviru saradnje sa IAB Srbija (Interactive Advertising Bureau Serbia), koji je organizator konferencije, obezbedila za sve članove Asocijacije dodatni popust od 20% na kotizacije (pored redovnih količinskih popusta). U prijavi je potrebno samo navesti da ste član Asocijacije medija.


PDV NE SME BITI RAZLOG ZA ZABRANU DISTRIBUCIJE ŠTAMPE

Novinarska udruženja osudila su nedavno zaustavljanje distribucije beogradske štampe na administrativnom prelazu Jarinje istakavši da PDV ne sme da bude razlog za zabranu distribucije štampe. Beogradska dnevna štampa je tog dana na KiM stigla sa dva sata zakašnjenja, pošto je na prelazu Jarinje kosovska carina zaustavila vozila koja distribuiraju štampu i tražila od njih da plate PDV, iako se on, i po zakonima Kosova, ne plaća za štampane medije. Novinari podsećaju da je pre izvesnog vremena premijer Albanije Edi Rama u Peći izjavio da su Albanija i Kosovo ukinuli dvostruko oporezivanje i eliminisali PDV za knjige i novine. Zatraženo je od Euleksa i ombudsmana na Kosovu da omoguće nesmetanu distribuciju i obezbede zaštitu distributera beogradske štampe na Kosovo i Metohiju.


TELEKOM SRBIJA I MIKSER POKRENULI INOVATIVNE FORMATE

Telekom Srbija i Mikser su u okviru projekta „Savamala kreativna četvrt“ pokrenuli niz inovativnih aktivnosti usmerenih na kreiranje interesantnih programa, kao i proizvodnju i distribuciju ekskluzivnih sadržaja i to putem Mikser magazina - polučasovne emisije (koju možete pogledati na IPTV-u, u okviru opcije VoD – Video on demand), i Mikser aplikacije za smart telefone koja kroz video, foto i tekstualne sadržaje publici omogućava svakodnevni pristup kulturnim, umetničkim i zabavnim sadržajima iz Savamale, ali i najrelevantnije informacije iz ovih oblasti iz zemlje i regiona. Telekom Srbija je u samom Mikser House-u otvorio i „Telekom Srbija Media Lab“ - mesto gde će posetioci moći da koriste besplatno računare i internet. Telekom Srbija je ujedno obezbedio slobodan pristup internetu na 14 lokacija (galerija, kulturnih organizacija i drugih objekata) u četvrti Savamala, čime je ona pretvorena u prostor otvorenog interneta radi boljeg povezivanja učesnika programa koji se tamo pokreću, kao i onih koji te programe prate.


KULINARSKI DODATAK UZ STORY

Eksluzivno uz magazin Story od 11. aprila, čitaoci su dobili poklon dodatak sa receptima najpoznatijih kuvara sveta. Među kuvarima čija dela su prikazana, našli su se Jamie Oliver, Rudolf Van Vin, Lorraine Pascale, poznati dvojac iz serijala Moja kuhinja moja pravila, ali i mnogi drugi. Dodatak sadrži 32 strane atraktivnih recepata koje magazin Story poklanja svim čitaocima pred Uskršnje praznike.


NOVO RUKOVODSTVO „DNEVNIK HOLDINGA”

Skupština akcionara „Dnevnik holdinga“, na vanrednoj ponovljenoj sednici, razrešila je stari i imenovala novi nadzorni odbor od pet članova. Akcionari su za članove odbora imenovali prof. dr Marijanu Dukić Mijatović, Srđana Vukmirovića, Slobodana Milića, Marka Topo i Nadu Kobac. Za odluku su, takođe, glasali i zastupnici Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Novi Bečej, dok je jedina protiv bila zastupnica Vlade Vojvodine. Time su Vlada Srbije i Grad Novi Sad preuzeli od pokrajinske administracije upravljanje „Dnevnik holdingom“, koji je u statusu restruktuiranja od 2010. godine, a prema zakonu, kraj 2014. je poslednji rok da se stanje u njemu reši, ili će se ugasiti.

Na sednici novog Nadzornog odbora, za novog direktora imenovan je Svetozar Karanović, dosadašnji direktor marketinga preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres“, koji u novinskoj kući „Dnevnik“ radi još od 1981. godine. Vlada Vojvodine ima 48,6 odsto vlasništva u „Dnevnik holdingu“, Vlada Srbije 48,4, zatim 1,9 odsto ima grad Novi Sad, 0,5 odsto ima Nacionalna služba za zapošljavanje, a opština Novi Bečej 0,02 odsto.


KAMPANJA „OGLAŠAVANJE. TVOJE PRAVO DA IZABEREŠ“

International Advertising Association (IAA), međunarodna asocijacija koja okuplja predstavnike oglašivača, marketinških agencija i medija, 16. februara pokrenula je globalnu kampanju kojom potrošačima i relevantnim vladinim institucijama širom sveta želi da ukaže na značaj koji oglašavanje ima za globalnu ekonomiju. Ova kampanja je pokrenuta i u Srbiji (7. april) postavljanjem oglasa na beogradskim ulicama. U sklopu kampanje IAA i agencija GfK sprovode jedinstveno istraživanje o imidžu marketinške struke, čiji će rezultati biti predstavljeni na međunarodnom „The Cup“ festivalu koji se održava od 13. do 17. aprila u Beogradu.

Kako su za pozitivne rezultate ove kampanje zainteresovane i medijske kuće okupljene oko Asocijacije medija, Asocijacija se odlučila na aktivniju saradnju sa IAA, tako što će svojim medijskim kapacitetima podržati kampanju, a nakon kampanje nastaviti zajedno sa IAA da radi na promociji oglašavanja u Srbiji.


KADA KASKO POLISA NE VAŽI?

Ako još nemate Kasko polisu, a razmišljate da osigurate vaš auto, sad je prilika da je zaključite jer AMS Osiguranje (pridruženi član Asocijacije medija) poklanja 10 odsto popusta na nju. Iako Kasko polisa pokriva troškove nastale štete na kolima usled saobraćajne nezgode, pada drveća, delova fasada i drugih predmeta, elementarnih nepogoda, požara, poplava, eksplozije, krađe, postoje situacije kada ona ne važi. Kasko ne važi ukoliko vam se auto pokvario usled nepravilnog održavanja. Kasko ne važi i ako ste ostali bez tečnosti za podmazivanje i hlađenje ili su vam se probušile gume. Isto je i ako vozite auto koji je u kvaru, ili je oštećen od utovara, istovara ili prevoza tereta, ako ste vozili pod dejstvom alkohola, droge i bez važeće dozvole. Vozilo nikada ne ostavljajte otključano ili sa ključevima u bravi, jer se krađa priznaje ukoliko je auto bio zaključan, a ključevi nisu bili u bravi. Svako ko se odluči za Kasko polisu AMS Osiguranja, dobija najpovoljnije cene i uslove na tržištu, popuste za plaćanje u celosti, plaćanje premije u 12 mesečnih rata i, što je najbitnije - najbržu isplatu štete. Vlasnici Kasko polise na poklon dobijaju i AMSS člansku karticu koja im donosi besplatne popravke auta i šlepovanje u Srbiji i Evropi.


PROMOCIJA KNJIGE „DOSIJE SNOUDEN“ U IZDANJU BLICA

Knjiga “Dosije Snouden” Luka Hardinga, u izdanju "Blica" i izdavačke kuće “Evrođunti”, predstavljena je u prostorijama kompanije Ringier Axel Springer. Novinar britanskog “Gardijana” zabeležio je ispovest Edvarda Snoudena, bivšeg obaveštajca koji je u javnost izneo tajne dokumente o projektima prisluškivanja i nadziranja koje su sprovodile SAD. Knjiga je u svetu objavljena u februaru, a u Srbiji samo mesec dana kasnije.- Ovo nije priča o Snoudenu kao špijunu, već o podrivanju demokratije, slobode štampe i slobode svakog građanina sveta - istakla je Gordana Subotić, urednica knjige.


VUKAŠIN OBRADOVIĆ REIZABRAN ZA PREDSEDNIKA NUNS-A

Na Skupštini Nezavisnog udruđenja novinara Srbije, za predsednika udruženja, na period od četiri godine, ponovo je izabran Vukašin Obradović. Tajnim glasanjem, izabrani su i organi NUNS - Izvršni odbor, Nadzorni odbor i članovi Suda časti NUNS-a, a usvojene su izmene Statuta tog novinarskog udruženja. Za članove Suda časti izabrani su Vlado Mareš, Draga Božinović, Mihailo Kovač, Olivija Rusovac i Safeta Biševac. Vukašin Obradović je pre glasanja, podnoseći izveštaj o radu NUNS-a od maja 2010. do marta 2014. godine, kazao da je u protekle četiri godine došlo do „strahovitog“ pogoršanja položaja medija i medijskih radnika u Srbiji.


 

 


  Facebook Twitter LinkedIn Email Digg More...
  REGIONI I SVET
 

UKIDA SE SRPSKI SERVIS GLASA AMERIKE

Odbor guvernera za međunarodno emitovanje (BBG), vladina agencija koja nadgleda Glas Amerike, objavila je detalje predloga budžeta za 2015. godinu, koji predviđa ukidanje balkanskih servisa i izdvajanje većih sredstava za azijsko i afričko područje. Predloženo je eliminisanje Srpskog, Albanskog, Bosansko–hercegovačkog i Makedonskog servisa. U Azerbejdžanskom, Gruzijskom, Persijskom i Uzbekistanskom servisu bi došlo do određenih smanjenja, kao i u programu koji se emituje za Kubu. Takođe bi bila zatvorena dopisništva Glasa Amerike u Jerusalimu i Hjustonu. Zvaničnici agencije saopštili su da je njihov cilj da privuku novu generaciju gledalaca i slušalaca, upotrebom medija koji se sve više koriste širom sveta. BBG, između ostalog, planira da u Kini poveća upotrebu društvenih medija i programa kako bi se zaobišla cenzura na internetu. Takođe planira da otvori novi satelitski televizijski kanal, te proširi programe za učenje engleskog jezika. U međuvremenu, Kongres je odložio konačno glasanje o zakonskom predlogu za pomoć Ukrajini i novim sankcijama Rusiji, a u taj akt je uključena i odredba o izdvajanju dodatnih 10 miliona dolara, za emitovanje programa Radio Slobodne Evrope i Glasa Amerike za Ukrajinu, Rusiju i balkanske zemlje.


NOVINARSKE AKREDITACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Fudbalski klub Bayern München nije izdao novinarske akreditacije renomiranim izdanjima The Sun i Daily Mirror, za četvrtfinalnu uzvratnu utakmicu Lige šampiona između klubova Bayern München i Manchester United, kao posledica žalbe nemačke strane ovog duela da su naslovne strane, posle prvog susreta, pokazale sramotno nepoštovanje, diskriminaciju i ličnu uvredu. Nemački klub je osudio obe novine zbog načina izveštavanja o faulu njihovog igrača nad engleskim, koji su pratili naslovi „You Schwein!“ u Sun-u i „You Dirty Schwein“ u Mirror-u. „Schwein“ na nemačkom jeziku znači „svinja“.


NEWS UK KUPUJE SAJT ZA PRODAJU POKLONA

News UK ulazi u tržište on-line prodaje tako što kupuje dobro razvijen sajt Handpicked, koji se bavi prodajom poklona. Ovaj sajt će nastaviti da se obraća svojim potrošačima, ali će sada imati veću pokrivenost budući da će biti promovisan preko izdanja The Times i The Sunday Times, koje karakterišu lojalni čitaoci sa poverenjem u sadržaj ovih izdanja. TGI (target gruoup index) istraživanje pokazuje da je 2,7 miliona čitalaca kupovalo putem on-lina tokom prethodnih 6 meseci, a preko petine čitalaca ova dva izdanja kupuje (ne misli se na namirnice i redovnu kupovinu) putem interneta bar jednom nedeljno. Ova akvizicija je predstavljena kao deo strategije kompanije News UK za razvoj novih poslova i ponudu dodatne vrdnosti lojalnim čitaocima.


IRISH TIMES POVEĆAO PRODAJU U SUPERMARKETIMA LIDL

Istraživanje koje je sproveo The Irish Times na temu kupovnih navika među čitaocima iz grupe tradicionalna srednja klasa, pokazalo je da ova publika ne samo što primećuje oglašavanje Lidla u ovim novinama, već je 66% njih i posetilo Lidl prodavnice, a 62% i kupovalo u njima. U saradnji sa istraživačkom kućom RAM panel, sproveden je još jedan krug testiranja nedelju dana posle objave Lidl brošure u sklopu The Irish Times, koje je dodatno pokazalo da je 62% čitalaca kupilo ili "delux" proizvode ili one koji su bili u brošuri. Najvredniji podatak iz ovog istraživanja je taj da je 45% čitalaca potrošilo minimum 50 eura prilikom poslednje posete Lidlu, što daje promet od oko 2 miliona eura samo na osnovu kupovine čitalaca ovog izdanja. Ovo istraživanje je doprinelo da Lidl odobri novi budžet za oglašavanje za Irish Times.


MOBILNI UVEĆAVAJU PUBLIKU DIGITALNIH NOVINA ZA 27%

Mobilna tehnologija ubrzano uvećava auditorijom novinskih medija. Dodatno, usled konzumiranja novinskog sadržaja putem mobilnih uređaja promenila se i struktura čitalaca. Povećao se procenat mlađe publike i uravnotežio se broj muških i ženskih čitalaca. Do ovih podataka se došlo istraživanjem koje je sprovela firma comScore, na bazi 300 novinskih izdanja, a rezultati su objavljeni u okviru izveštaja SenseMaker koji izdaje Novinska Asocijacija Amerike (NAA).


GUARDIAN PONEO TITULU NOVINA GODINE

Press Awords 2013 - godišnji izbor najboljih novinarskih radova objavljenih u britanskim novinama bilo u štampanim bilo u digitalnim izdanjima , dodelio je titulu “novina godine” Guardian-u, za priloge o aktivnostima prisluškivanja i nadzora vladinih agencija u Americi, Britaniji i drugim zemljama. Press Awords organizuje, u ime novinske industrije, Sociaty of Editors (društvo urednika) uz podršku NPA (Newspaper Publisher Association), Journalists’ Charity i British Journalism Review. Žiri je sastavljen od novinara koje nominuju njihove redakcije uz superviziju nezavisnog predsednika. U obrazloženju za dodelu glavne nagrade Guardian-u stoji da je Guardian izneo priču od globalnog značaja koja je ušla u srce debate o slobodi medija. Činjenica da je ova priča podelila javnost i u okviru novinarskih krugova, pokazuje njen dodatni značaj. Primajući nagradu, Guardianov glavni odgovorni urednik se posebno zahvalio kolegama iz ProPublica i New York Times za saradnju i odao počast Edward Snowden-u zbog odluke da preuzme ulogu “uzbunjivača” u ovom slučaju. Glamurozna ceremonija dodele nagrada održana je u Londonskom Marriott hotelu.


GAY POLJUBAC NA NASLOVNOJ STRANI IZAZVAO PAD PRODAJE

Priča o prvom sklopljenom homoseksualnom braku u gradu Bristol (Velika Britanija), koju je pratila slika puljubca dva muškarca na naslovnoj strani, dovela je do gubitka od nekoliko hiljada neprodatih primeraka. Urednik Bristol Posta, koji je stavio ovu fotografiju na naslovnu stranu, objasnio je na svom blogu da uprkos činjenici što je i sam rođen i odrastao u Bristolu i poznaje i voli svoje čitaoce, i što je ova priča definitivno bila velika vest, izgleda Bristol nije bio spreman za ovakvu naslovnu stranu. On je iznenađen što je pad prodaje ovako veliki jer je redakcija tog dana imala samo devet poziva sa pritužbom na sadržaj. Izgleda su stariji čitaoci konzervativniji nego što se mislilo.


ŽALILI SE ZBOG ŠUMAHEROVOG OSMEHA

U izveštaju "Reportera bez granica" pojavila se interesantna priča. Ljuti navijači i poštovaoci Michael Schumacher-a zatrpali su žalbama nemački magazin Die Aktuelle, koji je na naslovnoj strani objavio sliku Šumahera sa suprugom Korin, iz vremena kada su se zajedno osmehivali, dok je iznad slike bio naslov u kome se ističe reč "probudio". Čitaoci su požurili da kupe ovo izdanje magazina, a otkrili su da je u pitanju serijal razgovora sa ljudima koji su se probudili iz kome i nije bilo ni reči o samom Šumaheru. Nemački izdavač Gong-Verlag, nije reagovao na optužbe, ali je zadovoljan rastom tiraža tog izdanja.


Copyright - Asocijacija medija - 2014.
arhiva.asmedi.org
info@asmedi.org

Članice-osnivači:
Adria Media Srbija; Akter Media Group d.o.o.; Alliance International Media; Attica Media Serbia; Europapress d.o.o.; NIP Fonet d.o.o.; Info Lokal Media Group; Kompanija Novosti AD; Kurir-info d.o.o.; Magyar Szo Lapkiado KFT;
Naše novine Info d.o.o.; Novi Magazin; NIP Nedeljnik d.o.o.; NIP Vranjske d.o.o.; Novinska agencija Beta Press d.o.o.;
Ringier - Axel Springer d..o.o.; Vreme d.o.o.
Ovaj email ste dobili jer se nalazite na mailing listi Asocijacije Medija.
Ukoliko ne želite više da primate ASMEDI Newsletter, možete se odjaviti ovde